Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 06:09
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 9.3.2011, 21:50    Post subject: Capitolul 113 - Mustrarea Domnului adresată lui Adam, disperat din cauza prostiei sale. Reply with quote

Capitolul 113
Mustrarea Domnului adresată lui Adam, disperat din cauza prostiei sale.
(5 iulie 1842)

1. Auzind cuvintele lui Abedam, Adam s-a întristat în inima sa, nemaiștiind ce să spună sau ce să facă.

2. Întorcând argumentele pe toate părțile, el a încercat să găsească explicația faptelor petrecute, dar în zadar. Neputincios, el era tocmai pe punctul de a renunța la toate, blestemându-se chiar pe sine însuși, ca singură cauză a tuturor relelor de pe pământ.

3. Dar Abedam l-a prins de braț, l-a privit ferm în ochi, după care i-a spus:

4. „Adam! Ce fel de om ești tu? Chiar vrei să te transformi într-o stâncă? Ți se pare viața ceva atât de demn de dispreț încât vrei să o blestemi în tine, omorând-o în tine și în copiii tăi, deopotrivă trupește și spiritual?

5. Adam, până acum ți-ai petrecut lunga viață aproape numai în blesteme, din cauza simțului tău justițiar excesiv. Ai fost întotdeauna convins că duritatea ta ca judecător este pe placul Meu, drept care ți-ai blestemat acei copii care - în marea lor slăbiciune - au greșit față de tine.

6. Iar acum, când Mi-am propus să te purific în fața tuturor, arătându-ți greșelile și pregătindu-te astfel plenar pentru acceptarea deplină a vieții născute din Mine, - pe scurt, acum, când tocmai ți-am explicat că nu îmi face nici o plăcere să aud pe cineva blestemând sau judecându-și frații, tu te-ai mâniat mai cumplit ca oricând în inima ta, disprețuind complet viața pe care ți-am acordat-o.

7. Tocmai acum, după ce ai judecat fiecare fir de praf de pe pământ, te-ai trezit să îți întorci blestemele asupra ta, răzbunându-te astfel pe Mine, căci prin iubirea, răbdarea și compasiunea Mea Mă opun ordinii și dreptății tale?

8. Of, Adam, Adam, adevăr îți spun: îmi pui la grea încercare iubirea și răbdarea!

9. Adu-ți aminte de câtă răbdare am dat dovadă față de tine în trecut! Amintește-ți de vremurile când nici un soare nu strălucea încă în univers și când acest pământ nu fusese nici măcar imaginat de mintea Mea; atunci, spiritul tău, creat de Mine cu scopul de a deveni - prin iubirea sa pură - o ființă complet liberă în fața Mea, Mi-a încercat pentru prima oară răbdarea și Mi-a provocat cele mai mari griji, datorită încăpățânării sale.

10. Câte eternități au trecut de când te-am creat!

11. Și cât de des Mi-au pus la încercare răbdarea de atunci!

12. Privește nenumăratele stele care au apărut între timp. Numără-le, dacă poți. Ce reprezintă toate aceste corpuri cerești, infinite la număr, cu care am umplut infinitatea materială?

13. Adam, știi ce reprezintă ele? Of, Adam, Adam, ascultă-Mă:

14. Fiecare fir de praf de pe orice corp ceresc reprezintă o mare încercare pentru răbdarea Mea, durând mai mult de o mie de ani, și totul ți se datorează ție!

15. Acum numără toate lumile din existența infinită și înmulțește-le cu toate firele de praf din care sunt construite. Imaginează-ți apoi că pentru fiecare asemenea particulă materială este nevoie de o mie de ani de răbdare din partea iubirii Mele divine.

16. Reflectează la toate acestea și spune-Mi câtă răbdare trebuie să mai am cu tine până când te vei decide să devii ființa pe care ți-a predestinat-o iubirea Mea eternă. Crede-Mă, orice termen ai stabili, Eu voi fi de acord cu el.

17. Dar vai ție dacă vei decide vreodată să te sinucizi, căci adevăr îți spun: într-o singură fracțiune de secundă te voi supune, pe tine și întreaga creație, cu excepția celor câțiva care Mi-au rămas credincioși, focului cumplit al mâniei Mele!

18. Adevăr îți spun: sunt mai dispus să fiu răbdător o veșnicie, așteptând îndreptarea păcătosului, decât un singur moment cu un sinucigaș!

19. Haide, măcar o dată în viața ta, schimbă-ți complet inima și recunoaște tot ce am făcut pentru tine, tot ce continui să fac și tot ce voi face în continuare pentru copiii tăi, iar Eu îmi voi întoarce fața către tine, te voi scoate din mlaștina orbirii în care te-ai complăcut atâta vreme și îți voi reda viața.

20. Dar nu mai blestema vreodată; căci pământul este saturat pentru o sută de mii de ani de acum înainte cu judecățile tale.

21. Încearcă să înțelegi ce îți spun și întoarce-ți inima către Mine. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !