Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 20.9.2020, 10:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "SECRETELE VIEȚII - Dicteu divin prin Gottfried Mayerhofer" 
Author Message
Ganapati
Avansat
Avansat


PostPosted: 12.10.2011, 05:03    Post subject: Capitolul 30 - Infinitatea Reply with quote

Capitolul 30
Infinitatea
(28 martie 1876)

Voi folosiți frecvent acest cuvânt, a cărui semnificație o ignorați însă cu desăvârșire. De aceea, sunt nevoit din nou să vă ofer noi revelații legate de universul Meu, de marea Mea creație și de Sinele Meu. Numai astfel veți putea înțelege ceea ce savanții și filosofii voștri nu au putut descoperi niciodată, dar care poate fi realizat cu ușurință de orice copil ghidat și dependent de iubire: că primul factor care a stat la temelia întregului univers a fost iubirea, care reprezintă simultan principiul ce susține și conduce toate ființele vii către perfecțiune!

Ca să vă pot explica acest cuvânt, „infinitate”, va trebui să vă debarasați mai întâi de multe din cunoștințele voastre achiziționate prin studiu. Pentru a putea înțelege ce vă voi spune în continuare, va trebui să aprofundați semnificația acestui cuvânt nu cu rațiunea voastră, care cunoaște doar legile terestre, ci cu scânteia divină cu care v-am înzestrat, în calitate de spirite, nu de ființe limitate în gândirea lor. De altfel, nici o ființă finită, așa cum sunteți voi, nu va putea înțelege vreodată pe deplin întreaga infinitate a lui Dumnezeu și a creației Sale.

Să începem așadar cu definiția acestui cuvânt, procedând, ca de obicei, pas cu pas. Dacă veți înțelege conceptul, veți putea ajunge treptat la conștientizarea adevăratei Infinități, cea Eternă.

Ce se înțelege așadar prin „infinit”? „Infinitatea” este o stare fără sfârșit.

Oricât de mult ați dilata în imaginația voastră acest concept, el va rămâne totuși un simplu concept. Aplicat creației și Sinelui Meu, acesta nu este suficient. Există un aspect asociat cu infinitatea care nu poate fi înțeles de mintea umană: în calitate de ființe umane, voi aveți un început, motiv pentru care presupuneți automat că orice lucru trebuie să aibă un asemenea început. Această afirmație nu este valabilă însă pentru Mine și creația Mea. Infinitatea Mea (dar și a creației Mele) este asociată nu doar cu lipsa unui sfârșit, ci și cu lipsa unui început. Cuvântul „infinit” capătă astfel o nouă semnificație, referindu-se deopotrivă la ambele direcții: lipsa începutului și lipsa sfârșitului.

Voi vă puteți imagina infinitatea într-o direcție (lipsa sfârșitului), dar nu și în cealaltă. Vă voi ajuta din nou, dar va trebui să urmați cursul gândirii Mele și să vă ridicați deasupra condiției voastre terestre, dacă doriți să vă formați o opinie cât mai aproape de realitate legată de Cel care v-a creat. Așa cum ați fost crescuți și educați voi, este imposibil să vă imaginați ceva fără un început.

Pentru a înțelege concepte precum „infinitatea”, totul trebuie raportat la Spiritul divin, situat într-o cu totul altă realitate decât intelectul limitat. Chiar și propria voastră existență trebuie privită într-o altă lumină.

Omul este convins că știe foarte multe lucruri, mai ales de când cu progresul științei, dar în realitate el nu știe aproape nimic despre ceea ce îl înconjoară, despre existență și scopul suprem al acesteia.

Cu toate investigațiile sale, propria sa „viață”, sau „forța vital㔠care îi permite să gândească, să simtă și să acționeze, reprezintă pentru om o enigmă. Ce să mai vorbim de restul creației, aflată în afara minusculei sale sfere de influentă; el încearcă să înghesuie acest concept în micuțul său creier și să îl potrivească în funcție de ideile sale limitate!

Zadarnic efort, vă asigur! Singurul care Mă poate înțelege pe Mine și creația Mea nu poate fi decât un spirit, un descendent al Meu. Din fericire, fiecare dintre voi poartă un asemenea spirit în inima sa. Din păcate, ignorându-l și neștiind cum să-l cultive, cei mai mulți oameni ajung în lumea spiritelor cu un spirit complet nedezvoltat, așa cum l-au primit de la Mine în ziua concepției lor.

Așadar, începeți prin a uita tot ce știți despre existența și cunoașterea voastră umană. Uitați de micuțul vostru glob pământesc, de soarele care vă dăruiește lumină și căldură. Uitați de materie și de univers, de stelele și planetele locuite, al căror număr nu poate fi nici măcar imaginat de voi. Ridicați-vă în spațiul infinit, în care toate aceste lumi, orbitând una în jurul celeilalte, își urmează în tăcere calea către perfecțiune! Ridicați-vă alături de Mine prin gândire, într-o sferă în care lumina și timpul nu mai sunt limitate, în care spațiul însuși nu mai poate fi conceput ca fiind limitat. Ridicați-vă alături de Mine într-o sferă în care nu mai există lumină, nici căldură, ci numai întunericul: aici se află depozitul în care sunt stocate marile elemente din care sunt create toate lumile.

Ridicați-vă până ajungeți în centrul acestui „spațiu”, așa cum v-ar apărea el. Dacă imaginația sau spiritul vă pot purta atât de departe, puteți spune că aveți în față infinitatea și pe Creatorul ei, care a conceput din ea tot ce se mișcă și trăiește în spațiu, într-o formă vizibilă sau invizibilă.

Dacă veți înțelege acest concept de infinitate, veți înțelege de asemenea că Dumnezeu, El însuși infinit, are propriul său spațiu infinit, la fel ca orice alt lucru sau ființă, care îl înconjoară ca un fel de atmosfera spirituală, ca să spunem așa. El domnește în centrul acestei atmosfere. Aici s-a născut simbolul iubirii. Din această atmosferă s-a născut lumea materială, și din propriul Său Sine a apărut lumea spirituală.

Va trebui să învățați să vă gândiți la Mine ca fiind fără un început. Dacă aș fi avut un început, ar însemna că am fost creat de un alt Dumnezeu, care a fost creat la rândul lui de un altul, și așa mai departe, fără a ajunge niciodată la un sfârșit (cam așa sună una din teoriile voastre ale creației). Așa cum v-am explicat într-o altă comunicare, atmosfera care înconjoară un obiect sau o ființă absoarbe anumite vibrații din lumea exterioară, pe care le transferă obiectului sau ființei în cauză, dar absoarbe în egală măsură și substanțele utilizate deja de obiectul sau de ființa respectivă, pe care le returnează în spațiul exterior.

Aceasta este cheia cuvântului „infinitate”.

Spațiul infinit, cu toate ființele sale, reprezint㠄atmosfera” Mea la fel de infinită ca și Mine. Tot ce există în ea a ieșit din Mine, țâșnind în infinitate cu scopul de a trece prin marele proces de purificare. Simplul fapt că nu mai fac parte integrantă din Mine și că aparțin acestei atmosfere le conferă deja acestor ființe o anumită materialitate. Invers, acest spațiu infinit îmi returnează toate principiile spirituale care s-au format în el, sublimate din materie (sau eliberate de aceasta). El îmi îmbogățește astfel Ființa spirituală, înapoindu-Mi propria Mea iubire, reflectată însă de alte ființe. Același proces se petrece și cu Spiritul Meu, care este reflectat pretutindeni în ea, în toate gradațiile cu putință, în acest fel se naște regatul spiritual care Mă înconjoară, în care conceptul central al iubirii devine personificat în diferite forme și figuri, care perfecționează și spiritualizează moștenirea primită cândva de la Mine, rafinând-o până la desăvârșire, sub forma omului-spirit sau a ființei spirituale.

Așa cum atmosfera care vă înconjoară pe voi, aura care însoțește orice obiect sau ființă, reprezintă singura verigă ce permite legătura cu restul spațiului (cu celelalte obiecte sau ființe), permițându-vă să dăruiți înapoi universului acele vibrații de care nu mai aveți nevoie, la fel se petrec lucrurile și cu spațiul infinit, în care materia, dizolvată sub forma unor atomi minusculi, are capacitatea de a asimila orice vibrație, permițând principiilor similare să se atragă.

Atunci când în spațiul infinit a apărut lumea materială, potrivit marii legi a creației cosmice, fiecare atom al său conținea deja germenul și înclinația către transformarea continuă.

Această lege este primordială și universală, și nu există nimic în creație care să nu o urmeze.

Marele gând al creației nu a strigat „Facă-se” în spațiul infinit decât o singură dată. A fost suficient însă pentru ca totul să înceapă să se miște și pentru ca Spiritul Meu să pătrundă în haos, adică în marele conglomerat cosmic alcătuit din toate substanțele materiale. Astfel a început viața, atracția și respingerea, creația și transformarea, iar ele vor continua de-a pururi, pentru că de îndată ce un atom este returnat în spațiul eteric, el trebuie să caute noi combinații.

Contemplați marile lumi și gândiți-vă că potrivit cronologiei voastre, milioane de ani ar fi insuficienți pentru a le defini procesele de formare. Reflectați la numărul lor imens, deși au pornit de la un singur atom; prin fenomenul atracției reciproce, atomii s-au transformat în molecule, care au devenit apoi corpuri microscopice, sau celule. Saturate de atmosferele înconjurătoare, acestea au devenit din ce în ce mai solidificate, structurându-se într-un nucleu luminos și cald, în jurul căruia s-a format o crustă durabilă, care a devenit suprafața lumii respective. Energia și viața blocate în interior și-au creat o viață proprie, consumând căldura și precipitând vaporii, care s-au condensat în apă. Au apărut astfel marile oceane, atmosfera exterioară, vegetația și ființele vii.

Priviți aceste lumi; imaginați-vă numărul lor imens, începând cu cel mai mic fir de nisip și până la ființa supremă la care conduce evoluția, omul, germenul pro-creației este activ pretutindeni. Imaginați-vă de câți ani tereștri ar avea nevoie o asemenea evoluție. Gândiți-vă la toate elementele materiale și spirituale eliminate dintr-o asemenea lume în formare, care au devenit mai târziu cauza care a dus la apariția cometelor. Acestea trebuie să se structureze și să se dezvolte în conformitate cu aceleași legi, până când vor căpăta și ele o masă solidă în regiunea unui sistem solar, continuându-și evoluția ca planetă aflată pe o orbită de sine stătătoare.

Imaginați-vă imensitatea numărului marilor stele, pe care le descoperiți cu ochiul liber sau cu ajutorul telescoapelor. Gândiți-vă la timpul necesar pentru formarea lor, pentru existenta și transformarea lor. Procesul continuă la infinit, în conformitate cu legea atracției și respingerii. Aceasta este infinitatea, care se desfășoară în fața ochiului vostru spiritual în toată măreția ei de-a pururi incomprehensibilă. Chiar și la acest nivel, legea evoluției este una singură; este aceeași lege care operează în cazul dezvoltării unei plante dintr-o sămânță sau al procreării unui infuzor. Ea afirmă că din ceva uzat trebuie să se nască ceva nou, că atomii se transformă în materie, trecând de pe un nivel pe altul. Ridicându-se pe un nivel din ce în ce mai înalt odată cu fiecare schimbare, ei sfârșesc prin a se spiritualiza, progresând de la starea neanimată la o stare animată, iar mai târziu la o viață spirituală, în acest fel, tot ce a ieșit cândva din Mine, trecând în spațiul cosmic sau eteric, trebuie să se întoarcă la Mine, la căminul său spiritual, pentru a-și primi răsplata pentru tot ce a îndurat. Ființa, trimisă în spațiul creației din iubire și devenită acum gânditoare și spirituală, se va întoarce la Mine mânată de propria iubire, înțelegând în sfârșit omnipotența și iubirea Mea, inclusiv sensul creației Mele. Redevenită copilul Tatălui iubitor, ea se va bucura acum de beatitudinile care îi așteaptă pe toți cei care au trecut cu credință prin testul încercărilor, fără să uite de unde au plecat și care este scopul lor suprem.

Așa cum atmosfera voastră material-spirituală are rolul de a uni între ele ființele, făcându-le să se atragă reciproc pentru a cunoaște fericirea, la fel, marea forță de atracție a iubirii Mele acționează asupra tuturor ființelor care doresc să se apropie de Mine.

Așa trebuie înțeleas㠄infinitatea”. Infinită este puterea care se naște din Mine și se revarsă asupra întregii vieți. Infinită este iubirea Mea, care nu va înceta niciodată, și infinit este principiul procreației, care progresează de la infim la cosmic, respectând aceeași unică lege. În acest fel trebuie să înțelegeți infinitatea lumilor și spațiului, inclusiv marele om cosmic (întregul sistem material cosmic). Și acesta este înconjurat de o atmosferă personală, care se învârtește ca un cerc cvasi-infinit în jurul soarelui central spiritual, eliminând în marele spațiu eteric tot ce a folosit și absorbind din el noi și noi substanțe care îi sunt necesare pentru a-și continua viața.

Metaforic vorbind, puteți regăsi aceeași infinitate, adică imposibilitatea de a anihila chiar și un singur atom, în procesul vieții spirituale. Fiecare gând spiritual trezește un altul, dând naștere unei idei, care va conduce apoi la crearea unei lumi. În final, cuvântul creează lucrarea, indicând astfel către Creatorul spiritual și arătând ce a dorit Acesta să exprime în planul material. Totul este infinit, inclusiv voi! Voi nu ați început să existați atunci când v-ați născut în această lume materială, vai, nu! V-ați născut cu mult timp în urmă, la „începuturile” eternității, chiar dacă pe vremea aceea nu erați încă ființe umane, ci materie. Spiritul vostru s-a născut ca o scânteie din Mine, din Sinele Meu divin. El nu a putut deveni conștient de existența sa decât după unirea sa - într-o trinitate perfectă, așa cum există și în Mine - cu celelalte două principii, corpul și sufletul. În mod similar, Eu însumi sunt alcătuit din trei principii: mai întâi, tot ceea ce este creat și există în plan material (materia), în al doilea rând, regatul sufletelor, care silește materia să progreseze către un anumit țel cosmic, iar în al treilea rând, principiul etern divin, care transferă asupra primelor două universuri permanența eternă și valoarea divină.

Suntem cu toții trup, suflet și spirit; Eu la nivel macrocosmic, iar voi la nivel microcosmic, dar respectând aceleași principii. Așa se explică de ce orice substanță fizică aspiră să evolueze într-una sufletească, iar aceasta într-una spirituală. Acesta este jocul etern al infinității.

Cuvântul „anihilare” nu există în creația Mea. Singura care există este transformarea, chiar dacă uneori apare deghizată în distrugere.

„Infiniți” sunt germenii divinului; „infinit” este Creatorul însuși. De ce nu ar purta și produsele Sale aceeași amprentă? Conform conceptelor voastre umane și legilor rațiunii pure, acest gând pare de neconceput. De aceea am dorit să vă conduc în vastele spatii eterice, demonstrându-vă că și la acel nivel acționează aceleași principii și legi ca și la nivelul vostru, lucru care trebuie înțeles din punct de vedere spiritual și prin analogie. Numai în acest fel Mă puteți înțelege pe Mine, îmi puteți deveni apropiați, îmi puteți realiza iubirea, sacrificiul și răbdarea pe care o am cu voi!

Vai, voi nu puteți înțelege marile gânduri creatoare, nu reușiți să vă ridicați deasupra nivelului vostru terestru, căci nu aveți putere și energie să vă înălțați acolo unde grijile lumești dispar în marele vid. Cu toate comunicările pe care vi le-am făcut personal, nu ați înțeles încă ce înseamnă să fii o „ființă umană”, ca să nu mai vorbim de conceptul de „copil al lui Dumnezeu”!

De aceea vă vorbesc atât de des, de aceea abordez subiecte atât de diverse, explicându-vă tot ce am creat, pentru a vă trezi ochii spirituali.

Eu am creat beatitudini fără număr, dar nu pentru cei orbi, ci pentru cei care doresc să vadă și să înțeleagă cine este Acela care îi ghidează și încotro vor ajunge dacă se lasă ghidați de EL

Eu îmi doresc în creația Mea oameni care văd, care îmi admiră lucrările, recunoscându-L pe Creatorul lor și învățând să-L iubească. Doresc ca oamenii să vadă și să înțeleagă cu claritate că nu au fost creați doar pentru acest scurt interval de timp pe care voi îl numiți viață (terestră).

Doresc să realizeze că prin nemurirea lor, ei poartă în sine germenul divinității. Numai cultivându-l și manifestându-l vor putea înțelege ei creația Mea și pe Mine personal.

Doresc să îmi văd copiii privind, devenind conștienți de semnificația unor concepte precum „infinitate” sau „nemurire”, pentru a înțelege că sunt cetățenii întregii lumi cosmice. Adevăratul lor cămin este regatul spiritual, în care soarele nu apune niciodată, în care întreaga lumină născută din Mine iluminează până și cel mai mic atom. Preluată de spiritul uman, această lumină îl poate ajuta să înțeleagă că este o ființă infinită, creată de un Dumnezeu infinit.

De aceea, lăsați cuvintele Mele spirituale să pătrundă în inimile voastre aproape adormite, treziți-vă din visul vostru lumesc și urmăriți să înțelegeți că atunci când acest vis se va sfârși, veți pătrunde ca ființe nemuritoare în lumea pe care v-am descris-o.

V-am dăruit aceste revelații pentru alinare și o mai bună înțelegere. Sper ca ele să nu fie în zadar, căci dacă veți încălca mai departe legile divine, veți plăti scump. Nimeni nu poate trăi într-o manier㠄finit㔠atunci când „infinitatea” este țelul său suprem. Amin.
_________________
मैं गणेश, सुप्रीम शिव का बेटा हूँ!
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !