Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 12:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 22:53    Post subject: Capitolul 178 - Predispozițiile și menirea omului Reply with quote

Capitolul 178
Predispozițiile și menirea omului


1. (Domnul): “Tocmai de aceea am venit Eu însumi pe acest pământ, destinat formării copiilor Mei adevărați, ca să vă eliberez de legăturile necesităților care înlătură orice creatură, să vă arăt, prin vorbă și faptă, calea către libertatea adevărată, independentă, veșnică a vieții, să vă croiesc și să vă netezesc acest drum prin exemplul Meu cum altul nu a mai fost.

2. Doar pe această cale veți putea pătrunde în măreția de neînchipuit a lui Dumnezeu, care este Tatăl Meu și al vostru.

3. Căci, ca om, sunt și Eu om la fel cum sunteți și voi, dar în Mine sălășluiește măreția primordială divină a Tatălui, care este în Sine iubirea cea mai pură. Și nu omul din Mine vă vorbește acum, ci cuvântul pe care Îl trimit către voi este Cuvântul Tatălui, care este în Mine și pe care Eu Îl cunosc prea bine, dar voi nu Îl cunoașteți, căci dacă L-ați cunoaște, venirea Mea ar fi zadarnică. Dar tocmai pentru că nu Îl cunoașteți și nu L-ați cunoscut încă niciodată, am venit Eu însumi pentru a vi-L arăta și a vă învăța să-L cunoașteți.

4. Dar dorința Tatălui este ca toți oamenii care cred în Mine, Fiul Omului, și care cred că am fost trimis de Tatăl să primească în ei viața veșnică și măreția Tatălui, pentru a deveni copii adevărați ai Celui Preaînalt și pentru a rămâne astfel în veci!

5. Însă, pentru ca acest lucru să se petreacă, trebuie ca pe această lume cerul și iadul să stea sub același acoperiș! Fără luptă nu există victorie! Acolo unde trebuie atins supremul, trebuie dusă și cea mai grea luptă. Pentru a atinge o extremă, trebuie mai întâi să te rupi de extrema opusă!

6. Dar cum ar putea exista, chiar și numai în închipuire, o extremă foarte înalță fără una foarte joasă?! Sau poate că vreunul dintre voi își poate imagina dealuri fără văi între ele?! Înălțimea munților nu se măsoară oare după punctele cele mai joase ale văilor?! Așadar, trebuie să existe văi foarte adânci, și cine locuiește în ele trebuie să se cațere cu mult efort pe creastă, pentru a cuceri perspectiva cea mai liberă și cea mai amplă. Dar dacă nu ar exista văi, nu ar exista nici munți, și nimeni nu s-ar putea urca pe o înălțime care să îi ofere o priveliște mult mai amplă decât cea obișnuită.

7. Acesta este doar un termen de comparație material, dar conține asemănări și corespondențe cu realitatea spirituală nesfârșită, care vor căpăta din ce în ce mai multe semnificații pentru cel care poate și vrea să gândească.

8. În sfera vieții interioare însă, voi sunteți chemați și aleși să atingeți supremul, așadar trebuie să existe și un punct inferior undeva în voi; iar voi aveți o voință perfect liberă și puterea de a lupta împotriva inferiorului din voi înșivă, putere dată vouă de Dumnezeu pentru vecie.

9. Vezi, dragul meu prieten Cornelius, așa stau lucrurile și acestea sunt raporturile dintre ele în această lume, tocmai pentru că așa trebuie să fie! Și sper că acum nu mai ai întrebări în privința aceasta!

10. Aș putea să te conduc în spirit pe alt corp ceresc, pe care ai întâlni totul într-o desăvârșire asemănătoare desăvârșirii inimitabile din lumea animalelor. Dar la ce le folosește animalelor această desăvârșire mereu repetabilă? Ea le acoperă doar necesitățile vitale sărace și uniforme. Dar dacă te îndepărtezi de ele chiar și la o distanță cât grosimea unui fir de păr, nu mai găsești nimic!

11. Pot fi crescuți copii ai lui Dumnezeu în asemenea condiții?!

12. Dar în voi, oamenii, se află infinitul, doar că nu este revelat. De aceea, când vine pe lume, copilul nu știe și nu poate face absolut nimic, aflându-se mult sub nivelul unui animal nou-născut al oricărei specii.

13. Dar tocmai pentru că este atât de gol, de slab și total neajutorat, inconștient aproape ca un polip de pe fundul mării, ca un vas complet gol, el poate urca pană la cea mai înaltă conștiință divină și poate atinge desăvârșirea!

14. De aceea, luați seama la tot ce v-am spus acum și respectați-Mi cuvântul prin purtarea voastră, și atunci veți ajunge acolo unde sunteți chemați și aleși să ajungeți pentru tot veacul și pentru toată eternitatea! Spune-Mi acum, prietene Cornelius, ce gândești despre acest pământ și despre oamenii lui, aflați în lumină și în întuneric?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !