Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 14:49
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Cartea lui Enoh, cartea despre Dumnezeu si despre ingeri" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.3.2011, 02:33    Post subject: Capitolul 29 - A fost o seară și apoi o dimineață. A fost ziua a doua Reply with quote

Capitolul 29
A fost o seară și apoi o dimineață. A fost ziua a doua

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
1. Pentru toate aceste oști cerești, am imaginat natura și chipul focului. Privirea Mea s-a așternut peste o stâncă tare și neclintită, iar din străfundul ochilor Mei a țâșnit un fulger care a transformat-o în același timp în apă și în foc, fără ca apa să stingă focul și fără să se usuce. Acest fulger a fost mai strălucitor ca Soarele, mai blând ca apa și mai tare ca stânca.

2. Din această stâncă învăpăiată Eu am luat câteva flăcări și din aceste flăcări am creat ierarhia celor nouă coruri angelice. Armele lor sunt învăpăiate de vreme ce se manifestă prin flăcări arzătoare. Atunci am poruncit ca fiecare ierarhie de Îngeri să rămână mereu la locul ei.

3. Dar în această oștire cerească, un Înger n-a vrut să stea la locul lui, căci el a dorit să se înalțe mai presus de ceilalți. De fapt, el a plăsmuit chiar un gând și mai ambițios, de a se înălța deasupra Pământului și a norilor, și chiar deasupra propriului Meu Tron! El și-a închipuit că puterea lui ar fi atunci egală cu a Mea.

4. Atunci Eu l-am aruncat din Raiul Meu împreună cu toți ceilalți Îngeri ai lui și el a zburătăcit necontenit prin văzduh, deasupra infinitului.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !