Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 09:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 25.3.2011, 00:07    Post subject: Capitolul 81 - Domnul anunță o eclipsă de soare Reply with quote

Capitolul 81
Domnul anunță o eclipsă de soare

1. Atunci am spus Eu: “Iată, prieteni, că prânzul nostru cel material și spiritual a durat de data aceasta mai bine de patru ceasuri și, de aceea, cred că a sosit timpul să ne ridicăm de la masă! Și ar fi bine să mergem până la țărm să ne uităm pe mare, să vedem dacă nu se petrece cumva acolo ceva demn de luat în seamă.

2. Vă atrag totodată tuturor atenția că de-acum într-o jumătate de ceas vom avea parte de o întunecare a soarelui, însă nimeni să nu-și facă vreun fel de griji din cauza aceasta, căci o asemenea eclipsă este un lucru absolut natural!

3. Luna, plutind dinspre miazănoapte pe deasupra pământului, la o înălțime de 98.000 de ore de drum, va trece ca un corp masiv și lipsit de transparență în linie dreaptă prin fața soarelui, împiedicând astfel lumina soarelui să mai cadă pe o parte a acestui pământ. Întunecarea totală a soarelui va dura doar câteva clipe, după care, dincolo de marginea lunii va deveni din nou vizibil soarele, și apoi, treptat-treptat, lumina se va răspândi iarăși pe pământ. În timpul întunecării totale însă, veți putea vedea pe cer și frumoasele constelații ale iernii care, altminteri, vara nu pot fi văzute.

4. Vă spun toate acestea ca să preîntâmpin la voi orice fel de teamă prostească în fața unor astfel de fenomene; de aceea, să nu vă înspăimântați atunci când fenomenul se va petrece!

5. În același timp însă, vom vedea trei corăbii negustorești în largul mării. Acestea vor trebui aduse la mal înainte de începerea fenomenului, căci, altminteri, superstiția lor malefică îi va determina pe vâslași să arunce în apele mării pe deosebit de frumoasa și virtuoasa fiică a unui grec cumsecade, împreună cu tatăl ei care o însoțește.

6. Cei doi călătoresc spre Ierusalim pentru a vedea Templul și pentru a se familiariza cu învățăturile evreilor chiar la izvoare, și duc cu ei în această călătorie a lor o mulțime de comori, care mai apoi ar constitui o pradă deosebit de valoroasă în mâinile hrăpărețe ale vâslașilor greci.

7. Nu avem deci timp de pierdut, căci corpurile cerești își urmează neabătute drumul, potrivit legilor lor bine stabilite. De-ar fi să fie oprite din drum, aceasta ar însemna mari prejudicii pentru întreg pământul, care n-ar mai putea fi remediate nici într-o mie de ani. Dacă însă cele trei corăbii vor fi aduse la mal, chiar dacă pe o cale întrucâtva mai miraculoasă, atunci nimeni nu va suporta nici un prejudiciu, ba dimpotrivă, pentru mulți sărmani ai acestei regiuni lucrul acesta ar putea însemna un mare câștig material și spiritual. Deci, să trecem repede la treabă!”

8. Atunci, cu toții au dat fuga la țărm și s-au aliniat de-a lungul lui. Pentru Mine însă a fost un moment delicat. Căci Cyrenius cu suita sa, cei doisprezece ucenici ai Mei, precum și unele persoane care ne însoțeau de mai multă vreme - circa șaizeci la număr - apoi cei treizeci de farisei și leviți, cu vorbitorii lor, Hebrarn și Risa, cei cinci din grupul înțeleptului Matael, precum și cei doisprezece din grupul lui Suetal, Ribar și Baci, toți s-au înghesuit în Mine și doreau cu toții să stea cât mai aproape de Mine, în timp ce Ebahl cu Iara și Rafael cu Josoe făcuseră un front compact în jurul Meu, iar Iara chiar se ținea cu mâna de haina Mea. Și firește că bătrânul Marcu cu nevasta și copiii lui dorea și el să se afle cât mai aproape de Mine, și astfel se explică ușoara înghesuială în mijlocul căreia Mă găseam Eu. Rafael însă a pus de îndată lucrurile la punct, căci într-o clipă le-a găsit tuturor celor de pe țărm locuri din care puteau vedea cât mai bine, iar Eu M-am suit cu bătrânul Marcu și cu Cyrenius într-o barcă ce plutea încet de-a lungul malului, lucru cu care au fost de acord toți oaspeții și chiar ucenicii Mei.

9. Dar iată că luna se apropiase deja foarte tare de soare, și atunci l-am chemat pe Rafael la Mine, spunându-i: “Știi ce trebuie făcut acum, deci nu mai întârzia!”

10. Iar Rafael M-a întrebat, mai mult din cauza oaspeților: “Doamne, chiar la Unu, sau cu un oarecare răgaz?”

11. Eu i-am spus: “După exact douăsprezece clipe, la Unu!”

12. Cele trei corăbii erau însă atât de departe încât abia de le puteai zări. În linie dreaptă să fi fost probabil vreo patru ceasuri de drum.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !