Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.7.2020, 02:06
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 18.7.2013, 01:37    Post subject: Capitolul 132 - Dificultăți în îndreptarea preoților Reply with quote

Capitolul 132
Dificultăți în îndreptarea preoților


1. Cu aceasta, toți s-au declarat mulțumiți și s-a făcut iarăși liniște pe dealul din față, deal care era despărțit printr-o mică trecătoare de muntele mai înalt care se ridica în continuare spre sud. Dar jos, pe malul mării, era mare agitație, deoarece mai multe grupuri din oraș ajunseseră deja la bătrânul Marcu și îi descriau în culori foarte vii necazul ce se abătuse asupra lor și își plângeau nenorocirea nemeritată.

2. În bucătăria lui Marcu toată lumea era în mișcare, iar acesta, împreună cu cei doi fii ai săi, pregătea mai multe vetre de campanie, pe care să poată găti suficientă mâncare pentru oaspeții atât de numeroși.

3. Unii dintre cei veniți din Cezareea lui Filip au urcat pe deal, căci îi văzuseră de departe pe oamenii de acolo. Dar când au dat cu ochii de romani, s-au retras imediat, imaginându-și că romanii stăteau de strajă pentru a-i prinde pe fugari și a-i trimite înapoi în orașul incendiat, ca să ajute la stingerea focului, ceea ce în această zi de sabat le-ar fi picat evreilor dogmatici deosebit de prost. Căci trăiau în Cezareea câțiva asemenea evrei dogmatici care, fără să fie chiar farisei, respectau cu o strictețe ieșită din comun legile lui Moise. Iar acum era un sabat cu lună nouă, care întotdeauna se ținea mai strict decât sabatul obișnuit! De aceea, cu cenușa proaspătă pe capetele rase și cu hainele sfâșiate în semn de durere pentru întâmplările funeste din ziua precedentă, evreii aveau figuri chiar mai aspre decât în celelalte zile de sabat cu lună nouă. Pentru acești sabatiști cât se poate de riguroși ar fi fost o adevărată năpastă dacă romanii, care nu respectau sabatul, i-ar fi trimis înapoi să participe la stingerea focului. De aceea, ei s-au retras imediat când i-au văzut pe romani, deși aceștia încă mai dormeau.

4. Rafael a zâmbit și i-a spus lui Matael: “I-ai văzut pe sabatiști? Cum au șters-o când i-au văzut pe romani! Dar totuși ei ne vor mai da mult de furcă astăzi!”

5. Matael: “Prietene, cu iubire, înțelepciune și răbdare se rezolvă multe, iar cu ajutorul Domnului totul! Mie mi-e milă de ei! Orbi în inimă, cu mintea goală, stau, bieții de ei, înfipți în prostia lor ca niște cuie vechi, ruginite, într-o grindă! Ei, poate îi vom vindeca pe toți!”

6. Atunci Rafael a răspuns: “Prietene, câtă vreme omul este doar prost, lucrurile merg mai ușor; dar când prostia se unește cu trufia și cu setea de putere și de plăceri, atunci însănătoșirea se face mai greu, și cel mai greu se realizează ea atunci când e vorba de marii preoți!

7. Hai să luăm oricare dintre funcțiile omului pe care le dorești, spre exemplu pe aceea a unui comandant de oști sau a unui înalt funcționar imperial! Câtă vreme este în funcție, el așteaptă să primească cinstirea cuvenită rangului său, și o va și primi. Dar, cu timpul, el nu va mai fi potrivit pentru exercitarea funcției respective și va fi înlocuit, și atunci, de facto, el nu va mai fi nimic și nici nu îi va mai păsa de fosta lui funcție, care n-a fost ușoară. Marele preot însă își păstrează prestigiul până în mormânt, iar după moartea sa, preoții îi construiesc, spre propria lor cinstire și înălțare, un monument funerar ca un templu și manifestă față de el o venerație demnă ele o ființă divină! Așadar, preoțimea știe să-și păstreze demnitatea intangibilă pentru un timp îndelungat și în orice situație posibilă.

8. Apropie-te numai de un asemenea preot fanatic, despre care știi foarte bine cât de adânc e ancorat în falsitate și minciună, și nu vei ajunge cu el la nici un rezultat! El crede că rangul său este mult deasupra celui al unui împărat, pentru că se crede un locțiitor al lui Dumnezeu pe pământ. De aceea el nu își va schimba locul cu nici un altul de pe pământ.

9. Dacă vrei să-l determini, cu mult aur și argint, să renunțe la demnitatea sa, îți va declara pe dată: «Aur și argint am oricum; dar demnitatea mea valorează mai mult decât toate comorile lumii, căci eu sunt un slujitor al lui Dumnezeu, nu al unui domnitor al lumii acesteia, iar demnitatea mea este eternă!» După o astfel de replică, nu vei mai avea nici un argument la îndemână și vei fi nevoit să joci cum îți cântă respectivul mare preot! De aceea spun acum și aici că nu se va putea face prea mult cu acești evrei fanatici! E drept că spiritul tău este demn de harul divin, însă doar Domnului Dumnezeu îi sunt cu putință multe lucruri care nouă, îngerilor, și vouă, oamenilor, ni se par adeseori cu neputință.”

10. Matael: “Îți mulțumesc pentru aceste cuvinte. Dar iată că răsare soarele, iar noi trebuie să ne pregătim în inimile noastre pentru sosirea Domnului!”

11. Rafael: “Ai perfectă dreptate; căci Domnul este soarele cel adevărat al tuturor sorilor! Iar când acesta răsare în inima omului, atunci pentru acel om s-a făcut ziua zilelor. Îl vezi deja apărând din pădure sau de ce te uiți atât ele atent într-acolo?”

12. Matael: “Ei bine, văd că soarele a urcat deja deasupra orizontului, iar de Domnul și de cele două fete care I-au ieșit înainte nici urmă. Am impresia, judecând după cele spuse de tine, că de data aceasta te-ai înșelat puțin în prezicerile tale divine! De data aceasta, răsăritul soarelui și sosirea Domnului nu au coincis întru totul! Căci, uite, soarele a urcat deja destul de sus deasupra liniei orizontului, iar de Domnul nici urmă! Acum spune-mi, cum să interpretez prezicerea ta?”

13. Îngerul: “Ei bine, tu ar trebui să-ți îndrepți ochii spre direcția din care vine Domnul, nu spre cea din care nu vine! Uită-te puțin împrejur și te vei convinge că nu am făcut o prezicere falsă!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !