Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Cartea lui Enoh, cartea despre Dumnezeu si despre ingeri" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.3.2011, 22:38    Post subject: Capitolul 5 - Enoh este dus in cel de-al Doilea Cer Reply with quote

Enoh este dus in cel de-al Doilea Cer

1. Îngerii m-au luat ușor de mână și m-au dus apoi în cel de-al Doilea Cer, unde mi-au arătat de această dată bezna, și mai neagră decât întunericul pământesc, și am văzut acolo Îngeri prizonieri atârnați și supravegheați în așteptarea marii judecăți. Ei aveau o înfățișare sumbră și nu mai conteneau cu plânsetele și gemetele.

2. I-am întrebat atunci pe Îngerii mei: "De ce sunt chinuiți neîncetat acei Îngeri?" Iar ei mi-au răspuns: "Aceștia sunt Îngeri răsculați care nu au dat ascultare poruncilor lui Dumnezeu și care au hotărât să acționeze după propria lor voință. Ei s-au răzvrătit împreună cu prințul lor, care este prizonier în cel de-al Cincilea Cer."

3. Am simțit o imensă milă pentru acei Îngeri căzuți care m-au salutat și mi-au spus: "Tu, de vreme ce ești un om al lui Dumnezeu, roagă-te la Domnul pentru noi." Însă eu, plin de uimire, le-am răspuns: "Dar cine sunt eu, un simplu muritor, să mă pot ruga pentru voi, care sunteți Îngeri? Cine știe unde mă duc și ce mi se va petrece aici și dacă se va ruga cineva pentru mine?"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !