Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 11:53
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 18.7.2013, 03:24    Post subject: Capitolul 159 - Floran în fața Domnului Reply with quote

Capitolul 159
Floran în fața Domnului


1. Când au ajuns amândoi la Mine, îngerul a făcut o plecăciune până la pământ și a spus: “Doamne, iată aici un măr copt! Trupul său este la fel ca al tuturor oamenilor, dar spiritul său este puternic și plin de vigoare nealterată. Laudă și cinstire Ție, Doamne, pentru aceasta, acum și în vecii vecilor!”

2. Iar Eu am spus: “Bine, Rafael, asemenea fructe îmi sunt plăcute și le prețuiesc! Ce-i drept, s-a ridicat din scaunul lui Moise și al lui Aaron; dar și-a însușit și învățăturile lui Platon, Socrate, Pitagora și Aristotel, și de aceea nu este o trestie pe care o bate vântul încoace și încolo, ci un cedru bine înfipt în pământul Libanului, care știe să se opună furtunilor. El stă nemișcat și liniștit, și, când îl lovesc furtunile, nu se pleacă. Acest pom îl voi lăsa până la ridicarea noului Ierusalim; el să pună grinda și acoperișul casei Mele!

3. Acum, spune-Mi tu, Floran, te bucuri de Mine?”

4. Floran a răspuns: “Doamne al întregii vieți! Cum ar putea cineva să nu se bucure de Tine?! Dar eu sunt un om păcătos, iar sfințenia Ta îmi spune: «Pleacă de lângă mine! Și, iată, asta îmi strică bucuria! Aș vrea să stau în fața Ta fără păcat și să fiu demn de Tine; dar acest lucru nu este cu putință, căci am păcătuit, nu sunt decât un păcătos și mi-e rușine în fața sfințeniei Tale! De aceea, nu simt bucurie în inimă, ci o amară părere de rău, iar aceasta nu poate înveseli nici o inimă. Pe de altă parte, sunt destul de bărbat și am destulă minte ca să înțeleg că îmi vei ierta greșelile și că sunt un om alcătuit din multe elemente, care își va atinge desăvârșirea abia după ce aceste elemente se vor fi purificat prin fermentație, asemenea vinului tânăr care astfel se limpezește și devine un vin curat și gustos, care este pe placul tuturor.

5. Tu ești Stăpânul, iar omul este fructul luptei Tale veșnice pentru veșnicie; deci el însuși nu este nimic altceva decât o luptă cu victorii și înfrângeri, pentru ca odată să renască, din cenușa focului care l-a distrus, la o viață nouă, care în sine se va liniști, dar în afară va rămâne cu toate acestea o luptă veșnică și așa trebuie să fie!

6. De aceea, Doamne, nu-mi ierta păcatul, căci el a fost necesar pentru a declanșa în mine lupta pentru o nouă devenire ca om. Dar iartă-mi rușinea înfrângerilor mele frecvente, și atunci mă voi bucura de Tine, Doamne!”

7. M-am adresat atunci discipolilor: “Iată aici un om în al cărui suflet nu s-a cuibărit falsitatea! Pe omul acesta Îl iubesc demult!”

8. A vorbit atunci Simon Petru: “Doamne, pare să fie un al doilea Matael!”

9. Eu i-am răspuns: “Crezi că poți fi un înțelept doar în felul lui Matael? Iată, acest Floran este tocmai opusul lui Matael și, cu toate acestea, este la fel de înțelept ca Matael! Matael este un cunoscător al tainelor naturii și al limbilor bătrânilor. Floran însă este un cunoscător al întregii religii și al întregii înțelepciuni și deșteptăciuni a bătrânilor. De aceea e mai greu să vorbești cu el decât cu Matael. Dar acum, că l-am câștigat de partea noastră, va fi o unealtă de nădejde împotriva tuturor ereziilor, pe care le va distruge cu iscusință și cu mult succes fără să facă vreo minune. Și așa e mai bine pentru copiii lumii, pentru ca judecata care îi ține încătușați să nu pună și mai mult stăpânire pe sufletele lor! Pentru copiii de Sus, minunile sunt semne ale grației divine, dar nu și pentru copiii acestei lumi.

10. Deoarece voi - în inimile voastre - știți cine sunt, puteți rămâne liberi în sufletul vostru atunci când Mă vedeți făcând lucrările lui Dumnezeu pe acest pământ. Dar nu la fel stau lucrurile cu copiii acestei lumi, care sunt încătușați și nu mai au nici un gând liber, și cu atât mai puțin cugetul.

11. Dar dacă Foran se ocupă de ei cu înțelepciunea lui, razele cuvintelor sale vor cădea asupra lor, luminându-le treptele templului din inima lor; și, odată ce vor fi înăuntru, vor fi câștigați pe de-a-ntregul pentru toată eternitatea! Dar voi toți împreună nu sunteți încă nici pe departe atât de deștepți ca Floran singur!”

12. Floran nu a auzit toate acestea, pentru că le-am vorbit discipolilor doar prin inimă; de aceea, el M-a întrebat ce să facă.

13. Iar Eu am spus: “Du-te acum la frații tăi și spune-le că voi veni curând și la ei!”

14. Auzind aceasta, Floran nu a spus nici un cuvânt, ci a făcut doar o plecăciune, după care a alergat spre frații săi.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !