Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.7.2020, 00:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 9.3.2011, 21:26    Post subject: Capitolul 110 - Horadal și poporul său se pregătesc de plecare. Discursul de adio al Domnului și recomandarea de a iubi. Reply with quote

Capitolul 110
Horadal și poporul său se pregătesc de plecare. Discursul de adio al Domnului și recomandarea de a iubi.

1. După discursul lui Abedam, soldații s-au ridicat în picioare, urmând ordinul lui Horadal. Acesta a jurat să-i rămână credincios Domnului în toate, după care i-a mulțumit din străfundurile inimii, împreună cu cei zece comandanți ai săi.

2. După ce i-a mulțumit Domnului pentru grația, iubirea și compasiunea primită, el L-a întrebat pe marele Posesor al grației dacă trebuie să înalțe pentru poporul său un semn vizibil în amintirea acestei zile mărețe a grației și compasiunii, pentru ca toată lumea să-și amintească cu recunoștință de marile lucruri pe care Domnul suprem și Tatăl lor divin le-a făcut pentru el și pentru poporul pe care îl conduce.

3. Abedam i-a răspuns prin următorul discurs, extrem de instructiv, spunându-i: „Ascultă, Horadal! Îți mulțumesc pentru dorința ta sinceră de a-Mi vedea numele slăvit de-a pururi de poporul tău, dar îți spun: dacă oamenii sunt instruiți corect, ei găsesc pretutindeni în creația Mea semnele care să le aducă aminte de Mine.

4. Dacă oamenii se dovedesc atât de inconștienți încât nu observă aceste semne, așezate miraculos de Mine în fața ochilor lor, poți să fii convins că nu vor remarca nici semnul construit de om în acest scop. 5. Dacă observă semnele vii, ce rost mai are să le construiești un semn mort?

6. Îți dăruiesc totuși un mare semn de aducere aminte, căci tu vei purta în tine Cuvântul Meu viu și toată puterea pe care o incumbă rostirea numelui Meu. Dacă vezi că cineva aspiră sincer către trezirea spiritului și realizarea vieții eterne, îi poți împărtăși această putere.

7. Ce lucru mai măreț v-aș putea dărui decât cele trei mari cuvinte, și ce monument mai sublim, mai măreț și mai maiestuos Mi-ați putea construi voi decât împlinirea adevăratei iubiri în inimile voastre?

8. De aceea, rămâneți cu acest semn, mai presus decât oricare altul. Atâta vreme cât veți fi una cu el și îl veți manifesta în toate cele, Eu voi fi printre voi, activ și puternic, ca semn perfect de aducere aminte.

9. Pe de altă parte, dacă veți lăsa marele semn al iubirii sincere și active - acest unic semn cu adevărat valabil pentru Mine - să piară din inimile voastre, marele semn al aducerii aminte va dispărea din mijlocul vostru.

10. Dacă acest lucru se va petrece, toate celelalte semne minore își vor pierde în egală măsură importanța pentru voi, contând la fel de mult ca și vânturile care suflă pe alte planete, fiind imposibil de observat pe pământ.

11. De aceea, rămâneți atașați semnului unic al iubirii! Căci nu există un alt semn mai bun și nici un indicator mai sigur pentru aducerea aminte a obiectului iubit. Dacă iubirea se răcește, inima împietrită îi poate dărui adevărați sori celui pe care l-a iubit cândva, și pe care între timp l-a uitat, dar fără nici un folos, - căci dacă acceptă să fie încălzită, gheața piere!

12. La fel cum focul reprezintă moartea pentru materie, focul iubirii reprezintă moartea pentru cei care au respins-o, în cazul în care ea se mai întoarce la ei; căci ei au devenit la fel de reci și de împietriți ca și gheața.

13. Cel care păstrează însă în inima sa marele semn al iubirii va trăi de-a pururi în focul vieții, care nu îl va putea afecta, la fel cum focul nu poate fi afectat de foc, ci dimpotrivă, dă viață focului (îl alimentează).

14. Reține aceste cuvinte și transmite-le poporului tău, și veți trăi cu toții de-a pururi, în și prin Mine.

15. Să nu credeți vreodată că o zi este mai potrivită pentru iubire decât alta, sau că dacă cineva dorește să se apropie de Mine trebuie să-Mi aducă vreo ofrandă.

16. O, Horadal, să nu credeți vreodată așa ceva! Așa cum în cazul vostru, mirele nu stabilește pentru mireasa sa o zi și o oră pentru a face dragoste cu ea, la fel se petrec lucrurile și cu Mine. Oricând decide omul să îmi dăruiască inima sa, momentul este perfect pentru Mine.

17. Sabatul nu trebuie să fie decât o zi a instruirii generale, nicidecum o zi a iubirii Mele, pentru care fiecare zi este la fel.

18. Așadar, iubiți-Mă întotdeauna, dar păstrați totuși Sabatul ca zi a instruirii, și veți trăi astfel de-a pururi!

19. Puteți pleca acum, în numele Meu. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !