Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 00:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Cartea lui Enoh, cartea despre Dumnezeu si despre ingeri" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.3.2011, 00:53    Post subject: Capitolul 16 - Îngerii îl așează pe Enoh la Răsăritul Lunii Reply with quote

Capitolul 16
Îngerii îl așează pe Enoh la Răsăritul Lunii

1. Îngerii mei mi-au arătat un alt ciclu, cel al Lunii, precum și cele 12 mari porți așezate de la Apus la Răsărit și prin care Luna trece în mod regulat.

2. Ea începe cu prima poartă, la Vest de Soare. Ea trece prin prima și prin cea de-a doua poartă în 31 de zile, prin cea de-a treia și prin cea de-a patra în 30 de zile, prin cea de-a cincea, a șasea, a șaptea, a opta și a noua în 31 de zile, prin cea de-a zecea în 30 de zile, prin cea de-a unsprezecea în 31 de zile și prin cea de-a douăsprezecea în 28 de zile.

3. Ea străbate mereu aceste porți în ordine și săvârșește cele 365 de zile și un sfert din anul solar, în vreme ce anul lunar nu are decât 354.

4. Astfel, marele ciclu conține 532 de ani.

5. Dar sfertul unei zile este omis timp de trei ani, în timp ce al patrulea îl săvârșește pe deplin (*5).

6. Deci aceste trei sferturi sunt răpite la cer timp de trei ani și nu sunt numărate la socoteala zilelor, pentru că ele schimbă timpul anului adăugând două noi luni până la săvârșire, și încă două până la micșorare.

7. și după ce sunt trecute și ultimele două porți de la apus, Luna se întoarce spre luminile Răsăritului. Ea se învârte astfel zi și noapte, urmându-și calea circulară, mai jos decât toate celelalte cercuri, mai sprintenă decât toate vânturile cerești, spiritele, elementele și alți Îngeri zburători cu șase aripi.

8. Luna își încheie drumul de 19 ani.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !