Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 10:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.2.2011, 09:40    Post subject: Capitolul 87 - Discursul despre iubire al lui Jorias. Reply with quote

Capitolul 87
Discursul despre iubire al lui Jorias.
(20 mai 1842)

1. Atunci, Jorias cel strălucitor s-a ridicat imediat, și ascultând de voința lui Abedam, a început să le vorbească patriarhilor, descriindu-le o părticică infinitezimală din comorile nesfârșite pe care le-a descoperit înlăuntrul lui. Iată ce le-a povestit el:

2. „Părinți, frați, copii, mame, soții și fiice, ascultați-mă! Cu adevărat, simțurile exterioare ale sufletului nostru nu vor înțelege niciodată ce le-a pregătit Dumnezeu, Tatăl nostru preasfânt și preaplin de iubire, celor care îl iubesc mai presus de orice și care nu-și întorc niciodată inimile de la El, - iar limba omului nu va putea descrie niciodată pe deplin aceste comori!

3. O, cum să vă descriu aceste lucruri, când cuvintele îmi lipsesc cu desăvârșire, întrucât aceste universuri nu pot fi nici măcar imaginate, necum descrise?! Chiar dacă aș putea inventa cuvinte noi, potrivite, cine le-ar putea înțelege, ca să nu mai vorbim de numărul lor nesfârșit?

4. De aceea, pentru a vă descrie cât de cât inteligibil aceste lucruri, nu mă voi putea referi decât la o părticică foarte mică din ceea ce percep la ora actuală. Nu întâmplător am spus, dragii mei părinți, frați și copii, 'cât de cât inteligibil', căci cuvintele terestre nu reprezintă decât coaja exterioară a unui copac în vârstă de câteva sute de ani.

5. Cine ar putea recunoaște pornind de la această coajă exterioară viața minunată a trunchiului interior, a elementelor deja manifestate de sămânța din care s-a născut și a celor nemanifestate încă, ce vor deveni vizibile în fața ochilor noștri abia în timp?

6. Cine și-ar putea imagina, pornind de la coaja exterioară a copacului, toate minunile spirituale ascunse într-o singură fibră a lemnului acestuia?

7. Felul în care sunt pregătite frunzele, florile, fructele și toate celelalte părți componente ale copacului de către miriadele de mâini spirituale, care ghidează diferitele elemente prin minusculele canale corespondente, până la cele mai mici crenguțe, aranjându-le apoi într-o manieră artistică desăvârșită, exact la momentul potrivit, conform formei predeterminate pe care o au, astfel încât să corespundă acelor calități pe care le cunoaștem foarte bine?

8. Așa cum nu putem vizualiza toate aceste lucruri miraculoase care se petrec în interiorul copacului numai privindu-i coaja exterioară, la fel, este imposibil să descrii cu ajutorul cuvintelor chiar și cea mai mică parte a comorilor uluitoare pe care Tatăl preasfânt și preaplin de iubire le-a pregătit în inimile celor care îl iubesc mai presus de orice!

9. O, iubire, iubire, iubire, măreață și sfântă iubire, cât de profundă și de sublimă este viața pe care o ascunzi în tine!

10. Dumnezeu însuși este iubirea cea mai pură, iar această iubire se află acum în fața noastră, a tuturor. Ea este Tatăl preasfânt și preaplin de iubire, care se află acum în mijlocul nostru, și mai mult, în inimile noastre!

11. Ea este ascunsă de ochii trupului și de cei ai sufletului, dar nu și de ochiul spiritului, căci aici este sălașul iubirii, și implicit al Tatălui preasfânt.

12. Pentru un spirit, un fir de nisip înseamnă mai mult decât înseamnă pentru ochiul fizic întregul pământ și întregul cer înstelat, chiar dacă acesta din urmă ar putea fi privit în toată gloria sa exterioară, la fel de aproape ca și locul terestru în care ne aflăm.

13. O, fir minuscul de nisip, ce lucrare minunată și măreață reprezinți tu, cât de sublim poți fi construit! Cine ar bănui vreodată întreaga măreție a micuțului fir de nisip care se agață, neobservat, de talpa piciorului său?

14. O, părinții mei, să nu credeți că este vorba de un simplu fir de nisip! Este o lume în sine, de o măreție infinită! Prin spațiile sale vaste curg lumina și viața!

15. Prin imensele sale văi de cristal curg râuri de energie. Deasupra munților săi strălucesc mii de sori, în cele mai glorioase și mai multicolore lumini, iar în această lume invizibilă trăiesc nenumărate ființe, cu forme încântătoare, care nu au fost văzute vreodată pe acest pământ.

16. O, fir minuscul de nisip, dacă nu m-aș putea bucura decât de tine, mi-ai fi de ajuns pentru o întreagă eternitate! Părinți, frați și copii, - deja nu mai pot vorbi; căci acest fir de nisip continuă să crească și să devină din ce în ce mai glorios.

17. Ce v-aș putea spune atunci despre întregul pământ și despre fiecare din părțile sale componente (*), infinite la număr?

18. Ce v-aș putea spune despre soare, sau despre întregul cer înstelat de deasupra capetelor noastre, ca să nu mai vorbim de lumile invizibile ale îngerilor și spiritelor (**), și în sfârșit, de iubirea lui Dumnezeu dinlăuntrul nostru?

19. De aceea, iubiți-L, iubiți-L, iubiți-L pe El, mai presus decât pe oricine altcineva. Numai în acest fel veți putea realiza ce înseamnă iubirea și cât de mare este bunătatea Tatălui preasfânt și preaplin de iubire!

20. O, iubire, cât de sacră ești! Tu ești totul în toate! O, Tată, Tată preasfânt, această iubire ești chiar Tu!

21. De aceea, părinți, frați și copii, iubiți Iubirea, și mai presus de orice, iubiți-L pe Tatăl preasfânt

22. Căci El este esența eternă și infinită a iubirii. De aceea, Lui în datorăm, acum și de-a pururi, iubirea noastră! Amin”.

(*) - Vezi și „Pământul” de Jakob Lorber, n.r.)
(**) - Vezi și „De la Iad la Rai” de Jakob Lorber, n.r.)
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !