Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 30.10.2020, 13:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Drept la replica - Cecilia Tiz vs Yogaesoteric" 
Author Message
1%
Milenar
Milenar


PostPosted: 5.11.2012, 04:58    Post subject: Cecilia Tiz a fost condamnată în Germania pentru calomnierea unor yoghini Reply with quote

Cecilia Tiz a fost condamnată în Germania pentru calomnierea unor yoghini

Sentința este definitivă și irevocabilă. Dacă va repeta calomniile, Cecilia Tiz alias mahacutra va trebui să plătească o amendă de 250.000 de euro


de Mihai Vasilescu


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.În luna august, Cecilia Tiz, cunoscută și sub pseudonimul pe care și l-a ales ea însăși - mahacutra, a fost condamnată în Germania pentru calomnie. Dată în judecată de doi yoghini din Germania, Cecilia Tiz a ales ca metodă de apărare negarea faptului că ea este cea care postează materiale calomnioase anti-MISA pe internet sub semnătura mahacutra. Cecilia Tiz este cunoscută presei din România pentru că alimentează de ani de zile diferite publicații și diferiți jurnaliști cu materiale calomnioase despre MISA. Ea are obiceiul de a trimite la mai multe ziare și posturi TV în același timp articole sau materiale gata redactate pe care mulți jurnaliști, din comoditate și fără să le verifice, le publică. Așa se face că, în timp, Cecilia Tiz a ajuns să fie considerată de unii jurnaliști o „surs㔠avizată pe subiectul MISA, și aceasta în ciuda faptului că ea însăși nu a urmat niciodată cursuri de yoga în România și nu a asistat la nicio acțiune a școlii de yoga MISA de mai bine de 10 ani. Ziariștii care iau de bune toate calomniile vehiculate de Cecilia Tiz sunt rugați să se documenteze și să facă public acest caz în care Cecilia Tiz a fost condamnată pentru calomnie, în Germania.

Cecilia Tiz este cetațean german și locuiește în Germania, de aceea ea a fost până acum practic „intangibil㔠pentru miile de persoane care sunt vizate și afectate de calomniile sale pe care le dejectează cu regularitate în presă, dar mai ales pe internet. Iată însă că doi yoghini din Germania, cetățeni germani, au acționat cu promptitudine atunci când au aflat, pe nepusă masă, că Cecilia Tiz postează calomnii la adresa lor pe forumurile împotriva MISA de pe internet pe care activează cu regularitate. Sperăm ca exemplul lor să fie urmat și de alți yoghini care au avut de suferit de pe urma calomniilor Ceciliei Tiz.

(Notă. Imaginea alăturată nu este o caricatură, ci un colaj de prost-gust pe care l-a realizat însăși Cecilia Tiz cu propria-i fotografie. Aceasta arată cât de mândră este ea de ipostaza diabolică pe care și-o asumă.)

Un exemplu demn de urmat: cei calomniați de Cecilia Tiz au dat-o în judecată!

Cei doi yoghini germani se numesc Raluca și Klaus Koch. După cum ne-au relatat ei înșiși, o cunosc pe Cecilia Tiz de ani de zile, de la cursurile de yoga din Germania – deși nu erau prieteni apropiați, cei doi considerau implicit că relația lor cu Cecilia Tiz este una colegială, bazată pe respectul reciproc care este specific cunoștințelor pe care le mai aveau din cadrul cursurilor de yoga. Spre marea lor surprindere, au fost anunțați la un moment dat de diverse persoane că Cecilia Tiz a publicat anumite calomnii la adresa lor pe forumurile pe care activează pe internet.

Cu reținere tipic nemțească, Klaus Koch relatează că a fost „neplăcut surprins de calomniile sub orice nivel” pe care le-a scris Cecilia Tiz despre fiica lor și despre ei, pe internet, în septembrie 2008. După doi ani, Cecilia Tiz a reluat aceleași idei într-o nouă postare aberantă. Klaus Koch ne-a pus la dispoziție aceste afirmații ale Ceciliei Tiz, pentru a ne face o părere corectă despre gradul de mizerie al acestei persoane pe care presa din România o consideră o sursă credibilă de informații despre MISA. Nu vom reproduce aici acele calomnii, scrise într-un limbaj vulgar, pentru a nu-i da satisfacție mahacutrei. Poate că acum, după o lungă propagandă împotriva MISA, Cecilia Tiz nu mai scapă în prezența jurnaliștilor astfel de aberații vulgare care o descalifică, încercând să pozeze într-o sursă de încredere, mamă responsabilă și persoană animată de spirit civic. Dar minciunile pe care le vehiculează în calomniile ei sunt tot minciuni sfruntate, iar calomniile sunt sancționate de lege într-o țară civilizată ca Germania.

Klaus Koch ne-a declarat: „După ce am citit prima dată acele calomnii mizerabile, prima întrebare pe care mi-am pus-o a fost: «Ce principii morale are o astfel de persoană, astfel încât să se apuce din senin să împroaște atâta venin, mințind cu nerușinare, lovind în persoane care nu i-au făcut nimic rău?» Căci nu a fost de ajuns că a formulat o dată această calomnie mizerabilă, ci a repetat-o într-un alt context!

Răspunsul a venit prompt: Dacă pe noi, care ne cunoșteam de atâta vreme, ne împroașcă cu atâta noroi și venin, când nu i-am făcut nimic rău, cum o fi cu alte persoane pe care nici măcar nu le cunoaște, persoane despre care ea scrie constant atât de multe mizerii pe internet? Era clar pentru noi că trebuia să o dăm în judecată pentru aceste calomnii care sunt totodată niște minciuni sfruntate! Cecilia Tiz este cetățean de naționalitate germană, locuiește în Germania, deci se supune legilor din Germania. Noi, ca parte vătămată suntem de asemenea cetățeni de naționalitate germană și trăim în Germania, astfel că justiția din Germania era cea care trebuia implicată în acest caz.”

„La acea vreme nu bănuiam că va fi un drum foarte anevoios prin instanțele judecătorești, până să ni se facă dreptate,” a subliniat yoghinul german. Cazurile de calomnie sunt într-adevăr foarte greu de probat (căci trebuie să dovedești că ai fost afectat de calomnia respectivă) și de aceea rareori se dă câștig de cauză în instanță pe motiv de calomnie. Reamintim cititorilor că, în România, Gregorian Bivolaru a câștigat mai multe procese de calomnie, pe vremea când aceasta figura ca infracțiune în codul penal.

„Drumul foarte anevoios” prin instanțe, către dreptate

Raluca și Klaus Koch și-au început demersurile prin a proba faptul evident că Cecilia Tiz este cea care a postat pe internet acele calomnii sub pseudonimul mahacutra. Totuși, pentru un demers în instanță, acest fapt trebuia dovedit. Cei doi soți s-au adresat procuraturii, care are la îndemână cele mai multe posibilități de investigație, depunând în acest sens o plângere la procuratura din Köln, în decembrie 2010. În paralel cu aceasta, ei au trimis prin intermediul avocatului lor o somație Ceciliei Tiz, solicitând să îndepărteze acele formulări calomnioase de pe forumurile de pe internet pe care activează și să semneze o declarație că nu va mai repeta în viitor acele calomnii. Ambele demersuri au fost însă lipsite de consecințe: Cecilia Tiz nu a dat niciun răspuns, în ciuda înștiințărilor și somației făcute în condițiile legii. Pe de altă parte, soții Koch au primit o înștiințare de la procuratura din Köln prin care li se aducea la cunoștință că procuratura nu va prelua cazul, deoarece calomnia îi vizează pe ei ca persoane particulare, la nivel personal, deci nu este considerată a fi „de interes public”. În această înștiințare, celor doi li se recomanda să o dea în judecată pe Cecilia Tiz într-un proces de drept civil.

Prin urmare, în aprilie 2011 Raluca și Klaus Koch au dat-o în judecată pe Cecilia Tiz la Amtsgericht, judecătoria din München, solicitând ca mahacutra să fie obligată prin decizie judecătorească să nu mai repete pe viitor calomnii similare la adresa lor. Prima reacție din partea avocatei Ceciliei Tiz a venit după două luni, când aceasta le-a comunicat c㠄Cecilia Tiz nu a scris niciun comentariu pe forumurile respective de pe internet și că nu ea, Cecilia Tiz, este mahacutra”.

Judecătoria din München, Amtsgericht München, a trimis cazul mai departe pentru a fi judecat de către Amtsgericht-ul din Leverkusen. În data de 2.12.2011 a avut loc înfățișarea la judecătoria din Leverkusen, cu scopul de a stabili o înțelegere cu care ambele părți să fie de acord. Partea adversă ar fi acceptat să nu mai formuleze pe viitor acele calomnii, fără însă a recunoaște că respectivele calomnii au fost scrise chiar de Cecilia Tiz.

Pentru a scăpa basma curată, Cecilia Tiz se dezice de mahacutra

La acea înfățisare, Cecilia Tiz (prin avocata ei) a afirmat că sub pseudonimul mahacutra nu se află doar o persoană, ci o întreagă mișcare împotriva Școlii de yoga MISA (!!!). De asemenea, avocata a susținut că Cecilia Tiz își riscă viața și viața fiicei ei dacă se va afla în România c㠄mahacutra” este de fapt Cecilia Tiz, urmărind să o facă pe judecătoare sa creadă că MISA este o organizație periculoasă. Tactica nu este deloc nouă pentru denigratorii MISA. Și în procesele din România au fost introduși de procuratură unii martori „sub acoperire” dorind să se creeze aceeași impresie a faptului că cei care fac „dezvăluiri” despre MISA și-ar risca viața. În realitate, descoperirea identității calomniatorilor MISA îi expune ridicolului, căci se dovedește implicarea lor personală, cointeresarea materială de către anchetatori și lipsa de credibilitate ca martori. Pe de altă parte, argumentul Ceciliei Tiz, adus prin avocata ei, că dacă va recunoaște că ea a scris acele comentarii pe forumurile împotriva MISA, va periclita atât viața ei, cât și a fiicei ei, sunt ridicole de vreme ce ea apare uneori în persoană la unele posturi de televiziune în România, cu o atitudine clară împotriva Școlii de yoga.

Revenind la procesul din Germania, tactica adoptată de Cecilia Tiz a făcut ca să nu se poată ajunge la o înțelegere în tribunal. Mai mult decât atât, acuzația a fost respinsă în luna ianuarie 2012 de Amtsgericht-ul din Leverkusen, pe motivul că nu exista – în opinia judecătoarei – pericolul de a se repeta acea calomniere. Soții Koch au depus însă recurs la instanța superioară și anume Landesgericht, în Köln, recurs care a fost acceptat.

Dar nici soții Koch nu doreau această o înțelegere în instanță, în forma respectivă. Ei au explicat pentru cititorii yogaesoteric: „La înfățișarea din 2.12.2011 la tribunalul din Leverkusen nu era sub nicio formă acceptabil pentru noi să ajungem la o înțelegere, dacă Cecilia Tiz nu recunoștea explicit că ea este de fapt "mahacutra". Dacă ea nu ar fi trebuit să recunoască în instanță că este de fapt mahacutra, atunci de fiecare dată când ar mai fi scris comentarii calomnioase la adresa noastră, ar fi trebuit să începem un nou proces care, ca și acesta, s-ar fi întins poate pe durata a doi ani de zile. Raluca, ca și medic cu cabinet personal în München, Klaus ca inginer și coordonator al Școlii de yoga din Germania și fiica noastră, viitoare profesoară, am avea chiar profesional și financiar mai mult de suferit decât dacă am fi avut meserii mai «retrase», în care nu contează atât imaginea publică și ce scrie oricine despre tine. De aceea a fost foarte important să continuăm în următoarea instanță pentru a ni se face dreptate.”

În 15 august 2012 a avut loc judecata la Landesgericht Köln. Klaus Koch relatează: „La acea înfățișare au fost prezenți trei judecători. Noi am adus o serie de probe clare care toate dovedeau indubitabil că sub pseudonimul „mahacutra” se ascunde de fapt Cecilia Tiz. Judecătorii au decis că din toate doveziile aduse de către noi, este fără îndoială dovedit că sub pseudonimul „mahacutra” se ascunde Cecilia Tiz, demascată astfel ca autoare a calomniilor la adresa noastră. A fost stabilit prin sentință judecatorească faptul că Cecilia Tiz va suporta toate costurile judecătorești din prima și a doua instanță, precum și costurile avocatului nostru. La această sentință nu mai exista posibilitatea de a depune cerere de recurs, astfel că această sentință este definitivă.”

„Dacă pe viitor Cecilia Tiz va mai repeta acele calomnieri împotriva noastră, va fi condamnată să plătească o amendă considerabilă de 250.000 de euro,
” mai precizează Klaus și Raluca Koch, a căror fermitate și perseverență le-au adus, într-un final și după un lung periplu prin sălile de judecată, dreptatea.

Este sau nu Cecilia Tiz cea care semnează pe internet mahacutra?

Iată ce ne-a explicat Klaus Koch, care a investigat timp de doi ani de zile toate aceste aspecte, pentru a le putea argumenta în fața instanței judecătorești: „Cecilia Tiz susținea că în spatele pseudonimului mahacutra se ascunde o întreagă mișcare. Totuși, din momentul în care am dat-o în judecată, de pe o zi pe alta s-au întrerupt brusc comentariile mahacutrei pe forumurile respective. Dacă ar fi fost o întreagă mișcare, atunci ar mai fi continuat, poate cu mai puține comentarii, dar nu s-ar fi oprit brusc, mai ales că, la acea vreme, doar noi și Cecilia știam că am intentat acel proces.”

Atunci când i s-a solicitat să scoată postările calomnioase la adresa familiei Koch,  Cecilia Tiz susținea, de asemenea, că nu are influență asupra administrației site-ului pe care a postat comentarii. După ce a fost dată în judecată însă, au dispărut formulările calomnioase la adresa celor doi yoghini, fiind înlocuite de o formulare generală a acelor calomnii, fără să apară o precizare clară, cum exista anterior, legată de persoanele lor. Chiar dacă nu a făcut ea singură modificările pe forumul respectiv, cel puțin a fost „prevăzătoare”, având grijă să fie făcute aceste modificări.

Tot pentru a-și acoperi urmele, Cecilia Tiz și-a modificat și „semnătura” electronică pe care o folosește pe forumuri. În trecut exista sub fiecare comentariu al ei formula de încheiere:

Versiunea originală:
Există, că ți-aduci tu aminte!
The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.
Cecilia Tiz (fostă Ghițulescu), fost INSTRUCTOR de YOGA MISA - acreditat de Y.O.G.A. Ashram Rishikesh- Swami Vivekananda Saraswati, prima CUTRĂ bivolară, investită cu titlul MAHACUTRA de către BUSHIDO BOTEZATORUL și acreditată de FORUM MANAGEMENTUL împotriva MISA

Versiunea actuală:
My name is Cutra. Maha Cutra.
The world is a dangerous place to live; not because of the people who are evil, but because of the people who don't do anything about it.

Ei bine, dacă nu ea era mahacutra, ne întrebăm pe bună dreptate cine a facut aceste modificări în comentariile Ceciliei Tiz, ștergând „urmele” care dovedeau legătura directă cu Cecilia Tiz?

Cecilia nu-și reneagă doar activitatea de propagandă anti-MISA, ci și angajatorii

Am precizat anterior strategia penibilă a apărării Ceciliei Tiz care a susținut că nu ea ar fi mahacutra, identitate virtuală cu care de altfel se mândrește din plin, atunci când își popularizează acțiunile de propagandă împotriva MISA. Deși ea și colegii ei (doar vreo doi-trei) de activism virtual contra MISA vor să ne facă să credem că există un întreg grup, sau de ce nu, chiar o „mișcare” (sic) care ia atitudine împotriva MISA prin postări pe internet, totuși investigațiile noastre au dovedit deja că este vorba doar de o mână de oameni, care n-au nici în clin și nici în mânecă cu yoga sau cu MISA, ci sunt efectiv angajați și plătiți ca să facă propagandă împotriva școlii de yoga. Toate aceste persoane au legături cu ministerul de interne, procuratura și serviciile secrete, acest lucru fiind valabil inclusiv în cazul Ceciliei Tiz.

În prima fază a procesului din Germania, Cecilia Tiz a adoptat o tactică încă și mai penibilă, solicitând instanței să îi acorde un avocat din oficiu, sub pretextul că ea ar avea venituri minime, care nu îi sunt suficiente ca să-și angajeze avocat (în Germania se acordă acest tip de ajutor pentru persoanele care au venituri foarte mici). Vă reamintim că, în realitate, Cecilia Tiz primește ilegal suma de 7000 de euro lunar de la site-ul de propagandă împotriva MISA, site care a fost făcut de către Adrian Năstase (sau mai bine spus, la comanda sa), în colaborare cu procuratura. Există de altfel suficiente informații, pe care noi le-am publicat deja, conform cărora pentru acest site se alocă în fiecare lună suma de 35.000 euro. Năstase  susține acest site din banii „negri”, iar Cecilia Tiz este plătită cu suma de 7000 (sau chiar 7500 euro lunar, în funcție de activitate). Totuși, în Germania, ea minte cu nerușinare că este șomeră, iar atunci când a fost dată în judecată, ea a pretins că nu are niciun fel de venituri și că trebuie să plătească statul german avocatul, pentru că ea ar fi, chipurile, șomeră. Acesta este un alt subiect pe care îl vom dezbate într-un articol separat, pentru a nu distrage atenția cititorilor de la știrea principală a acestui articol: Cecilia Tiz a fost condamnată definitiv pentru că a scris pe internet calomnii la adresa unor yoghini din Germania!


sursa: yogaesoteric
2 noiembrie 2012  


Comentarii:

anonim : Din proprie experienta
Incepand cu februarie 2006 am gasit diverse postari pe internet, foarte agresive si virulente, ale asa-zisei Mahacutra. Nu am inteles decat peste cativa ani de ce si-a luat numele asta. Cunoscand bine miscarea Yoga din Romania si pe Dl. Gregorian Bivolaru personal, am fost in primul rand surprins deloc placut de calomniile pe care dansa le posta cu nemiluita pe aceste forumuri. Insiga tot ce misca pe Internet impotriva MISA. Cam pe toate forumurile figura cu cele mai multe postari. Nu lasa niciun comentariu bun neatacat, avea mereu timp sa dea replica la toti care se angajau intr-o discutie cu tenta lamuritoare cu dumneaei. Intrand periodic si vazand cat de prolifica este, mai ales ca se si lauda ca e mama unei fetite, prima intrebare care a aparut in mintea mea a fost: cat timp are aceasta femeie sa aloce acestui subiect. Am aflat apoi ca sotul ei a parasit-o pentru o alta femeie si ea a ajuns in pragul disperarii. Apoi, cand a vazut ca, virgula, calul plecase, s-a razbunat pe curs. Mi-a amintit de un caz nefericit al unei directoare, colega cu mine acum 20 de ani, care a fost mitraliata in cadrul institutiei de invatamant pentru ca organizase un fel de team building si acolo sotul unei alte profesoare a avut o aventura cu cineva. Directoarea a fost de vina pentru ca.. a organizat evenimentul. Pentru ca stiam cat de tare poate orbi ura si gelozia, am simtit compasiune pentru Cecilia si am urmarit fenomenul de-a lungul anilor, cautand sa o ajut cu un gand bun pe ici pe colo. Nu am indraznit sa intru in vreo polemica cu ea. Acum, dupa 6 ani, Cecilia este in aceeasi ipostaza, de victima a scolii de Yoga pentru ca.. exista, pentru ca daca nu ar fi, sotul ei nu ar mai fi intalnit o alta yoghina. Acum, vazand ce dificila este, nu ma mir de ce a plecat, a profitat probabil de proaspata pasiune ca de o barca de salvare. Tipic masculin. Daca Cecilia citeste aceste randuri, o rog cu caldura umana sa ierte. Nimic nu e intamplator, Dumnezeu nu ii da omului mai mult decat ceea ce merita. Sa ierte si sa isi aline sufletul de aceasta durere care a adus-o in suferinte abisale. Stiu ca este extrem de greu si ca este aparent imposibil sa isi revina, sa fie din nou fericita, sa simta caldura soarelui fara sa se gandeasca la nimic rau. Dar poate sa inceapa sa gandeasca pozitiv, lucruri frumoase, macar o ora. Apoi macar doua ore. Si tot asa. Pana cand negreala din mintea ei va fi inlocuita de pace si lumina, de ganduri luminoase, iar in suflet i se asterne iar tihna. Ii doresc mult succes sa isi revina si multa sanatate. Pentru ca nu are cum ca aceasta ura abisala sa nu afecteze corpul. Cat despre ce a realizat rau la adresa scolii de Yoga MISA, nu zic ca nu trebuie sa plateasca. Pentru ca dupa fapta si rasplata, asa e facuta lumea si e firesc sa fie asa. Poate ca aceasta plata o va trezi, daca altfel nu se poate. Dar orice gand de ura la adresa ei va pata inima si mintea celui care pica in tentatie. Luptam cu fermitate, cu tenacitate, in forta, precum Arhanghelul Mihail, si ne mentinem puri intocmai.
11/3/2012 4:26:00 PM


St. Guenole: Somera.
Gura pacatoasei adevar graieste. Acum daca nu va mai putea sa scrie va fi pusa pe "liber" si de raspandacii platiti de "secu" asa ca pierdera dansei va fi de 7000-7500 euro pe luna.
11/3/2012 11:24:00 AM


Dan Bulgare: Beton
Cred ca idioate ca femeia asta lasa dumnezeu pe pamanat doar ca prototipuri ale prostiei. Bravo voua! Pacat ca nu i-au dat de plata din start vreo 250.000 de euro ca sa o linisteasca un pic, ca orice vrei sa cauti acum pe net despre yoga iti baga rahatul ala de site a lui nastase. Poate vrei sa citesti ceva interesant conex cu yoga si dai numai de ciurucurile lui softpedia si rapcea.ro, un alt fantomet. Sper sa castigati si celelalte procese din romania, ca poate poate se va rasturna un pic atmosfera asta din tara! Bafta multa si numai de bine!
11/2/2012 8:54:00 PM


I. basarab : calomnia se plateste!!
mass media romana ar trebui sa ia aminte la decizia tribunalului german si sa inceteze publicarea ineptiilor debitate de cutra impotriva scolii de yoga Misa
11/2/2012 7:07:00 PM


M.M. : de cand asteptam condamnarea cutrei !
In sfarsit adevarul incepe sa iasa la lumina in cazul calomniatoarei cecilia tiz. Multumim site-ului d-vstra pentru acestarticol plin de probe zdrobitoare impotriva minciunilor ceciliei tiz
11/2/2012 7:01:00 PM


Bogdan : Bravo
Excelent articol!! Multumim pentru informatiile pretioase din acest articol!
11/2/2012 6:56:00 PM


: sa punem capat acestor calomnii
Ca sa aratati tuturor ce personaj este Cecilia Tiz ar fi foarte bine sa faceti publica sentinta in forma ei originala. Asa poate nici televiziunile si nici ziarele nu vor mai prelua informatii furnizate de ea! Am convigerea ca asa veti pune capat acestor calomnii!
11/2/2012 5:48:00 PM


yoghin : penibili
Cat de penibili pot fi unii oameni! Si nu poti fi atat de penibil fara sa fi si prost pe masura, deoarece un om inteligent si cu bun simt nu s-ar lasa tarat in astfel de combinatii... Sa-i ierte Dumnezeu pentru toate magariile astea...
11/2/2012 5:21:00 PM


simion : Sa se organizam si s-o dam in judecata
Eu propun sa ne grupam sau chiar sa facem o asociatie care sa ceara daune de la Tiz & co.
11/2/2012 4:21:00 PM
_________________
Totul cu si alaturi de Dumnezeu !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !