Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 13:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 21:48    Post subject: Capitolul 164 - Corăbii la orizont Reply with quote

Capitolul 164
Corăbii la orizont


1. Marcu și cei doi fii ai săi au văzut și ei, din casă, că se apropie corăbiile și, ca buni navigatori ce erau, au alergat pe mal, să vadă dacă nu este nevoie de ceva.

2. La rândul lui, Cyrenius, împreună cu toată suflarea romană și grecească, s-au repezit pe mal să vadă ce aduc cele trei corăbii. Dar acestea se aflau încă la un ceas depărtare de țărm și nici unul dintre ei nu-și putea da seama ce se află pe ele deși erau destul de mari.

3. Cyrenius Mi-a pus atunci o serie de întrebări în legătură cu acest subiect, la care Eu i-am răspuns: “Pe aceste corăbii se află aceia pe care îi așteptam de azi-dimineață! Au avut de înfruntat vânturi potrivnice și valuri mari; au fost nevoiți să caute alt port și să aștepte să se potolească vântul, de aceea au întârziat. Deja e trecut de ceasul unu al amiezii, iar până aici ar mai avea nevoie de încă un ceas, pentru că ei se luptă și acum cu un vânt destul de potrivnic. Dar le putem veni în ajutor - asta le va scurta mult timpul și drumul.”

4. Iar Cyrenius a spus: “Doamne, nu vrei să li-l trimiți ca ieri, lui Uran, pe Rafael?”

5. Eu i-am răspuns: “De data aceasta nu este nevoie, căci pe ei nu-i paște primejdia care l-a amenințat ieri pe Uran! Cu aceste trei corăbii care sunt de mărime mijlocie, Marcu și cei doi fii ai săi se vor descurca fără probleme, și, într-o jumătate de oră, îi vom avea aici!”

6. Iar Cyrenius a spus: “Dar, Doamne, azi chiar nu vrei să faci nici o minune?”

7. Eu i-am răspuns: “Tu nu ai citit în scrierile lui Moise: «Și în ziua a șaptea s-a odihnit spiritul creator al lui Dumnezeu, și, de aceea, ziua a șaptea a devenit zi de sabat»? Așa încât, dacă țin și Eu un pic sabatul, fac bine, deoarece înainte am lucrat șase zile pline! În plus, am acum o sumedenie de slujitori în jurul Meu, care lucrează în numele Meu și cu toată puterea Mea!”

8. Cyrenius: “Doamne, acum iar ai spus ceva deosebit, iar eu nu reușesc nicicum să pricep sensul!”

9. Eu: “întreabă pe cineva și ți se va explica! Eu Mă voi odihni acum puțin, nu de dragul Meu, ci de dragul vostru, pentru a vă lăsa să faceți și voi câte ceva, și astfel Eu voi fi activ în voi toți. Chiar nu înțelegi?”

10. Cyrenius: “Ba da, ba da, acum înțeleg! Acum știu și de ce!”

11. Eu: “Nici nu trebuie să depui un efort deosebit, doar azi-dimineață v-am lămurit destul de bine! Înainte de prânz, Eu nu am să fac nimic; după masă însă se va ivi ocazia să fac ceva. Dar acum, dacă vorbesc, tot fac ceva și înainte de masă!

12. Acum trebuie să i se spună lui Marcu să-și trimită fiii în întâmpinarea corăbiilor, iar el însuși să se îngrijească de masă, căci oaspeții vor fi extenuați, înfometați și însetați, și la fel slujitorii lor și marinarii.”

13. Aici i-am făcut un semn lui Marcu. El Mi-a înțeles semnul, drept pentru care și-a trimis fiii pe mare, iar el a intrat degrabă în casă, unde a pus totul în mișcare.

14. Corturile lui Uran au prins îndată viață, căci Matael și cei patru tovarăși ai săi, tânăra sa soție, Elena, și regele Uran au observat și ei corăbiile din corturile în care se aflau și în care se instalaseră cu un ceas în urmă împreună cu familia lui Heraies, solul din Cezareea lui Filip, pentru a se schimba și pentru ca Matael să fie îmbrăcat în straie regești, ca să apară în fața noilor veniți drept ceea ce era.

15. Uran a alergat așadar către Mine și M-a întrebat cu toată smerenia: “Doamne, ce vor aduce corăbiile acestea? Poate pe înalții oaspeți așteptați?”

16. Eu i-am răspuns: “Prietene, ai întrebat în stilul ritualului de la curte! În prezența noastră nu există oaspeți foarte înalți sau foarte modești, ci numai frați de la A la Z. Dacă Eu Mă pot lăsa numit prietenul și fratele vostru, atunci de ce ar trebui să existe între voi oameni mari și mici? Adevăr îți spun ție: Atotputernicul este printre voi singurul Domn adevărat, iar voi toți sunteți frați între voi și slujitori ai unui singur Stăpân!

17. Sau poate crezi că în fața Mea regii sunt mai presus de slujitorii lor cei mai mărunți, doar pentru că ei sunt regi puternici? O, câtuși de puțin! Doar inima hotărăște aici; regele trebuie să știe în inima sa de ce este rege și de ce este slujitorul slujitor, căci altfel în fața Mea vor sta amândoi, rege și slujitor, pe treapta cea mai de jos.

18. Așadar, Uran, ține minte că în fața Mea nu există oaspeți înalți și mărunți, ci doar copii, frați și surori!”

19. După această observație, Uran, mulțumit, a făcut o plecăciune adâncă și n-a mai întrebat nimic.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !