Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 22:49    Post subject: Capitolul 177 - Demnitatea libertății voinței omului Reply with quote

Capitolul 177
Demnitatea libertății voinței omului


1. Eu am spus: “Da, ascultă, dragul Meu! Aceasta este o chestiune de necesitate stringentă pe acest corp ceresc pe care oamenilor le este dat să devină prin ei înșiși adevărați copii ai lui Dumnezeu!

2. Cea mai mică îngrădire spirituală a voinței libere, care ar pomi de la Dumnezeu, ar distruge aceasta intenție a Sa!

3. De aceea, aici, pe pământ, trebuie să existe un spațiu pe deplin liber, în care omul să poată alege atât viciul cel mai rău, demn de iadul cel mai fierbinte, cât și virtutea cea mai înaltă, demnă de toate cerurile, căci altminteri nu se va alege nimic din devenirea copiilor lui Dumnezeu pe acest pământ!

4. Și aici se ascunde motivul pentru care chiar și cea mai minunată învățătură dumnezeiască este târâtă cu timpul în noroiul cel mai murdar!

5. Nimeni nu va putea spune despre învățătura Mea că ar cere ceva împotriva naturii, absurd sau imposibil. Și totuși, cu timpul, vor apărea asemenea precepte dure și irealizabile, încât nici un om nu le va putea urma!

6. Dintr-un zel exagerat, oamenii vor fi căsăpiți cu sutele de mii, mai rău decât cele mai rele animale ale pădurii, și se va crede că I se face lui Dumnezeu un serviciu deosebit de plăcut.

7. Da, Eu însumi va trebui să Mă las prins de oameni, dacă așa vor voi, și omorât în trup, tocmai pentru a le crea astfel spațiul cel mai mare pentru libertatea voinței lor; pentru că, abia din această - cea mai înaltă și absolut neîngrădită - libertate, oamenii acestui pământ au posibilitatea de a se înălța pentru a deveni adevărații copii ai lui Dumnezeu, întru totul asemenea Lui, ei înșiși mici dumnezei.

8. Pentru că, așa cum Eu însumi sunt una cu Dumnezeu de la o eternitate la alta doar prin puterea voinței Mele neîngrădite, la fel trebuie să fie și copiii iubirii Mele, în veci!

9. Dar, pentru a deveni astfel, este necesar acel proces al educării spirituale care ție deocamdată nu îți este pe plac. Dar gândește-te puțin și vei vedea că altfel nu se poate!

10. Acolo unde trebuie atinsă măreția, trebuie să existe și josnicia!”

11. Cornelius a căzut o clipă pe gânduri, după care a spus: “Da, da, Doamne, simt că în pieptul meu începe să se facă lumină! Sigur că ar trebui să pricep, dar mai există nori și cețuri prin care nu pătrunde nici o rază adevărată până la mine. Dar, în anumite momente, simt totuși că se luminează în mine și atunci pricep câte ceva, astfel încât înțeleg acum că mi-ar fi cu neputință să am vreo îndoială în privința aceasta. Dar, că aș vedea limpede în această sferă a înțelepciunii, probabil necunoscută tuturor până acum, încă nici nu poate fi vorba!

12. Tu, Doamne, ai putea să-mi aprinzi în inimă și în sfera aceasta o luminiță ceva mai puternică!”

13. Eu: “Sigur că aș putea, dar atunci lumina mai puternică nu ar fi a ta, ci opera Mea și, prin urmare, ceva străin în tine. Atunci nu ar mai trebui să cauți, să rogi sau să bați (ca să ți se deschidă).

14. Eu însă doresc, și trebuie să doresc astfel, ca fiecare om să înainteze pe drumul însemnat de Mine și să dobândească, prin efort propriu și jertfă de sine, ceea ce îi trebuie aici și dincolo, altminteri nu va fi niciodată liber în acțiunile sale și, din această pricină, nu va fi nici independent.

15. Iar independența deplină este indispensabilă fericirii celei mai înalte.

16. Privește la un servitor, oricât de bine plasat ar fi el! El dispune de aproape tot ceea ce are și foarte bogatul său stăpân; poate savura mâncărurile cele mai bune și poate bea vinul de la masa primitoare a stăpânului său. Dacă stăpânul său călătorește pe mare sau pe uscat, servitorul îl însoțește și se bucură de tot ceea ce se bucură și stăpânul. Cu toate acestea, ei trăiesc un sentiment de fericire diferit.

17. Servitorul gândește adeseori: «Am un stăpân bun, care nu îmi cere nimic ce aș putea numi nedemn, sunt respectat și bine întreținut. Dar, dacă vreodată aș uita de mine, el mi-ar putea spune: “Slujitorul meu, te-am ținut ca pe propriul meu fiu și ți-am cerut doar servicii ușoare și echitabile. Dar tu ai uitat de tine și ai început să faci pe stăpânul, așa că nu îmi mai poți fi de folos ca slujitor. De aceea, pleacă din casa mea!” Și atunci ar trebui să plec și aș fi un cerșetor; iar stăpânul meu ar rămâne stăpânul multelor sale averi.»

18. Iată, prietene, acest gând tulbură adeseori fericirea slujitorului! Dar stăpânul este cu adevărat fericit, chiar dacă ține foarte mult la slujitorul său devotat; el nu va trebui niciodată să se îngrijoreze, chiar dacă acesta îl va părăsi, fiindcă în locul lui va găsi oricând cu ușurință sute de alți servitori. El va rămâne întotdeauna stăpânul foarte avut, posesorul independent al unor mari averi și al altor comori incalculabile. De aceea, fericirea lui nu poate fi tulburată, în timp ce aceea - condiționată - a slujitorului își poate afla sfârșitul oricând. Și, iată, la fel stau lucrurile și aici!

19. Câtă vreme Eu, ca Stăpân al vieții și luminii, trebuie să vă insuflu necontenit viață și lumină, sunteți doar robii și servitorii Mei. Căci Eu pot să vă mențin viața și lumina câtă vreme vreau Eu. Și apoi, de unde veți mai lua lumina și viața?! Nu este suficient gândul că cele spuse acum s-ar putea petrece întocmai pentru a trezi în tine o mare neliniște?!

20. Dar, când într-un suflet mai poate fi trezită teama, spaima sau neliniștea, nu se poate vorbi de o fericire deplină și de mântuire!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !