Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 17:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 22:38    Post subject: Capitolul 173 - Întrebarea lui Cornelius către Iara Reply with quote

Capitolul 173
Întrebarea lui Cornelius către Iara


1. Iara s-a mulțumit cu cele auzite, iar Cornelius a început să-și stoarcă de-a binelea mintea, dar fără să reușească să găsească ceva potrivit.

2. După o vreme, lui i-a venit totuși o idee, drept pentru care a întrebat-o pe Iara: “Iată că am găsit totuși ceva. Așadar, spune-mi ce este soarele de fapt și din ce elemente este el format de poate revărsa peste pământ o lumină atât de puternică și o căldură aproape incredibilă! Dacă, preagrațioasa mea Iara, îmi vei putea spune ceva despre asta, atunci, dacă vei accepta, te voi răsplăti regește!”

3. Iara i-a răspuns ușor ironic: “Știi, mărite stăpâne, așa se scot din lac, pentru a-l curăța, peștii cei putrezi, căci aceștia împut și murdăresc apa și o fac nesănătoasă! Ai înțeles, comandante Cornelius?!

4. Dacă ai bogății în surplus, vei găsi, mai ales aici, în orașul distrus de flăcări, destui săraci cărora să le dai un ajutor regesc! Eu însă nu am nevoie de la nimeni de pe acest pământ de vreo răsplată, căci eu am iubirea Domnului și aceasta este singura mea răsplată, totodată și cea mai înaltă!

5. O, sigur că îți voi răspunde la întrebare, datoare nu îți voi rămâne cu nimic, dar în nici un caz nu mă voi lăsa răsplătită de tine pentru aceasta, mai ales într-un mod atât de pământean! Dacă aș primi, ar fi unul dintre cele mai mari păcate, pentru că, în primul rând, i-aș priva de ajutor pe cei cu adevărat nevoiași și, în al doilea rând, ți-aș lua ocazia de a face o faptă într-adevăr bună, cu atât mai mult cu cât eu însămi nu sunt un copil sărman al acestui pământ, ba poate chiar am comori materiale pe care nu le-ai putea plăti cu întreaga ta împărăție, de care însă am la fel de puțin nevoie ca și de răsplata ta regească.

6. Dar să nu crezi că vorbește vreun fel de trufie din mine, ci adevărul cel mai curat și cel mai nevinovat. Pentru că, dacă aș avea în mine doar cea mai mică scânteie de trufie, nu aș ședea aici, lângă Domnul tuturor Domnilor și lângă învățătorul tuturor învățătorilor! Cu o astfel de propunere, altfel foarte dragul meu prieten Cornelius, ai cam dat-o în bară!

7. Vezi tu, oamenii care - asemenea mie - se bucură de bunăvoința Domnului, chiar dacă de-a pururi nemeritată, trebuie judecați și tratați altfel decât ceilalți oameni ai naturii și ai lumii!

8. Tu credeai că eu, o simplă fată tânără de cel mult paisprezece ani, aș fi la fel de cochetă ca celelalte fete ale pământului și că voi fi chiar foarte bucuroasă să fiu îmbrăcată în straie regești; dar o asemenea cochetărie este mai departe de mine decât cea mai mică stea pe care o poate descoperi ochiul tău pe cer, iar asta înseamnă mult! Așa încât va trebui să-ți retragi oferta de răsplată, altfel nu-ți voi răspunde în nici un caz la întrebare!”

9. Cornelius: “Ei bine, dacă oferta mea a fost primită atât de prost, îți voi îndeplini dorința și o voi lua înapoi, făcând astfel ceea ce m-ai sfătuit. Dar atunci te rog să-mi răspunzi din prietenie la întrebarea pe care ți-am pus-o!”

10. Aici Iara s-a adunat puțin și a spus: “Vrei să afli de la mine ce este soarele și din ce elemente este compus, astfel încât poate revărsa o lumină atât de puternică și o căldură atât de mare asupra pământului?

11. Ei bine, eu pot să-ți dau un răspuns întru totul adevărat, dar la ce-ți va folosi?! Tu poți crede așa cum crede un orb pe cineva care îi spune despre o floare că are o minunată culoare roșie. Se va putea convinge vreodată acel orb, el însuși, că floarea este într-adevăr atât de minunat de roșie? Cu greu i s-ar putea întâmpla în viața asta, iar în viața cealaltă sufletul liber de chingile trupului se va interesa prea puțin de așa ceva, pentru că atunci va putea oricum să învețe într-o singură clipă mai mult decât se poate învăța aici cu toată hărnicia în cincizeci de ani trăiți cu greu!”

12. Cornelius: “Aici, preagrațioasa mea fată, ai dreptate! Ad personam meam (eu personal) nu mă voi putea convinge niciodată dacă ceea ce îmi vei spune despre soare este adevărat; dar acum știu că nu mă poți minți, pentru că ceea ce știi tu, nu știi și nu poți să știi decât de la Domnul. Și, de aceea, poți să-mi spui despre soare tot ce dorești, iar eu voi primi totul drept adevăr deplin și neîndoielnic!”

13. Iara: “Bine! Voi vedea dacă nu vei începe să dai din umeri! Așadar, ascultă-mă!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !