Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 17:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 2 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 11.5.2011, 20:41    Post subject: Capitolul 130 - Mulțimea ajunge în fața Domnului. Călătoria de o viața a generalului Theowald către Dumnezeu. Reply with quote

Capitolul 130
Mulțimea ajunge în fața Domnului. Călătoria de o viața a generalului Theowald către Dumnezeu.
Secretul vieții pământești este revelat în lumea de dincolo. Cuvintele pline de iubire și de lumină ale lui Iisus

1. Auzind cuvintele generalului, toată lumea își întoarce privirile către marea ușă, căzând în genunchi în fața Mea. Fiecare din aceste suflete sărmane a încercat astfel să Mă slăvească după puterile și priceperea sa, căci toate erau suflete purtătoare ale unui spirit relativ curat, nepătat de fapte prea rele, întrucât au dus o viață mai degrabă emoțională decât intelectuală. De aceea, am preferat să le las o vreme în această stare înălțătoare de adorație, astfel încât sufletele lor să aibă posibilitatea să se coaguleze în jurul sinelui lor.

2. În schimb, i-am cerut generalului să vină la Mine. Deși a încercat la început să se opună, spunându-Mi că nu este demn să se apropie mai mult de Mine, i-am răspuns cu o referire la Zaharia din Biblie, în casa căruia am intrat, deși era un mare păcătos, pentru a sta la masă împreună cu el.

3. Prinzând ceva mai mult curaj, generalul s-a apropiat de Mine cu o atitudine de respect maxim, spunându-Mi: „O, Doamne, iartă-ne mie și nouă tuturor îndrăzneala de a Te privi în fața Ta sfântă! Ce putem face noi, sărmane creaturi, dacă relația dintre noi și marele nostru Creator este una atât de nefericită? Noi toți la un loc nu reprezentăm nimic în fața Ta, căci Tu singur ești totul în toate! Ce fericire nesperată trebuie să cuprindă orice spirit, atunci când, după renunțarea la învelișul său pământesc, are posibilitatea să Te zărească! Ce altceva mi-aș mai putea dori în clipa de față? O, Doamne, Dumnezeule Preaînalt! Ce fericire îmi inundă întreaga ființă, acum, când știu că gura Ta sfântă îmi va vorbi! De când aștept acest lucru...

4. De câte ori nu mi-am spus pe pământ: «Oare există un Dumnezeu, sau nu? Iar dacă da, unde se află El, și cum ar putea arăta? Ar putea fi oare învățătorul evreu Iisus ceea ce pretinde legenda că reprezintă? Ar putea fi un om la fel ca noi una cu Dumnezeu, cu acel Dumnezeu care a umplut spațiul infinit cu miriadele de ființe de toate felurile, create din El însuși?» Cât timp am trăit în lumea exterioară, nu am reușit niciodată să găsesc un răspuns satisfăcător la toate aceste întrebări, căci porțile cerului îmi erau închise, iar semenii mei muritori îmi ofereau tot felul de alte concepte legate de Dumnezeu. Cu toții îmi vorbeau de faptele miraculoase pe care le-ai făcut pe pământ, dar toate acestea sunau prea mult a povești de adormit copiii, așa că spiritul meu cercetător nu s-a mulțumit niciodată cu ele! Pe scurt, am căutat întreaga mea viață, dar nu am găsit ce căutam! Am bătut la toate porțile, dar nu mi-a răspuns nimeni care să-mi spună: «Intră, prietene, căci aici vei găsi ceea ce cauți!»

5. De aceea, am ajuns în timp să îmi pierd complet credința în Dumnezeu! În imaginația mea, realitatea a devenit un loc în care acționează exclusiv forțele oarbe ale naturii, într-un mod cât se poate de haotic. M-am aruncat astfel din ce în ce mai puternic în vârtejul agitat al lumii exterioare, care m-a condus inextricabil către acea moarte oribilă, în urma căreia m-am trezit în această lume. Și iată, acum trăiesc o nouă viață și Te pot vedea chiar pe Tine, cel care mi-a dăruit-o! Am părăsit astfel pentru totdeauna împărăția întrebărilor, căci am găsit în Tine, o, Doamne, răspunsul viu la tot ceea ce m-a preocupat vreodată! Da, viața pe pământ nu este altceva decât o mare întrebare, al cărei răspuns nu poate fi găsit însă decât în această lume a spiritelor! - O, slăvit fii de-a pururi pentru această răsplată minunată, aceea de a privi în față acest vierme care se zvârcolește în praful de la picioarele Tale!”

6. Eu: „Dragul Meu Theowald! Condițiile vieții pe pământ sunt diferite de cele care prevalează în împărăția eternă și nepieritoare a spiritelor. Ele nu ar putea fi însă altfel, căci numai așa se poate naște din ele această viață mai adevărată și mai perfectă. Atât timp cât trăiește pe pământ, orice om întrupat este chemat să o apuce pe calea cea dreaptă, tocmai pentru a-și asigura astfel această viață perfectă în lumea de dincolo, prin respectarea strictă a cuvintelor Mele, descrise în principal în cele patru Evanghelii care vă sunt bine cunoscute. Pentru a deveni un spirit cu adevărat liber, este însă imperios necesar ca el să dispună de un liber arbitru, ceea ce explică de ce se lasă oamenii cu atâta ușurință - îndeosebi în această epocă - atrași de muzica sirenelor lumești, care le asurzesc urechile, și de strălucirea orbitoare, dar mincinoasă, a plăcerilor terestre.

7. De aceea, acești oameni nu ajung aproape niciodată la destinația către care sunt chemați, ci dimpotrivă, sfârșesc exact în fundătura pe care ar fi trebuit să o evite cu orice preț: aceea a iubirii egoiste de sine, a dominării celor din jur, a lăcomiei, răutății, desfrâului, lipsei de castitate și prostituției! Aceste stări de conștiință nu sunt capabile să amplifice viața, ci doar să o distrugă. De aceea, după ce își părăsesc trupul fizic, multe suflete pățesc ceea ce ați pățit voi atunci când ați ajuns în această lume. Ele sunt nevoite să rătăcească fără rost, prin întuneric, experimentând suferință după suferință, tocmai cu scopul de a se umili și de a renunța la plăcerile desfrânate ale simțurilor lor, astfel încât în acest deșert spiritual să înceapă să se acumuleze din nou viața. Abia atunci, după ce încep să se regăsească pe sine, așa cum v-ați regăsit voi, pot primi ele ajutorul necesar, care nu le este niciodată impus cu forța, ci pe care ajung să îl solicite ele însele.

8. Pe bună dreptate, mesagerul Meu, Thomas, v-a explicat că în această lume singurul vostru judecător este propria voastră voință, care vă poate dărui tot ce este mai bun pe lume, dar și tot ce este mai rău. Din fericire, voi ați cerut tot ce este mai bun pe lume, respectiv M-ați solicitat pe Mine, iar acum, Cel după care tânjeau inimile voastre se află chiar în fața voastră, căpătând formă vizibilă. De acum înainte, veți putea auzi direct din gura Mea care este voința Mea în ceea ce vă privește. Dacă vă veți însuși această voință, veți putea avea acces la o viață trăită în preafericire! Haide, du-te acum și transmite-le acest mesaj celor pe care îi ai în grijă!”

9. Generalul Theowald face imediat ce i-am spus, convingându-și semenii, pe un ton care nu admite replică, de adevărat comandant de oaste, de adevărul spuselor Mele. Într-adevăr, mulțimea le acceptă pe loc, fără să crâcnească. După ce Mi-a îndeplinit ordinul, fără vreun fel de problemă, generalul se întoarce la Mine și îmi spune: „Doamne Iisuse, Părinte și Dumnezeu al nostru, de la începuturile eternității! Am îndeplinit misiunea pe care mi-ai trasat-o. De acum înainte, voința Ta sfântă va fi de-a pururi porunca de care vom asculta cu toții. Spuneai însă mai devreme că abia de acum înainte ne vei comunica această voie a Ta în ceea ce ne privește! De aceea, Te implorăm, Tată preaiubit, să ne transmiți această voință divină! Îți promitem cu toții solemn că, de acum înainte, nu ne vom mai despărți niciodată de ea, nici prin voia, nici prin faptele noastre!”

10. Eu: „Foarte bine! Îmi face mare plăcere să aud această promisiune, rostită la unison, de parcă ați avea un singur glas. Va trebui totuși să vă examinați inimile pentru a vedea în ce măsură sunteți dispuși să acceptați cu adevărat voința Mea, și dacă sunteți capabili să faceți acest lucru!”

11. Theowald: „O, Doamne, cine poate ști mai bine decât Tine de ce anume sunt capabile inimile noastre? De aceea, îți vom lăsa Ție această sarcină, de a le cerceta și de a vedea cât de sincere sunt, acum și de-a pururi! Cu siguranță, nu ne vei împovăra cu sarcini mai mari decât am putea duce vreodată, așa că singurul lucru care ne va preocupa de acum înainte este în ce măsură suntem demni să acceptăm voința Ta sfântă în inimile noastre impure. În acest scop, mă tem că va trebui să ne facem cu toții o curățenie generală în inimile noastre”.

12. Eu: „Dragii Mei copilași! Trebuie să recunosc că deși sunteți cu toții copii ai lumii exterioare, voi sunteți în multe privințe mai înțelepți chiar decât copiii luminii. De aceea, puteți să vă considerați eliberați de multe poveri pe care ați fost nevoiți să le purtați până acum. Aveți cu toții inimi inteligente, care manifestă o mare iubire și multă credință în Mine. În mod proporțional, multe vă vor fi iertate! Bucurați-vă că nu ați fost dictatori pe pământ, căci aceștia Mă vor vedea într-o lumină complet diferită! - Haideți acum, ridicați-vă și ascultați cu atenție ce vă spun:

13. Cel mai mare dintre voi trebuie să fie slujitorul tuturor celorlalți! Singura poruncă pe care v-o dau este iubirea, care trebuie să fie însă autentică! - Thomas și Dismas vă vor fi învățători și ghizi, așa că trebuie să considerați cuvintele lor ca fiind transmise de Mine. Dacă veți respecta aceste porunci simple, veți putea pătrunde pe deplin în împărăția Mea! Iubiți-i pe cei doi așa cum v-ați iubi cei mai buni prieteni și cei mai dragi frați, căci lor le-am încredințat sarcina de a vă conduce în împărăția vieții eterne. De asemenea, tot ei vă vor asigura ceea ce vă mai lipsește încă!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !