Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 10:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 22:31    Post subject: Capitolul 171 - Despre renaștere Reply with quote

Capitolul 171
Despre renaștere


1. Iara a spus: “Așa, cât de cât, înțeleg, dar nu pătrund adevărul până în miezul lucrurilor! Renașterea întru spirit, deși am auzit de multe ori vorbindu-se despre ea, nu mi-e limpede câtuși de puțin! Cum trebuie să o înțelegem de fapt?”

2. Eu: “De fapt, nici tu și nici altcineva nu puteți înțelege acum întru totul. Căci voi nu Mă înțelegeți pe deplin nici atunci când vă vorbesc despre lucruri lumești, cum M-ați putea deci înțelege atunci când vă vorbesc despre lucrurile din cer?

3. Da, adevăr vă spun vouă: dacă aș începe acum să vă vorbesc numai despre lucruri divine, v-ați supăra cu toții și ați spune: «Iată cum a luat-o razna omul ăsta! Vorbește despre lucruri care sunt împotriva oricărei rațiuni și împotriva naturii! Cum putem considera adevărate mărturiile Lui?!»

4. De aceea, voi toți veți înțelege pe deplin renașterea din spirit și întru spirit abia atunci când Eu, ca Fiu al Omului, asemenea lui Ilie, voi fi dispărut sub ochii voștri de pe acest pământ.

5. Abia atunci voi trimite din ceruri duhul Meu plin de adevăr și putere asupra tuturor alor Mei, și abia atunci renașterea deplină a spiritului și în spirit va fi posibilă, iar voi - abia atunci și prin aceasta - veți pricepe și veți recunoaște renașterea spiritului vostru.

6. Până atunci însă nimeni nu poate fi renăscut pe deplin întru spirit, așa cum nici de la Adam încoace nimeni nu a putut, nici măcar Moise și toți profeții.

7. Dar, prin actul Meu, toți - de la Adam încoace – vor avea parte de renașterea deplină în spirit toți cei care au fost născuți în lume și care au avut în viața lor trupească cel puțin bunăvoință, chiar dacă faptele lor n-au fost întotdeauna ghidate de aceasta.

8. Pentru că există încă mulți care au cea mai mare bunăvoință de a face un lucru drept și bun și de a-l duce până la capăt, dar le lipsesc complet mijloacele, puterile exterioare și priceperea, care le sunt necesare așa cum ochii îi sunt necesari vederii. Iată, în astfel de cazuri, bunăvoința face în fața Mea la fel de mult ca fapta însăși.

9. Iată, să spunem că cineva ar cădea în apă și tu l-ai vedea! Sigur că ai dori atunci să-l ajuți pe nefericit, dar ești conștienta că nu știi să înoți. Dacă sari în apă după cel căzut în ea, șuvoiul vă va înghiți pe amândoi. Dacă însă ai ști să înoți foarte bine, sigur că ai sări imediat după el și l-ai salva. Dar, pentru că nu știi deloc să înoți, nu sari după acel nefericit, în ciuda imensei dorințe dea-l salva, ci cauți degrabă pe cineva care vrea și poate să îl salveze!

10. Vezi deci, fiica Mea, în acest caz bunăvoința are aceeași valoare ca și fapta în sine. Și acest exemplu este valabil pentru mii și mii de cazuri în care doar bunăvoința ține locul faptei.

11. Vreau să-ți mai dau un exemplu! Iată, să presupunem că ai avea cea mai mare dorință să îl ajuți pe un om foarte sărac venit la tine, dar tu însăți nu ai avea cu ce și totuși ți-ai dori din toate puterile să îl ajuți! Dar, deoarece tu nu ai nici un fel de avuție, te duci la unul și la altul, pe care îi știi înstăriți, și îi rogi să îl ajute pe săracul tău. Dar inima împietrită a bogaților nu-i va lăsa să te ajute, iar tu trebuie să-l lași pe acel sărman să plece fără nici un sprijin, plângi pentru el și te rogi la Domnul Dumnezeu pentru el.

12. Iată, în acest caz, voința ta face la fel de mult ca fapta însăși.

13. Și astfel de oameni au existat o mulțime înaintea voastră, există și astăzi și vor mai exista. Aceștia toți vor avea parte de o renaștere spirituală în sufletul lor!

14. Așadar, dacă - asemenea celorlalți - încă nu poți pricepe prea bine în ce constă renașterea propriu-zisă în spirit, Eu ți-am arătat acum motivul, atât de limpede cât am putut. Când însă va veni timpul și vei fi renăscută întru spirit, vei înțelege ce și de ce nu ai putut pricepe acum! Înțelegi acum de ce nu Mă poți înțelege pe de-a-ntregul?”

15. Iara a spus: “Da, Doamne, Tu, singura mea iubire! Acum înțeleg foarte bine! Dar este cu neputință ca cineva să nu Te înțeleagă pe Tine, pentru că Tu luminezi orice nedumerire la fel de curat cum luminează soarele pământul la amiază pe cerul cel mai lipsit de nori!”

16. După aceste cuvinte, ea Mi-a mulțumit pentru învățătura pe care a primit-o și Mi-a promis că doar cu greu va mai râde vreodată de o faptă urâtă a unui om.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !