Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 12:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 18.7.2013, 02:54    Post subject: Capitolul 152 - Stahar povestește despre uciderea Marelui Preot Zaharia Reply with quote

Capitolul 152
Stahar povestește despre uciderea Marelui Preot Zaharia


1. Rafael: “Acum ne interesează numai dacă ai spus adevărul sau nu! Pot să-ți spun cu certitudine că, doar pentru a verifica mai îndeaproape natura mea spirituală, ai mințit detestabil, după fantezia ta nestăpânită, și că, din tot ce ai povestit până acum, nici măcar un cuvânt nu este adevărat!

2. Magicianul inventat de tine spui că ți-ar fi ghicit gândurile; iar eu am ghicit acum că ne-ai mințit pe toți ca pe niște proști! Și iată că minciuna din povestea cu magicienii a devenit prin mine adevăr în ceea ce te privește!

3. Magicianul inventat a făcut, în minciuna ta, vin din apă; iată, și asta pot face cu adevărat! Uite aici un urcior gol; să fie umplut cu apă!” Ulciorul a fost umplut cu apă. “Iată-l aici plin cu apă! Nu am atins ulciorul și totuși apa s-a transformat în vinul cel mai bun! Gustă-l, să vezi dacă îți place!”

4. Stahar a gustat apa și a văzut că era într-adevăr vinul cel mai bun.

5. Îngerul a vorbit mai departe: “Apoi magicianul a făcut să dispară vinul din alt vas; și, iată, eu nici măcar nu ating vasul, și totuși acum nu mai este nici un strop de vin în el! Ulciorul este gol și uscat. Dar magicianul tău inventat a făcut din miros vin; și, iată, ulciorul acesta nici măcar nu miroase a vin, și eu vreau să se umple încă o dată cu vinul cel mai bun! Iată, ulciorul este plin!

6. Dar nu ai pâine și nu-ți cade bine vinul gol! Magicianul tău a avut nevoie de niște pietre pentru a le transforma în pâine; eu nu am nevoie decât de vrerea mea și - iată - deja ai în față o grămadă de pâine! Gust-o și vezi dacă nu e mai bună decât pâinea din minciuna ta!

7. Tu i-ai dăruit magicianului tău două livre inventate de argint; eu îți aduc aici, din nimic, două sute de livre de argint adevărat, masiv, ca plată bună pentru minciuna ta! Spune-mi acum dacă ești mulțumit?”

8. Stahar a făcut niște ochi foarte mari și a spus, după un timp: “Nu, este cu neputință ca aici să fie lucru obișnuit și natural! În mod sigur e vorba de mai mult decât de orice forță a naturii, oricât de tainică ar fi! Aici e vorba de o voință divină atotputernică, iar tu, tinere, ori ești un înger adevărat, întrupat, ori ești unul dintre cei mai mari profeți ai lui Dumnezeu, ca Samuel sau Ilie!

9. Da, acum cred că ești un mesager al lui Dumnezeu, trimis din cer la noi, bieți oameni păcătoși, pentru a ne aduce iar pe calea cea bună, de la care ne-am abătut! 10. E adevărat, divinule mesager al Domnului, că istoria cu magicienii indieni pe care ți-am povestit-o a fost inventată de mine - dar după modelul unei alte istorii care mi-a fost relatată mie cândva. Am spus-o doar pentru a te verifica mai îndeaproape și mi-am dat seama că într-adevăr privirea ta pătrunde până în străfundul ființei și că voinței tale chiar și cele mai imposibile lucruri îi sunt cu putință.

11. Așa încât acum cred cu tărie că, în ciuda trupului tău frumos, ești un desăvârșit sol dumnezeiesc, iar inima mea e cuprinsă de o bucurie mare că mi-a fost dat și mie să trăiesc o dată ceea ce este descris în Carte și au trăit din când în când, în timpurile străvechi, cuvioșii Părinți!”

12. Îngerul: “Dar nu ai trăit acum pentru prima dată ceva ce au trăit și vechii Părinți! Acum treizeci de ani ai trăit ceva asemănător în Templu, iar urmarea a fost că Marele Preot de atunci a căzut, prin mâna ta, între altar și Sfânta Sfintelor! De ce atunci nu ai crezut în minunea care era evidentă și de ce ai înfăptuit acel act de o cumplită cruzime tocmai față de un Mare Preot?”

13. Stahar: “Iubitule, atotputernicule mesager al Domnului, nu-mi aminti de o vreme în care cu siguranță că am văzut lumina zilei numai datorită unui blestem și de o faptă pe care după aceea am regretat-o de multe mii de ori! Dar atunci nici mintea, și nici inima mea nu m-au putut sfătui altfel!

14. În secret mă inițiasem în filosofia grecilor și știam de ce eram om. Platon și Socrate, precum și Aristotel, îmi erau de mii de ori mai dragi decât toți profeții mei obscuri și deosebit de mistici, pe care până în ceasul acesta nu i-am înțeles și cred că nu îi voi înțelege niciodată, pentru că de fapt nu sunt de înțeles - mai ales «Cântarea Cântărilor» a lui Solomon, care pare mai curând a unui smintit decât a unui înțelept. De aceea eram de-a dreptul furios împotriva a tot ceea ce era într-o cât de mică contradicție cu rațiunea pură euclidiană, datorită căreia am devenit de fapt maestru în calcule.

15. Prietene celest și atotputernic! Dacă cineva îmi spune: 2 și cu 2 fac 4, iar ziua are lumină și noaptea întuneric, atunci a vorbit întru totul adevărat, iar eu îl voi strânge la piept ca prieten. Dar dacă vine unul și îmi spune în față și susține cu încăpățânare că 2 și cu 2 fac 5 și că ziua este întuneric, iar noaptea lumină, pe un asemenea bou îl omor cu o singură lovitură; pentru că un asemenea ucigaș al spiritului este mult mai rău decât orice hoț sau bandit sau criminal!

16. Și iată cum s-au petrecut lucrurile atunci în Templu! Deja începuseră să susțină cele mai mari prostii și se instituiseră pedepse pentru cei care ar fi îndrăznit să contrazică în vreun fel înțelepciunea lui Solomon, oricât de obscură și de tâmpită ar fi fost!

17. Marele Preot despre care vorbim era un adevărat adept al lui Solomon și se ținea strict de învățăturile celei mai mistice înțelepciuni; începuse chiar să predice despre o lumină mare care va apărea în lume. Aceasta, spunea el, va lumina tot întunericul nopții atât de puternic, încât chiar cele mai întunecate găuri de sub pământ vor fi mai luminoase decât soarele celei mai luminoase amiezi; iar ziua lumii se va transforma într-o noapte adâncă, iar întunericul zilei va fi atât de mare, încât vor muri oameni și animale din cauza lui. Spunea că lumina nopții ar fi deja în lume și ar lumina deja întunericul nopții, așa încât chiar și cei născuți orbi puteau vedea ca cei văzători în miezul zilei!

18. Ce ți-am spus acum este doar un început care, de la ALPHA la OMEGA (prima și ultima literă ale alfabetului grecesc) este bineînțeles minciună, pentru că până în ziua de astăzi nu am văzut în treizeci de ani altă lumină a nopții în afară de luna plină - în afară de fenomenul luminos prelungit de aseară, care foarte bine ar fi putut să nu se producă, scutindu-ne de multă nenorocire. Nimeni nu avea voie să-l întrebe ce trebuie să se înțeleagă prin ceea ce spunea el, dar cerea credință deplină.

19. Asta aș mai fi suportat, în numele lui Iehova, pentru că, pe lângă un car de prostie, un strop nu mai contează; oricum în sinea ta poți gândi curat și adevărat; dar apoi a început să spună: «7 va deveni l, iar 666 va deveni 111, și 777 și 1/2 și 1/3 și 1/4. Cine știe să socotească, să socotească acum altfel; pentru că cele vechi vor fi acum judecate și condamnate.»

20. Asemenea inepții și altele asemănătoare ne-au trezit, mie și câtorva discipoli ai lui Euclid, îngrijorarea, teama și mânia; am conspirat împotriva lui și, prin câteva pietre bine țintite am pus capăt jignitoarei prostii!

21. Dar n-am avut un câștig prea mare, deoarece urmașii celui ucis au fost de sute de ori mai răi. Așa încât tovarășii mei și cu mine nu prea mai aveam zile bune în Templu; iar eu, după ce am stat și am chibzuit, am devenit un mare ipocrit, atât de ipocrit încât în curând m-au ales mai-marele lor, cu toate drepturile unui Mare Preot. În această calitate n-am lăsat să-mi scape nimic și am făcut pe rigurosul; dar în interiorul meu eram bun și bine dispus. Acum știi și motivul pentru care a fost ucis Zaharia! Care e părerea ta?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !