Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 17:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "De la iad la rai (Robert Blum) - volumul 2 - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 12.5.2011, 22:43    Post subject: Capitolul 143 - Ultimele îndoieli ale franciscanului - ce se întâmplă cu cei care comit păcate de moarte? Reply with quote

Capitolul 143
Ultimele îndoieli ale franciscanului - ce se întâmplă cu cei care comit păcate de moarte? Răspunsul plin de afecțiune al străinului. Invitația de a intra în casă

1. Franciscanul: „Dragă prietene, îți mulțumesc din suflet pentru aceste instrucțiuni minunate, pe cât de adevărate, pe atât de demne de un Dumnezeu suprem! De aceea, nu cred că există suflet care să nu se simtă alinat ascultându-le. Există totuși anumite păcate considerate capitale. Bănuiesc că acestea nu pot fi iertate la fel de ușor cum am procedat noi cu dușmanii noștri. Din această categorie fac parte înșelătoriile comise cu bună știință, desfrâul, violul, masturbarea, molestarea copiilor (care se produce de multe ori chiar în biserică), și așa mai departe. Acestea sunt păcatele cele mai condamnate de Dumnezeu, care atrag inevitabil după sine condamnarea eternă, căci nu pot fi iertate nici măcar în urma confesiunii, întrucât se spune că lasă urme de neșters asupra sufletului. De aceea, mă întreb cum procedează Divinitatea în astfel de cazuri. Sunt șterse inclusiv aceste păcate din marea carte a datoriilor, odată cu cuvintele: «Doamne, iartă-ne nouă greșelile noastre, la fel cum le iertăm și noi celor care au greșit față de noi»?”

2. Străinul: „Prietene, dacă ești de acord cu mine că Divinitatea este infinit mai înțeleaptă decât orice om înțelept de pe pământ, atunci cu siguranță vei înțelege că Ea privește slăbiciunile oamenilor cu o compasiune mai mare decât cei mai buni oameni de pe pământ. Știu, de pildă, că pe vremea când trăiai pe pământ ai păcătuit foarte mult trupește, căci te-ai lăsat tentat de toate ispitele carnale. Dacă ți-ai fi propus cu seriozitate acest lucru, te-ai fi putut lupta cu aceste ispite. Acest lucru ți s-a părut însă prea dificil, iar micile desfătări ale vieții prea atrăgătoare pentru a face abstracție de ele. În înțelepciunea Ei, Divinitatea te-a supravegheat, și fără ca tu să o știi, a intervenit, scoțându-te din fundătura senzorială în care ai căzut și trimițându-te pe câmpul de luptă. Acolo, ai avut prilejul să pui capăt acestei atitudini desfrânate, trezindu-te la realitate. În final, trupul tău a trebuit să-și primească lecția, pentru a învăța astfel că toate aceste pasiuni nu valorează nimic din punct de vedere spiritual. De aceea, Divinitatea ți-a pedepsit acest trup, eliberându-l de sufletul dinlăuntrul său. În aceste condiții, nu ar mai trebui să te preocupe aceste păcate așa-zis «capitale», întrucât ele au fost pedepsite demult, găsindu-și sfârșitul odată cu trupul tău! Tot ce aparține trupului trebuie judecat și îngropat odată cu acesta.

3. Nu la fel stau lucrurile însă în cazul în care sufletul s-a lăsat pe deplin îngropat în trupul său, identificându-se plenar cu acesta. În acest caz nu se mai poate face nimic, iar el trebuie să suporte destinul trupului său. Din fericire, în cazul tău acest lucru nu a fost necesar, fapt demonstrat chiar de prezența ta în această lume, cât se poate de vie. Dacă te-ai fi identificat pe deplin cu trupul tău, acum ai fi zăcut în mormânt alături de el, plângându-ți destinul”.

4. Franciscanul: „Dar, prietene, ce se întâmplă în acest caz cu sufletele nevoite să împărtășească soarta trupurilor lor (pe care le-au idolatrizat), după ce acestea se descompun? Ajung cumva în iad?”

5. Străinul: „Nici unui suflet nu îi poate fi răpită vreodată pe deplin întreaga libertate, respectiv conștiința de sine și capacitatea de introspecție! El va primi întotdeauna exact ceea ce își dorește. Dacă își va dori să fie înviat, acest lucru nu îi va fi refuzat. Dacă dorește însă să se scufunde și mai jos de mormânt, până în iad, nimeni nu se va opune! Deși cu tristețe, Dumnezeu îngăduie existența iadului, care este separat de-a pururi de rai. Nu aceeași este însă situația sufletului! Acesta nu este niciodată judecat, decât de propria sa atitudine și de voința sa liberă. Dacă preferă să rătăcească prin iad, în acord cu propria sa natură, el va ajunge în iad, și noi toți la un loc nu am putea face nimic pentru a îl împiedica. În schimb, dacă își dorește să ajungă în rai, nu putem decât să îl întâmpinăm plini de iubire și să îl ghidăm pe calea care i se potrivește cel mai bine. Așa funcționează ordinea lui Dumnezeu, și nimeni nu o poate schimba vreodată!”

6. Franciscanul: „Am înțeles! Dar, prietene, ne poți creiona în două vorbe cum arată iadul?”

7. Străinul: „În Scriptură se spune: «Căutați mai întâi de toate împărăția lui Dumnezeu, și tot restul vă va fi oferit cu asupra de măsură!» De aceea, nu trebuie să te preocupe altceva decât aspectele divine ale creației. Celelalte îți vor deveni apoi de la sine cât se poate de clare, nefiind altceva decât opusul primelor. Haideți așadar să intrăm împreună în casă, care între timp s-a eliberat complet de ceață! Acolo, lumina de care beneficiați se va amplifica! Așa să fie!”
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !