Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.10.2020, 13:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Fanatismul...." 
Author Message
DELETE USER
BANED
BANED


PostPosted: 14.2.2011, 20:56    Post subject: Fanatismul.... Reply with quote

M-am gandit mai multa vreme daca ar ajuta la o mai buna intelegere expunerea mea legata de fanatism indiferent in forma in care el se manifesta.
Doresc ca ce scriu sa nu fie luat ca o rautate din partea mea, ci sa fiu inteles de catre toti aceia care indiferent in ce religie sau curentul spiritual se afla ( yoga-ca dl.G, ortodocsie -ca dl.A, catolicism, secte…s.m.d.)...ca gresesc imens cand insista prin fanatism sa isi gaseasca adepti sau sa isi impuna asa zisul adevar.
Nu exista eroare mai mare decat sa se creda ca fanaticul este un om cu credinta.,.De fapt este tocmai opusul acestuia fiind ros de indoieli fundamentale .
Fanatismul este tocmai acea forta nemiloasa, hipnotica prin care bietul om vrea sa distruga indoiala din sine si din altii, folosind orice mijloc,incepand de la limbaj jignitor si continuand cu alte mijloace oricat de inumane ar fii .Acest lucru il face sa se intreaca pe sine, sa nu asculte de nimeni, sa nu suporte parerile opuse, sa nu ierte nimic, sa calce in picioare orice slabiciune launtrica sau exterioara, sa urasca tot ce este diferit, caci el se neaga necontenit pe sine insusi si se teme de clipa in care ar ramane descoperit in fata unei oglinzi si ar fi nevoit sa se privesca fata in fata pe sine.
Cu aceasta incapatanare se autosugestioneaza , mintindu-se ca este in mainile lui Dumnezeu, stie totusi ca pluteste deasupra unei prapastii in care ar putea sa cada oricand.
Fanatismuleste parte integranta din sistemele de autoaparare ale eului.De fapt este cel mai impenetrabil sistem dintre ele, efectele sale ulterioare, chinuitoare, sunt purtate de om de-a lungul unui intreg sir de incarnari.(vezi Peter Muller-Sarpele si crucea).
Ca sa fiu corect trebuie sa observ ca fanatismul este foarte eficient. Asa cum din teava de cauciuc stransa la un capat,suvoiul de apa tasneste la departare mare,la fel este capabil sufletul fanatic de miracole. Este neandurator ca soldat, trecand fara mila peste tari intregi, daca ajunge conducator, hipnotizeza multimile, ca sportiv ridica sute de kilograme, iar in spatele oricarei averi anormal de mari sau al fiecarei miscari religioase sau politice care vrajeste mase de oameni, se afla un suflet fanatic.
Tatucul Stalin stia prea bine acest adevar si chiar mai mult decat atat.
Acest "mai mult"in lipsa de alta expresie mai potrivita, l-as numi psihologia infernala.
Aceleasi lucruri le stia si Hitler, cu toate ca el aplica un alt aspect, cu totul diferit, al acestei psihologii.Hitlerismul si stalinismul-cu toate manifestarile lui exterioare se aseamana foarte mult-totusi nu trebuie puse sub semnul egalitatii.
Asa ca rog orice om cinstit, care gandeste, sa cerceteze cauzele slabiciunii pe de o parte si ale surplusului de forta pe de alta.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !