Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 02:09
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 18.7.2013, 03:09    Post subject: Capitolul 154 - Stahar îi aduce pe tovarășii săi pe calea cea bună Reply with quote

Capitolul 154
Stahar îi aduce pe tovarășii săi pe calea cea bună


1. Majoritatea tovarășilor lui Stahar erau pe malul mării, ceilalți se plimbau prin curte. Stahar însă i-a chemat pe toți pe mal și le-a spus: “Prieteni! L-ați auzit vorbind pe acel tânăr și ați văzut ce poate face?”

2. Ei au răspuns: “Am văzut câte ceva, dar nu totul; pentru că prea ni s-a părut o treabă pusă la cale de guvernatorul roman, ca să ne atragă în plasa lui, și ne-am spus în sinea noastră: cu cât ești mai departe de arc, cu atât mai greu te atinge săgeata! De pierdut oricum am pierdut tot ce aveam, nu mai suntem decât niște cerșetori! Orașul încă mai arde! Ce să facem? Romanii știu ce putere avem asupra poporului; fără favorurile noastre greu de cucerit, regimentul lor din Asia îi costă cam scump! O, un roman ca Cyrenius, căruia îi stau la dispoziție toate bogățiile din toate cele trei părți ale lumii, poate orice!

3. Dă-mi și mie mult aur și argint, și voi deveni și eu făcător de minuni, poate nu unul ca acel băiat vrăjitor - dar voi înfăptui minuni din cele mai uimitoare.”

4. Stahar: “Prietene, ești smintit dacă vorbești așa și nici măcar nu ești în stare să faci deosebirea dintre o minune adevărată și una falsă! M-am folosit deja de toate argumentele și obiecțiile posibile, dar cu toată opoziția mea a trebuit să mă recunosc învins când băiatul acela a început să-mi dezvăluie gândurile mele cele mai intime! Abia atunci mi-am dat seama de marea și vechea mea greșeală și vin acum la voi pentru a vă spune ce am văzut și ce am auzit!

5. Băiatul este negreșit un înger al lui Dumnezeu, și el a mărturisit că Mesia cel făgăduit este deja în această lume, că îi face pe orbi să vadă și pe surzi să audă și să înțeleagă, și că ar fi chiar posibil să Îl vedem și să Îl auzim aici.

6. Eu cred acum totul, și veți crede și voi! Căci eu sigur nu sunt unul care acceptă și crede ceva prea ușor; trebuie să fiu convins până la ultimul detaliu de un lucru înainte de a-l accepta; dar dacă odată am căpătat o convingere, aceasta va fi neclintită ca o stâncă de granit și nimeni nu mi-o mai poate zdruncina!

7. Și, pentru că așa stau lucrurile cu mine, mă puteți crede fără să mai stați pe gânduri! Pentru că voi toți împreună nu puteți avea împotriva acestei chestiuni îndoieli mai mari decât am avut eu; dar toate obiecțiile mele s-au dovedit a fi false! Și, pentru că până la urmă am înțeles și am acceptat cauza lui Mesia așa cum accept că 1 plus 1 fac 2, ați putea să mă credeți și voi!”

8. Tovarășii lui Stahar au spus: “Foarte bine; întrebarea este ce să credem?”

9. Stahar: “Dar voi sunteți surzi?! Nu v-am spus că tânărul acela este cu adevărat un înger al lui Dumnezeu, că Mesia este în lume și că noi înșine Îl vom vedea și Îl vom auzi în curând?! Asta trebuie să credeți și nimic altceva!”

10. Ei au răspuns: “Foarte bine! Dacă tu crezi și ești chiar convins matematic de aceste lucruri, atunci noi nu ne putem îndoi; dar, în cazul acestor apariții noi, nemaiîntâlnite, trebuie să ne gândim mereu că întotdeauna înotătorii cei mai buni se îneacă cel mai ușor, cățărătorii cei mai cutezători se prăbușesc de pe stânci și credincioșii cei mai dârji sunt cei care încep să se îndoiască înaintea acelora care nu au înțeles atât de repede și nu au manifestat de la o clipă la alta o credință prea adâncă!

11. Tu, după cum bine știm, niciodată nu ai crezut ușor și de aceea credem vorbele tale; dar puțină reținere și precauție nu strică niciodată. Doar știm din Scriptură cum câte un profet făcător de minuni către sfârșitul vieții a devenit un om slab, simplu! Doar pe urmă s-a văzut ce hram purta un astfel de profet. Trebuie să luăm în considerare și asta.”

12. Stahar: “Iau totul pe răspunderea mea. Sigur că știu că nu ne putem arăta astfel în Templu, dar vom ști să ne apărăm de el! Spre exterior rămânem - cu măsură, însă - ceea ce am fost și îi plătim tributul stabilit; dar interiorul nostru trebuie să se schimbe radical, iar cu timpul vom iniția și poporul în lucruri mai bune.

13. Acum, dacă ne unește același spirit și aceeași credință, să mergem cu toții acolo unde stau guvernatorul și băiatul; acolo ni se va da mai multă lumină!”

14. Tovarășii lui au fost de acord și s-au îndreptat cu toții spre Cyrenius, unde Stahar a spus: “Iată-ne, am venit și îți stăm cu toții la dispoziție; vom face și vom fi ceea ce vrei tu și nimeni nu ne va mai întoarce vreodată împotriva ta! Iar minunatul și atotputernicul sol al lui Dumnezeu să-i întărească pe acești frați ai mei în credința lor în ceea ce și eu am crezut cu greu la început!”

15. Cyrenius: “Iată că noi, romanii, nu suntem niște judecători atât de neînduplecați cum ați crezut multă vreme; dar vrem judecată dreaptă și adevăr neștirbit! Cine îndeplinește aceste cerințe este prietenul nostru, primește cetățenia romană, și nici un alt tribunal în afară de cel roman nu mai are voie să-l judece vreodată.

16. Așadar, prima favoare pe care v-o fac este că voi da fiecăruia dintre voi câte un act de cetățenie romană! Sunteți, împreună cu mai-marele vostru, cincizeci; vi se vor aduce imediat actele! Odată ce le veți avea pe acestea, se va vedea ce se mai poate face pentru voi!”

17. Aici Cyrenius le-a poruncit slujitorilor săi să aducă cincizeci de suluri bune de pergament. Slujitorii au alergat la sacii cu bagajele acestuia și au adus repede sulurile cerute. Când acestea s-au aflat pe masă, Stahar l-a întrebat pe Cyrenius: “Mărite stăpâne, probabil că va trebui mai întâi să-ți facem cunoscute numele noastre?”

18. Cyrenius a spus, arătând spre înger: “Iată, acesta este scribul meu cel rapid, dar el știe de mult ce are de făcut și vă cunoaște și numele; va scrie documentele în fața voastră!” Apoi Cyrenius îl invită pe Rafael să facă ce are de făcut.

19. Rafael s-a dus repede lângă masa pe care erau cele cincizeci de suluri, le-a întins cât a putut de bine, a luat apoi o unealtă de scris umplută cu negreală, a trecut-o într-o clipită peste toate cele cincizeci de suluri și i-a spus apoi lui Cyrenius: “Iată, prietene, ai aici documentele cerute, în limba romanilor, în greacă și în ebraică; le poți da celor în cauză!”

20. Când Cyrenius a început să împartă hârtiile, toți cei cincizeci au fost cuprinși de groază, pentru că această minune era pentru ei prea mare, și toți au început să priceapă, tremurând, că acum se aflau în preajma lui Dumnezeu. I-au mulțumit lui Cyrenius pentru această dublă favoare; dar nici unul nu a cutezat să vorbească sau să întrebe ceva.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !