Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 21:22    Post subject: Capitolul 161 - Marturisirea lui Floran in fata Domnului si marturia referitoare la Templu Reply with quote

Capitolul 161
Mărturisirea lui Floran în fața Domnului și mărturia referitoare la Templu


1. Încet-încet, am ajuns la cei cincizeci, care au făcut cu toții o plecăciune adâncă în fața noastră. Eu le-am spus să se ridice, iar ei s-au îndreptat de îndată.

2. I-am întrebat atunci: “Credeți că Eu sunt Acela despre care au prezis toți profeții?”

3. Iar ei au răspuns, cu toții: “Doamne, nici unul dintre noi nu se îndoiește; dar de vreme ce chiar ești Acela, de ce ne mai întrebi, Tu, care cunoști gândurile noastre cele mai ascunse deja dinainte de a începe noi să le gândim?”

4. Eu: “Nici unul dintre voi să nu se împiedice de asta; căci aici nu este vorba de ceea ce Eu cunosc din veacul vecilor, înainte de manifestarea voastră! Voi nu Mă veți putea înțelege înainte ca ceea ce este înlăuntrul vostru să devină asemenea cu ceea ce este în afara voastră!

5. Voi Mă puteți vedea cu ochii voștri și îmi puteți auzi vocea cu urechile; dar inima voastră nu Mă poate percepe și înțelege întru spirit și întru tot adevărul! De aceea vă pun întrebări, și un răspuns pe care mi-L dați Mie are un cu totul alt efect asupra întregii voastre vieți decât unul pe care îl dați unui om de teapa voastră.

6. De aceea, vă întreb acum încă o dată dacă voi credeți fără urmă de îndoială că Eu sunt Acela despre care au proorocit Moise și toți ceilalți profeți! Spuneți fără sfială ce gândiți în inima voastră!”

7. Floran a răspuns: “Doamne, Tu înțelegi mai bine decât noi natura noastră! Toate s-au petrecut dintr-o dată. Ieri soarele a întârziat și a dispărut brusc. Urmările încă se văd și învăluie toată zona în fum: pierderile noastre - încă nu știm nimic de nevestele și copiii noștri! Ne refugiem aici, suntem prinși și duși în fața judecătorilor, apoi urmează minunile îngerului, și acum Tu însuți - și toate acestea în optsprezece ceasuri! Nu e câtuși de puțin o glumă, și nimeni nu se poate elibera de învălmășeala de gânduri, lepădându-le pur și simplu!

8. Mie însumi - și cu siguranță și tovarășilor mei – toată întâmplarea ne apare ca un vis! Totul este adevărat și drept, și niciodată ceea ce s-a petrecut aici nu va putea fi pus sub semnul întrebării. Dar într-un timp atât de scurt s-au petrecut atâtea lucruri extraordinare, încât nu pot fi cuprinse dintr-o dată! Credem cu tărie în tot ce este și se petrece aici. Iar că Tu ești Mesia despre care au proorocit toți profeții, acest lucru este la fel de sigur ca faptul că bătrânul roman este guvernatorul general al întregii Asii, în măsura în care aceasta a fost cucerită de romani, vreau să spun. Dar probabil că va dura mai mult până când toate acestea vor intra în viața noastră!

9. Nici un copac nu poate fi doborât cu o singură lovitură, iar noi nu putem pricepe așa ceva într-o singură clipă, dar ne vom da toată silința să cunoaștem cu adevărat, în toată profunzimea, și să cinstim cum se cuvine cele ce am trăit aici, care s-au petrecut de dragul nostru! Probabil că nici un om de pe acest pământ nu poate trăi ceva mai profund sau ceva mai înalt!

10. Așadar, noi toți credem cu tărie și fără urmă de îndoială că Tu ești Mesia cel anunțat, în ciuda originii Tale pământești cât se poate de modeste, pe care noi o cunoaștem mai mult sau mai puțin. Părinții Tăi tereștri sunt săraci, iar tatăl Tău era, după câte știm noi, tâmplar în Nazaret. Originea mamei Tale nu ne este cunoscută, și de aceea este cu atât mai extraordinar că salvatorul tuturor oamenilor, vestit deja primului om al acestui pământ, a binevoit să vină în lume într-o asemenea modestie și sărăcie, când în spirit trebuie să-i fi stat dintotdeauna la dispoziție toate posibilitățile unei nașteri înalte.

11. Dacă ai fi venit pe lume din pântecele unei împărătese și ai fi făcut asemenea semne, ce popor de pe pământul acesta nu ți s-ar fi supus în toate? Dar, fiind primul între oameni și cel mai mare, ba chiar Dumnezeu însuși în făptură omenească, să pășești în această lume printr-o naștere atât de modestă, este ceva ce pe unii îi poate chiar supăra! Nouă sigur că nu ne mai pasă, și de aceea suntem cu atât mai mulțumiți; dar nu toți oamenii vor gândi la fel ca noi, mândrii locuitori ai Ierusalimului cu atât mai puțin, și cel mai puțin templierii! Căci pe aceștia îi cunoaștem. Ei recunosc în întreaga lume un singur om pe care îl respectă și pe care îl iubesc - toți ceilalți sunt doar gunoaie pentru ei - și acest om este pentru fiecare templier în parte, fără nici cea mai mică excepție, el însuși! El însuși se iubește și se respectă mai presus de orice, în timp ce oricare altul, chiar un Dumnezeu de-ar fi, este cât se poate de disprețuit. Doar o strălucire exterioară ieșită din comun le mai poate impune cât de cât.

12. Dacă vii, o, Doamne, astăzi la Ierusalim și lași lucrurile în voia lor, ei Iți vor ucide trupul în primele trei zile; căci templierii nu se cunosc cu adevărat unii pe ceilalți - fiecare dintre ei se cunoaște doar pe sine însuși. Fiecare ar vrea să-l omoare pe celălalt, dar deoarece fiecare îl folosește pe celălalt pentru atingerea propriilor sale scopuri egoiste, ei se tolerează sub masca ipocrită a prieteniei.

13. Nici unul nu are încredere în celălalt dincolo de punctul până la care îl cunoaște; cu toate acestea, fiecare simulează o încredere nemărginită. Dar dacă unul are nevoie de celălalt într-o negustorie, nu știe ce garanții să-i mai ceară, ca să-l oblige să fie cinstit! Dar nici garanțiile nu folosesc la nimic! Dacă, după încheierea afacerii, cel solicitat să participe se vede cu un câștig mai mare decât garanțiile depuse, renunță la acestea și își bagă în buzunar fără jenă câștigul mai mare.

14. Ar fi multe de spus în fața oamenilor, dar întrucât oricum, Ție, Doamne, toate îți sunt cunoscute, orice alt cuvânt din gura mea ar fi o prostie trufașă; și Îți spun că și pentru asta credem cu tărie în Tine - fiindcă trebuia să vii și să pui capăt pentru totdeauna acestei prefăcătorii oribile.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !