Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 15.7.2020, 03:05
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 18.7.2013, 01:41    Post subject: Capitolul 133 - Despre căutarea cea dreaptă a lui Dumnezeu Reply with quote

Capitolul 133
Despre căutarea cea dreaptă a lui Dumnezeu


1. Atunci, Matael, Uran, Ebahl și cei patru tovarăși ai lui Matael s-au uitat împrejur și M-au văzut urcând dealul împreună cu bătrânul Marcu. Ei au pornit repede în întâmpinarea Mea.

2. Odată ajunși la Mine, ei M-au salutat cu multă căldură și Mi-au mulțumit pentru că am revenit printre ei. Nevăzându-le însă pe Iara și pe Elena alături de Mine, ei s-au speriat, iar Ebahl, deosebit de îngrijorat din cauza Iarei lui, M-a întrebat dacă cele două fete nu s-au întâlnit cu Mine în pădure, căci, după spusele lui Rafael, ele porniseră deja din zori în întâmpinarea Mea. Și, din moment ce acum nu erau cu Mine, probabil că Mă caută în continuare prin pădure. Drept care M-a rugat să-l trimit pe Rafael după ele, ca el să le aducă înapoi întregi și nevătămate.

3. Eu am spus: “De ce oare vă faceți griji pentru cei care Mă caută pe Mine? Sau credeți cumva că Eu pot proteja pe cineva de pericole doar atunci când Mă aflu trupește în apropierea lui? Când tu, Uran, te-ai aflat în mare primejdie, cine Mi-a spus oare, de te-am văzut și te-am salvat? Oare să nu știu Eu unde sunt acum cele două fete și unde Mă caută ele? Lăsați-le, căci se vor întoarce ele!

4. Căci ele M-au și găsit în inima lor, așa că ceea ce urmează este un lucru simplu. Cei care Mă caută însă doar în exterior, deși știu că Eu nu pot fi găsit decât în interior, aceia trebuie să primească o lecție, potrivit căreia căutarea și ieșirea în întâmpinarea Mea, care sunt doar exterioare, nu îi ajută nicidecum să se apropie de Mine, ci, dimpotrivă, să Mă piardă din ce în ce mai mult! Puteți ține minte lucrul acesta, acum, în această dimineață de sabat! De altfel, cele două fete Mi-au dat deja de urmă și vor fi cât de curând aici.”

5. Atunci a intervenit și Ebahl: “Dacă așa stau lucrurile, atunci toate sunt în cea mai bună rânduială! Căci ele ar fi rămas cu siguranță alături de noi, dacă Rafael nu le-ar fi îndemnat prin vorbele sale să ia această hotărâre! Minunatul tânăr vede lucrurile foarte aproape, chiar dacă ele se află la mare depărtare, și astfel poate foarte ușor să inducă pe cineva în eroare! El niciodată nu este dispus să îndemne pe cineva să renunțe la o intenție a sa, chiar dacă știe că respectivul face un lucru rău. Căci el are întotdeauna în minte dorința de a-l aduce pe omul acela pe calea cea bună printr-o experiență amară. De aceea nu le-a sfătuit nici pe cele două fete să nu-Ți pornească înainte, ci dimpotrivă, le-a susținut în dorința lor, astfel încât acum probabil că ele stau pe undeva, obosite, și nu mai știu ce să facă! Însă Iara mea chiar că merită ce i se petrece acum; pentru că ea Îl cunoaște prea bine pe Rafael și ar trebui să știe că nu este cazul să se ia întotdeauna după el! Dar iarăși s-a lăsat păcălită de el și așa-i trebuie! Când se va întoarce însă, Rafael se poate pregăti din timp pentru tot ce-i mai rău, căci iarăși va avea parte de un perdaf în toată regula și iarăși se va minuna de limbuția ei!”

6. Dar iată că tocmai venea și Rafael, după ce îi trezise pe cei care mai dormeau, drept pentru care Ebahl i s-a adresat direct: “Din nou ești cauza unei nechibzuințe a Iarei și, împreună cu ea, și a Elenei! Trebuie să-ți mărturisesc sincer că nu-mi place câtuși de puțin cum te comporți cu oamenii care ți-au fost încredințați și cum îi îndrumi! Dacă vezi că un ucenic al tău vrea să facă un lucru care nu este tocmai corect, tu ar trebui să-i schimbi gândul prin vorba și fapta ta, nu să-l încurajezi și să-l lași să comită păcatul, ca abia din experiența sa nefericită el să învețe apoi să se ferească de un viitor păcat! Poate că pentru spirite de felul tău metoda o fi bună și utilă, dar pentru oameni ea nu este câtuși de puțin potrivită. Îți spun asta din propria mea experiență, care nici ea nu este chiar de neglijat!”

7. Rafael a răspuns: “Ce e drept e drept, ești un evreu cinstit și corect, dar când este vorba de căile ascunse ale Domnului, atunci ești prost ca noaptea! Tu crezi că ceea ce fac eu, fac chiar de capul meu, de la mine însumi? Eu nu sunt decât un deget al Domnului și fac ceea ce spiritul Domnului îmi poruncește. Dacă ai fi avut mai multă putere de pătrundere, ai fi înțeles lucrul acesta mai bine. Din fericire, eu știu până unde merge înțelegerea ta în chestiunile spirituale, și de aceea îți trec cu vederea această slăbiciune a ta. Dar, uite, te poți convinge că cele două fete nu s-au rătăcit, căci iată-le venind către noi dinspre coliba lui Marcu, însoțite de una dintre fiicele acestuia, care ne aduce vestea că micul nostru dejun ne așteaptă!”

8. Ebahl a întrebat: “Bine, dar cum au ajuns ele la colibă fără ca noi să le vedem?!”

9. Iar Rafael a răspuns: “Nu ne-a spus Domnul adineauri că cele două I-au dat de urmă?”

10. Ebahl: “Bine, bine, uite că nu mai scot nici o vorbă; căci de vreme ce le văd din nou aici, eu cel puțin m-am liniștit pe deplin!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !