Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "SECRETELE VIEȚII - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 22.5.2011, 16:26    Post subject: Capitolul 23 - Viața spiritelor și viața cosmică Reply with quote

Capitolul 23
Viața spiritelor și viața cosmică
(24 februarie 1873)

Mai devreme, v-am vorbit în câteva cuvinte, în capitolele „Lumea gândurilor” și „Despre viață”, de varietatea unghiurilor din care poate fi privită viața spirituală și de felul în care trebuie înțeleasă ea, ca să vă faceți o idee despre creația și despre puterea Mea.

În cele câteva cuvinte pe care le-am adresat raționalistului limitat, v-am sfătuit să studiați natura Mea în toată vastitatea ei. Căci un Creator atotputernic poate fi mai ușor înțeles prin studierea marilor Sale lucrări, deși un investigator adevărat va descoperi aceeași măreție și în cel mai mic dintre infuzoare.

Am dorit să încep cu aceste explicații pentru a vă da un nou impuls, acela de a sta tot timpul cu ochii și cu urechile spirituale deschise, pentru a putea percepe astfel influxul de lumină spirituală și tonul vocii cosmice, care proclamă - prin tot ceea ce este creat - marele imn al iubirii și al compasiunii eterne, pe care Tatăl le manifestă în permanență.

Atunci când v-am vorbit despre „Timp”, v-am explicat ce înseamnă acesta și cum trebuie folosit el, iar în capitolul „Demnitatea uman㔠v-am spus ce trebuie și ce nu trebuie să faceți pentru a deveni copiii Mei, după chipul și asemănarea Mea, și cum trebuie să acționați pentru a fi demni de această imagine, în capitolul „Lumea gândurilor” v-am explicat că fiecare faptă va fi cântărită și judecată cândva, în funcție de originea sa, respectiv ideea care a stat la baza ei. Continui în acest capitol șirul marilor idei creatoare, cu scopul de a vă explica și mai amănunțit felul în care funcționează creația Mea și scopul care se ascunde în spatele ei. Dorința Mea este să învățați să vedeți și să recunoașteți chiar în mijlocul haosului exterior și al pasiunilor dezlănțuite faptul că în spatele lumii material-fizice se ascunde întotdeauna Spiritul, voința Mea, marea susținătoare a întregii creații, care a permis nașterea ei, o susține o vreme, după care o conduce către un scop superior, prin schimbarea formei sale exterioare.

În „Lumea gândurilor” am afirmat că gândul, principiul activ, este superior oricărui principiu material, stând practic la baza tuturor lucrurilor care există. Voi dezvolta în continuare această idee, căci doresc să înțelegeți că această creație este un produs spiritual, care trebuie contemplat cu ochiul spiritual. Nu voi înceta să vă repet că sunteți spirite, și numai în această calitate veți putea înțelege cândva pe deplin creația Mea, durata ei, pe Mine însumi și pe voi înșivă. Dacă nu veți reuși acest lucru, veți rămâne orbi în mijlocul unui ocean de lumină, surzi în mijlocul marii simfonii cosmice, incapabili să auziți muzica sferelor și muzica cosmică.

Vă voi conduce așadar într-o călătorie spirituală, într-o lume a spiritelor în care nu există nici un atom de materie, în speranța că veți recunoaște astfel cine este Acela care a creat lumea care vă înconjoară, de ce a creat El această lume și de ce v-a înzestrat pe voi (la fel ca și pe celelalte ființe inteligente, pe fiecare după capacitatea ei), cu instrumentele necesare pentru a-L cunoaște și înțelege pe El, Creatorul și Domnul atotputernic, dar și Tatăl care vă va iubi de-a pururi.

Vedeți voi, această lume, atât cea spirituală cât și cea materială, care nu reprezintă altceva decât un înveliș grosier al primeia, a fost creată cu scopul de a exprima într-o formă vizibilă ceva ce a existat dintotdeauna și va continua să existe de-a pururi în lumea spiritelor, deși într-o formă invizibilă pentru ființele materiale. Este vorba de principiul primordial, din care s-a născut întreaga frumusețe, adevărul și bunătatea. Este vorba de expresia Mea și a atributelor Mele.

Această lume materială vizibilă, un simplu înveliș al lumii spirituale, nu are alt scop decât acela de a conduce toate ființele întrupate, de la cele mai mici infuzoare și până la marii sori centrali, pe un nivel spiritual superior, prin intermediul materiei. Materia joacă un rol esențial în acest proces de perfecționare de sine, dar principiul care o determină să joace acest rol este scânteia spirituală din interiorul ei, singura care va rămâne în cele din urmă, când materia va fi întru totul purificată și spiritualizată, ca un principiu permanent, imposibil de distrus și etern, capabil să-L reflecte pe Cel care l-a creat. Dumnezeu fiind etern, este evident că El nu putea crea ceva efemer, ci numai ceva la fel de etern ca și El.

Copiii Mei! Ridicați-vă deasupra materiei și contemplați întreaga creație ca pe un produs spiritual. Numai astfel veți putea înțelege, prin intermediul ochiului spiritual, ce sunt viața materială și cea spirituală. Viața spirituală este impulsul etern care animă spiritul întemnițat în materie, în timp ce viața materială reprezintă totalitatea transformărilor pe care acest impuls le generează în lumea materială vizibilă, cum ar fi nașterea, existența și moartea.

Infinitatea nu conține altceva decât ființe spirituale, căci infinitatea sunt chiar Eu, la fel cum trupul vostru reprezintă forma vizibilă a sufletului vostru.

Toate principiile spirituale din spațiul infinit urmează calea progresului, toate au un scop, o menire. Unele trebuie legate de materie, altele eliberate, urmând cicluri alternative materie-spirit, cu scopul de a deveni conștiente de spiritualitatea lor.

Așa s-a născut lumea prezentă și așa se vor naște noile lumi din cele vechi, care au murit și s-au descompus, pentru ca infinitatea să devină un concept comprehensibil inclusiv pentru ființele finite.

Așa cum cea mai mică particulă spirituală, întemnițată în piatra dură și manifestându-și viața prin intermediul materiei, silește piatra să între într-un proces de transformare, de disoluție, pentru ca ea să poată atinge un nivel spiritual diferit, superior, la fel se petrec lucrurile și cu sistemele cosmice, cu spațiile imense, și în cele din urmă, cu întregul univers vizibil. Principiul mișcării și al transformării este „viața”, pretutindeni aceeași, înscriind pe orbita evoluției cel mai mic vierme, dar și cel mai mare sistem solar, sau spiritul angelic îmbrăcat încă într-un înveliș material, determinându-i să progreseze și să treacă pe nivele superioare de conștiință, de beatitudine și de fericire.

Corpul vostru nu are alt scop decât acela de a vă asista pe calea spiritualizării sufletului, dacă este folosit corect și silit să comită numai acțiuni demne de o ființă umană, în mod similar, cel mai mare dintre sorii centrali și chiar întregul om universal-cosmic trebuie să comită anumite acțiuni, ce nu pot fi calculate în termeni temporali, dar care au ca menire eliberarea principiului spiritual interior, pentru ca acesta să poată atinge nivele superioare de conștiință.

În capitolul „Lumea gândurilor” v-am explicat mecanismul prin care funcționează întreaga sferă spirituală, care reprezintă temelia celei material-vizibile. În acest capitol doresc să vă ajut să înțelegeți principiul vieții spirituale, care silește materia să se spiritualizeze, motiv pentru care devine vizibilă în ochii voștri sub forma vieții materiale.

Acest impuls către evoluție nu încetează nici o clipă, la fel ca și marele flux al timpului sau ca și viața lumii gândurilor. Nașterea, existența temporară și moartea, acestea sunt cele trei dovezi vizibile ale agitației continue din lumea spirituală, care nu are alt scop decât progresul către noi și noi nivele superioare de conștiință! Începând cu cel mai mic atom eteric și până la marele cosmos, totul parcurge ciclul nașterii, existenței temporare și morții, pentru a trece apoi pe un nivel existențial diferit.

Priviți cu ochi spirituali propria voastră lume: cât de variate sunt transformările din ea, câte principii spirituale sunt eliberate în fiecare moment, în mod voluntar sau involuntar, pentru a putea intra apoi în noi combinații, superioare!

Contemplați animalele de tot felul: câte crime, ce lupte se dau între ele!

Chiar și voi oamenii, câte vieți spirituale nu distrugeți zilnic pentru a vă asigura hrana stomacului vostru!

Câte animale nu trimiteți pe lumea cealaltă pentru că nu aveți nici o activitate spirituală cu care să vă ocupați mintea, motiv pentru care organizați toate acele vânători inutile, numai din plăcerea de a ucide!

Milioane de suflete animale își ratează destinul real, acela de a-și atinge scopul parcurgând calea cea lentă, din cauza acestui comportament reprobabil și nedemn al vostru. Particulele lor spirituale nu-și pot continua evoluția decât trecând prin stomacul consumatorului lor.

În mod paradoxal, deși multe din lucrurile pe care le faceți încalcă voința și legile Mele, ele nu pot întârzia deloc progresul universal la care am supus lumea, ci dimpotrivă, nu pot decât să-l grăbească. Chiar dacă orice încălcare a legilor Mele are consecințe grave, singurii care sunt pedepsiți să suporte aceste consecințe sunt cei care le-au încălcat, provocând prin comportamentul lor diferite calamități. Nimeni și nimic nu Mă poate împiedica însă pe Mine să-Mi duc planul la bun sfârșit, să-Mi conduc lumile la maturitate și să primesc înapoi principiile spirituale care s-au născut din Mine, purificate!

După cum vedeți, întreaga lume vizibilă și viața ei nu reprezintă decât o reflectare aparentă a lumii și vieții invizibile, spirituale. La fel se petrec lucrurile cu întreaga creație, de la cel mai infim animal și până la marile universuri. Durata de viață a oricărei creaturi depinde exclusiv de timpul necesar pentru eliberarea principiului spiritual ascuns în interiorul ei.

De pildă, în cazul vostru, al oamenilor, după împlinirea ciclului natural al vieții voastre, moartea nu se poate petrece decât atunci când sufletul vostru s-a maturizat suficient de mult pentru a face trecerea în lumea de dincolo. Exact la fel se petrec lucrurile și cu universurile și sorii centrali. După ce toate elementele lor s-au purificat, ele mor sau se dizolvă gradat, devenind astfel din ce în ce mai spiritualizate, iar materia lor devine din ce în ce mai ușoară, la fel ca și gazul.

Așa cum corpul vostru nu va mai fi alcătuit în final, pe nivelul spiritual suprem, din această materie grea pe care sunteți nevoiți să o suportați astăzi, la fel, pământul vostru va fi cândva (într-un viitor îndepărtat) purificat, materia grea din care este alcătuit dizolvându-se astfel încât nu vor mai rămâne decât substanțe eterice, corespunzătoare noilor săi locuitori, care vor avea la rândul lor corpuri eterice. Din ce în ce mai spiritualizați, aceștia vor continua să moară, dar nu prin cataclisme cumplite, așa cum se petrec de multe ori lucrurile la ora actuală, ci pe cale naturală, trecând într-o altă stare, manifestată prin alte circumstanțe, mai potrivite pentru nivelul lor spiritual de înțelegere.

Vedeți așadar cum viața spirituală se dezvoltă treptat din cea materială, cea din urmă nefiind decât o expresie a primeia. Cred că ați înțeles acum mai bine cum am creat Eu lumile și cât de mari trebuie să fie perioadele de timp necesare pentru desăvârșirea acestor procese de spiritualizare. Din păcate, nu aveți încă viziunea spirituală necesară pentru a putea înțelege cât de mare este viteza gândului cu care se produc aceste procese evolutive. Nu vă puteți da seama cât de multe lucruri se petrec într-o singură secundă din perspectiva acestui proces de purificare și înnobilare interioară. Sunteți incapabili să recunoașteți chiar și în agitația politică ce animă micul vostru glob pământesc vântul spiritual care pune în vibrație marile corzi ale acestui instrument cosmic care este lumea spirituală. Armoniile sale răsună în infinitate, dar voi vă purtați ca niște orbi și surzi, incapabili să recunoască, să vadă și să audă cum întregul univers se grăbește cu viteza unui uragan, mai mult, cu viteza gândului, pe calea eliberării din temnița materiei.

Voi citiți articolele din ziare, dar nu reușiți să citiți printre rânduri, să stabiliți corespondențele dintre cuvinte - aceste instrumente materiale ale gândurilor, nu vedeți viața spirituală care se ascunde în spatele lor și care își continuă nestânjenită dezvoltarea, fără să țină cont de calculele meschine și de sofismele oamenilor, în dorința de a vă mai trezi din amăgirea în care vă complăceți și de a vă ajuta să înțelegeți că dincolo de tronurile și de lumea voastră există alte legi, mai presus de cele înscrise în codurile voastre, vă voi da din nou câteva lămuriri. Legile Mele dau în egală măsură viață unui soare central și unui atom minuscul, pentru ca ele să își poată împlini menirea pentru care au fost create, și anume aceea de a se spiritualiza continuu, revenind la sursa din care s-au născut cândva, obligate fiind să treacă prin procesul dezvoltării individuale, fie sub forma unui mare corp ceresc, fie sub forma unui vierme.

Voi citiți cuvintele Mele mai mult mânați de dorința cunoașterii. Până acum nu ați înțeles nici un singur cuvânt în calitate de oameni spirituali, așa cum ar fi trebuit să facă copiii Mei. Viața voastră este încă mult prea orientată către materialitate, căci voi aparțineți mai mult lumii decât vouă înșivă, ca să nu mai vorbim de Mine. De aceea, sunt nevoit să vă trimit din când în când avertismente, cu scopul de a vă trezi și a vă ridica, cel puțin în momentele de concentrare spirituală, deasupra acestei vieți materiale. Dorința Mea este să vă deschid ochii și urechile către acele mesaje care emană și răsună pretutindeni, în toate colțurile creației, și care vă comunică faptul că sunteți spirite, și chiar dacă sunteți îmbrăcate pentru scurt timp în materie, veți intra în curând într-un alt mediu existențial, în care singura care va predomina și va fi prețuită va fi viața spirituală.

De aceea, nu mai luați în deșert avertismentele Mele. Sigiliile marii cărți a creației vor fi rupte în curând, și vor veni timpuri în care veți avea nevoie de toate resursele voastre spirituale pentru a putea rezista în fața tentațiilor lumii exterioare și pentru a vă putea păstra tăria și curajul.

Faceți efortul să înțelegeți cuvintele Mele, reflectați asupra lor, căci Eu vi le dăruiesc în dorința de a nu vă lăsa prinși pe nepregătite în situația în care, spre exemplu, viața spirituală va sili lumea materială să distrugă vechile modalități de viață. Vă spun și vouă, la fel cum le-am spus discipolilor Mei înainte de a fi luat prizonier: „Vegheați și rugați-vă, ca să nu cădeți în tentație!”

Insist din nou, mereu și mereu: recunoașteți viața spirituală! Treziți-vă din somnul vostru lumesc! Înțelegeți faptul că timpul vă presează, că distrugerea tuturor aspectelor nobile din această lume atestă faptul că nu este departe vremea când oamenii vor culege ce au semănat. Recunoașteți fluxul de lumină care începe să inunde lumea voastră. Ascultați vocile din lumea spiritelor, care vă lovesc timpanele sub forma unor unde sonore extrem de puternice. Toate acestea sunt cuvintele de avertisment ale Tatălui vostru preaplin de iubire, care, în mijlocul acestui tumult de evenimente, nu dorește să-și piardă copiii, ci dimpotrivă, dorește să-i susțină, ba chiar - dacă este posibil - să le sporească numărul, pentru ca toți să prețuiască viața spirituală și să înțeleagă, chiar și în mijlocul distrugerii generale, că iubirea Tatălui ceresc rămâne neclintită. Nu ea este cea care pedepsește. Dimpotrivă, ea este cea care conduce totul către perfecțiune, la momentul potrivit, cu scopul ca întreaga creație să se întoarcă la sursa din care s-a născut, astfel încât, în final, Tatăl și copiii Săi să învețe să se cunoască reciproc, iar copiii să înțeleagă ce înseamnă să se lase conduși și ghidați de El, de Cel care a creat lumile și care, în pofida marilor splendori ale creației infinite, nu uită de nici una din creaturile Sale, fie ea și un simplu vierme care se târăște în țărână!

Așa trebuie să înțelegeți creația Mea, inclusiv viața materială și spirituală. Numai în acest fel va coborî pacea în inimile voastre, numai astfel veți învăța să înțelegeți cuvintele Mele și motivele pentru care vi le adresez.

Cât timp nu veți atinge acest stadiu, veți rămâne niște simpli ucenici, nu copiii Mei!

Copiii Mei trebuie să fie capabili să privească natura cu ochiul spiritual, separând nucleul spiritual de învelișul material și recunoscând adevărul. Ei trebuie să înțeleagă vocea lumii spirituale, să-și deschidă urechile spirituale în fața muzicii sferelor, singura capabilă să aducă alinare. Trebuie să știe și să înțeleagă faptul că, deși materia reprezintă o temniță pentru principiul spiritual, numai în acest fel a fost posibilă revelarea celui din urmă în fața ființei vii, aducând-o astfel mai aproape de Creatorul tuturor lucrurilor, materiale și spirituale deopotrivă.

Atunci când ochii și urechile voastre se vor deschide, înțelegând procesul de evoluție către perfecțiune a tuturor lucrurilor și ființelor, veți putea spune că ați atins nivelul spiritual care vă este predestinat și către care orice ființă umană ar trebui să tindă. Un asemenea om realizat nu mai măsoară timpul și durata materiei. El recunoaște existența lumii spirituale care domnește deasupra celei materiale efemere, și își dă seama că materia și viața materială nu sunt decât niște factori intermediari care, deși necesari pentru atingerea destinației finale, nu reprezintă totuși esența vieții.

Acesta este vălul lui Isis, zeița adevărului pe care o venerau egiptenii antici și despre care afirmau că nici un muritor nu-i poate ridica vălul, în felul lor aveau dreptate, căci cine ridică vălul și privește în față adevărul divin, știe cu certitudine că ceea ce vede este nemuritor, iar ceea ce este nemuritor nu poate fi contemplat și înțeles decât de către cel care este nemuritor el însuși. Pentru un asemenea om, materia fizică încetează să mai fie o povară. Ea devine un simplu înveliș din ce în ce mai subtil și mai eterat, odată cu fiecare pas înainte către cunoașterea adevărului. Chiar dacă materia continuă să fie separată de nucleul spiritual prin moartea fizică, această despărțire nu se mai produce brutal, ci aproape insesizabil, ca o trecere lină de la o stare la alta. Ea nu mai este dureroasă, căci legăturile dintre spirit și corpul său purificat nu mai trebuie rupte cu brutalitate, ci doar desprinse ușor, eliberând omul psihic interior de ultimele obstacole care îi mai barau calea, încă de pe vremea când se mai afla încă pe pământ, spiritul unui asemenea om s-a purificat, permițându-i să se înalțe plin de avânt către o viață nouă, spirituală.

Aceasta este menirea pe care v-am predestinat-o, copiii Mei, iar scopul pentru care vă explic aceste lucruri este acela de a vă facilita această cale. Căci în lumea de dincolo vă așteaptă un univers spiritual, în care condițiile și circumstanțele exterioare diferă fundamental de cele de pe pământ. Pentru a vă netezi această cale, Eu nu precupețesc nici un efort în încercarea de a vă face să înțelegeți că nu există decât un singur Dumnezeu, care este iubire pură și care dorește să vă educe în același spirit, al iubirii pure. Iubirea este scopul suprem și destinația finală a întregii creații. Aceasta nu poate fi înțeleasă decât prin iubire, singurul principiu capabil să imprime creaturilor Mele acea noblețe spirituală necesară pentru ca ele să poată fi numite „copiii Mei”!

O inimă plină de iubire înțelege limbajul naturii, inclusiv pe cel al lumii spiritelor, și știe cum să explice materia, viața și forma acesteia, în conformitate cu legea iubirii!

De aceea, mai presus de orice, învățați să iubiți! Eliminați celelalte atribute din inimile voastre, iar ochii și urechile voastre spirituale se vor deschide pentru a recepta viața Mea spirituală și iubirea Mea pentru voi. Învățați să înțelegeți mai întâi semnificația spirituală a cuvintelor Mele, iar apoi veți înțelege de ce am atât de multă răbdare cu voi, pentru a face din voi copiii plini de iubire ai unui Tată iubitor!

În acest fel vă veți spiritualiza Sinele, aducându-l mai aproape de Mine, și veți dobândi maturitatea necesară pentru a transmite mai departe, semenilor voștri, ceea ce strălucește deja plenar în voi.

Amintiți-vă aceste cuvinte și acceptați-le ca pe o nouă dovadă a grației și a răbdării Mele neclintite, în încercarea de a-i aduce înapoi în centrul luminii pe copiii rătăciți atâta vreme în întuneric.

Aceste explicații referitoare la Viața Spiritelor și la Viața Cosmică v-au demonstrat că nu înțelegeți încă suficient de corect cuvintele Mele, fiind necesare noi și noi intervenții din partea Mea, astfel încât toate secretele creației Mele să vă fie revelate treptat, iar voi să deveniți capabili să Mă recunoașteți în ele pe Mine, Creatorul lor și Părintele vostru. Cu cât veți înțelege mai bine cuvintele Mele, cu atât mai bine Mă veți înțelege pe Mine, cu atât mai mult vă veți spiritualiza Sinele, pregătindu-vă în acest fel pentru tranziția către alte nivele superioare, pe care nu le-ați putea atinge fără această cunoaștere, căci viața este scurtă, iar eternitatea lungă. Așa se explică grija Mea pentru voi, căci această viață plină de încercări nu reprezintă decât o scoală și o perioadă de probă înaintea marii tranziții. Folosiți această școală și învățați acele calități fără de care nu vă veți putea descurca dincolo.

Folosiți scurtul interval de timp pe care îl aveți la dispoziție și reflectați asupra cuvintelor Mele, pe care le revărs din abundență asupra voastră, pentru ca recolta să fie bogată, pe măsura eforturilor voastre, încercați așadar să înțelegeți, încă înainte să pătrundeți în viața spirituală propriu-zisă, ce înseamnă viața la modul general, inclusiv derivatele ei: viața spirituală, cea cosmică și cea materială.

Numai în acest fel, înarmați cu cunoașterea spirituală, progresul vostru va fi ușor, iar voi veți crește în cunoaștere și înțelepciune, în funcție de maniera în care veți îndeplini aceste condiții.

Un spirit trebuie să cunoască diferența dintre o viață nedemnă și una trăită în spiritul adevărului, fiind capabil să discearnă obstacolele, pentru a le transforma în elemente de progres, fără a mai cădea în capcana lor.

Numai omul spiritualizat, înzestrat cu această cunoaștere, poate accepta calm viitorul, căci el nu se așteaptă ca cerul să vină din afara lui, ci știe că îl poartă înlăuntrul său. De aceea, tulburările exterioare nu-l afectează, căci el nu le privește decât ca pe niște stimuli care nu fac decât să-i întărească aspirația și credința.

Atâta vreme cât nu veți avea decât pe jumătate credința, încrederea și răbdarea necesară, veți rămâne încă departe de recunoașterea marii roți a vieții spirituale, cea care pune în mișcare întreaga creație, încercând să vă atragă și pe voi în direcția către care se îndreaptă și care este menirea universală a vieții.

De aceea, urmați sfatul Meu și cântăriți cu atenție cuvintele Mele. Reflectați de la Cine provin ele și cui sunt adresate!

Eu, Tatăl tuturor ființelor create de Mine, nu las nici o piatră neîntoarsă, în dorința Mea de a-i ajuta pe toți și de a le netezi calea. Dacă spiritul nu dorește însă să fie ajutat, circumstanțele pe care le provoacă acest refuz nu îmi pot fi imputate Mie, ci numai lui.

„Cântăriți totul, și nu rețineți decât ceea ce este bun!”

Repet din nou aceste cuvinte pe care le-am rostit cândva, în dorința de a vă ajuta în timpurile care vor veni, când tentațiile vor fi mari, iar voi veți fi nevoiți să suportați consecințele propriilor voastre decizii.

Viața spirituală este fundamentul pe care se sprijină întreaga creație, în timp ce viața materială nu este decât forma vizibilă a acesteia. Cei care le încurcă între ele sau chiar contestă existența vieții spirituale vor descoperi mai devreme sau mai târziu că refuzul lor de a accepta adevărul nu afectează cu nimic materia, dar orbește ochiul spiritual și blochează sufletul, care devine astfel surd la vocea naturii înconjurătoare.

Dacă procesul vieții spirituale nu s-ar derula atât de rapid, ați putea repeta și voi ce spune proverbul: „Timpul trece și omul devine mai înțelept”. Din păcate, acest lucru nu este valabil în cazul de față, căci timpul pierdut nu mai poate fi recuperat, iar timpurile care vin aduc întotdeauna ceva nou cu ele, care se deosebește de ceea ce a existat în trecut. De aceea, folosiți cu discernământ timpul, ca să nu ajungeți să regretați cândva perioadele irosite în van.

Copiii Mei, începeți să luați lucrurile mai în serios. Luați cuvintele Mele mai în serios și aplicați-le în practică, pentru ca nimeni să nu poată spune că am predicat în fața unor urechi surde!

Cel care v-a spus aceste cuvinte, în vederea progresului vostru spiritual, a fost Tatăl ceresc! Amin.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !