Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 23.1.2021, 22:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 22:44    Post subject: Capitolul 175 - Educația inimii și educația minții Reply with quote

Capitolul 175
Educația inimii și educația minții


1. Eu am spus: “Da, nu trebuie să iei totul chiar ca literă de evanghelie, dar chiar și așa, ea a rostit adevărul, care în timp va avea efecte bune, scăpându-i pe oameni de niște superstiții. Pentru că în legătură cu lumina cerului înstelat oamenii au cele mai multe superstiții. Dar acum nu e încă timpul să le dăm lămuriri complete în privința aceasta. Acum trebuie, înainte de orice, să formăm din larvele umane actuale adevărați oameni treziți în spirit.

2. Iar acest lucru este cu putință numai dacă omul se cunoaște mai întâi pe el însuși, iar apoi și pe Dumnezeu, pe care trebuie să Îl iubească mai presus de orice, din toate puterile sale. Dacă omul ajunge să fie capabil să primească Duhul Sfânt al lui Dumnezeu, el va deveni receptiv și la toate celelalte adevăruri, nedescoperite până acum, și le va putea pricepe!

3. Dar dacă i s-ar băga în cap toate dintr-o dată, el nu ar mai pricepe nimic și atât și-ar bate capul cu ele încât ar lua-o razna!

4. De aceea, iată care trebuie să fie principiul fundamental: înainte de orice știință, oamenii trebuie să devină mai întâi oameni adevărați, pentru că altfel acea știință, oricare ar fi ea, le va face mai mult rău decât bine. Căci orice știință ocupă numai mintea, care își are sediul în creier, iar inima, ca fundament al vieții, rămâne necioplită și sălbatică, asemenea inimii unui animal de pradă, iar împreună cu știința ea devine capabilă de mai mult rău decât fără aceasta. Căci, pentru o inimă lipsită de Dumnezeu, știința este o poartă larg deschisă pentru răul de tot felul!

5. De aceea, prieteni și frați, mai întâi puneți-le orbilor în inimă adevărata lumină a vieții, și, prin aceasta, luminați apoi și mintea sufletului, iar atunci toată știința va deveni o adevărată binecuvântare pentru om!

6. Este demn de laudă să ai cunoștințe bogate, pentru că astfel îi poți da câte unui om un sfat bun; dar și mai bine este să iubești mult și cu adevărat! Căci iubirea trezește și însuflețește, în timp ce știința nu face decât să dea o satisfacție, după care se grăbește la odihnă!

7. Așadar, știința poate ajuta puțin pe cineva pentru un scurt răstimp, dar ea dăunează trezirii lui spirituale. În schimb, dacă apare cu timpul din lumina spiritului, ca un adaos nepericulos, atunci ea devine plină de căldura vieții și însuflețită ca lumina soarelui, care nu numai că emite lumina din sine, ca nici o altă lumină, dar o și însuflețește, pentru că lumina ei ascunde în sine căldura vieții și o transmite acolo unde ajunge, iar pe aceea existență deja o însuflețește și mai mult.

8. Credeți-Mă că nenumăratele minuni care se rotesc și se mișcă în spații inimaginabile pentru voi sunt ascunse în spiritul fiecărui om. De aceea, aveți grijă și preocupați-vă să vă treziți mai întâi din punct de vedere spiritual și veți vedea limpede apoi, în voi înșivă, ceea ce nici un ochi n-a văzut și nici un simț n-a perceput vreodată; atunci veți putea percepe totodată cu claritate, prin toate celelalte simțuri, acel «ceva» misterios ce vi se va dezvălui din voi înșivă.

9. Cei care Îl recunosc cu adevărat și Îl iubesc pe Dumnezeu în Mine, Fiul Omului, se vor bucura deja în viața aceasta de fericiri ale căror splendori încă nu le-a perceput prin simțuri nici un om! Dar, pe calea științei pure, nici un om nu va ajunge vreodată acolo! Înțelegi, Cornelius, aceste lucruri?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !