Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 06:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Casa (Gospodaria) Domnului (Volumul 2) - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 9.3.2011, 22:09    Post subject: Capitolul 116 - Pura, fata din ținuturile de jos, întreabă cine este Abedam. Reply with quote

Capitolul 116
Pura, fata din ținuturile de jos, întreabă cine este Abedam.
(11 iulie 1842)

1. Auzind aceste cuvinte, Adam și ceilalți de față au început să-L slăvească pe Abedam mai presus de orice.

2. Cât despre Lamei, acesta a ridicat fata în brațele sale puternice, luând-o înaintea lui Abedam.

3. Auzind cuvintele pline de semnificație ale lui Abedam și văzând felul în care i se închină Adam și ceilalți prezenți, fata a tras concluzia că există ceva extraordinar legat de persoana acestuia, drept care, mânată de curiozitate,

4. I-a șoptit cu o voce tremurătoare la urechile lui Lamei, ca și cum s-ar fi temut de ceea ce dorea să-l întrebe:

5. „Dragul, marele și puternicul meu prieten! Cine este acest om căruia toată lumea îi spune 'Abedam'?

6. Te întreb deoarece mi se pare extrem de ciudat faptul că arată la fel ca oricare dintre voi, dar cuvintele sale diferă ca de la cer la pământ de cele rostite de orice altă gură. Odată cu ele, parcă pătrund în mine toate cerurile și toate pământurile.

7. Ce mă uimește cel mai mult este faptul că de îndată ce l-am văzut, teama și tristețea m-au părăsit complet, astfel încât acum mi-ar fi absolut imposibil să îmi mai jelesc părinții uciși atât de bestial.

8. De aceea, dragul, marele și puternicul meu prieten, te implor să îmi dai câteva detalii legate de acest om atât de remarcabil, a cărui simplă privire pare mai puternică decât brațele celui mai puternic dintre oameni”.

9. Neștiind ce să facă, Lamei și-a ascuns stânjeneala sub masca unui om care meditează profund.

10. Văzând că reflecțiile lui durează prea mult, fata l-a întrebat din nou, nerăbdătoare să afle răspunsul dorit și întrucâtva uimită:

11. „Ascultă, dragul, marele și puternicul meu prieten, care mă porți în brațele tale în acord cu voința celui despre care te-am întrebat, de ce te prefaci că reflectezi, păstrând în același timp muțenia, ca și cum limba ți s-ar fi transformat într-o piatră?

12. Oare am greșit atunci când ți-am pus această întrebare, lucru nepotrivit pentru o persoană din ținuturile de jos?

13. O, te implor, răspunde-mi ceva, indiferent ce!” Abedam s-a adresat atunci lui Lamei: „Lamei, oare ți-am poruncit Eu să taci?

14. Nu știu ca Eu, sau altcineva în numele Meu, să-ți fi dat o asemenea poruncă. De aceea, poți să răspunzi liniștit, spunând adevărul.

15. Văd însă că îți lipsește curajul. De aceea, dă-Mi-o Mie pe copilă, astfel încât să afle din brațele Mele ceea ce dorește atât de mult să afle. Cât despre tine, de acum înainte pășește în urma Mea. Amin”.

16. După care, Abedam a luat fata în brațe, spre bucuria enormă a acesteia. Foarte curând, mânată de aceeași curiozitate, fata L-a întrebat:

17. „O, omule drag, care îmi pari atât de sfânt, cred că nu ești și tu la fel de încăpățânat ca și cel din urma noastră, care nu m-a considerat demnă să îmi răspundă la întrebarea pe care i-am pus-o. Sper că voi găsi la tine răspunsul dorit”.

18. Abedam a strâns-o la piept, lângă inima Lui sacră, și i-a răspuns: „Draga Mea Pura, vei afla tot ceea ce dorești”.

19. Fata a rămas extrem de uimită văzând că omul necunoscut îi știe numele.

20. Dar Abedam a continuat să-i vorbească despre Sine: „Văd că te întrebi de unde îți cunosc numele. Te asigur însă că atunci când Mă vei cunoaște mai bine, nu te vei mai mira de acest amănunt, ci vei fi uimită de cu totul alte lucruri.

21. Întrucât urechile tale sunt pregătite, ascultă-Mă: chiar tu spuneai adineauri că vorbele Mele sunt mult mai sublime decât cele rostite de orice altă gură umană, că ele par să pătrundă cerul și pământul și că simpla Mea privire ți se pare mai puternică decât brațele celui mai puternic om de pe pământ. Mai mult, spuneai că în prezența Mea te-au părăsit complet orice teamă și orice tristețe.

22. Draga Mea Pura, dacă ai aflat toate aceste lucruri despre Mine, ce altceva dorești să mai știi?

23. Ți-aș putea spune pe loc cine sunt, demonstrându-ți prin fapte și prin vorbe, dar tu nu ai putea suporta acest adevăr, care te-ar ucide pe loc, și chiar te-ar distruge definitiv.

24. De aceea, în locul unui răspuns deplin, îți dau următorul sfat: iubește-Mă în inima ta mai presus de orice, și vei afla astfel de la sine cine sunt Eu!

25. Nu mai întreba dacă îți este permis acest lucru, de vreme ce Eu însumi te-am invitat să o faci. Așadar, iubește-Mă fără reținere, mai presus de orice. Amin”.
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !