Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 05:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 23:05    Post subject: Capitolul 182 - Până unde ajunge judecata creierului Reply with quote

Capitolul 182
Până unde ajunge judecata creierului


1. Când conversația celor doi a ajuns în acest punct, Mi-am îndreptat ținuta și i-am spus cu voioșie lui Philopold: “O, câtuși de puțin!

2. Concepția ta despre diferența dintre un înger și un om al acestui pământ este corectă. Totul, până la cel mai mic amănunt, este exact așa cum ai înțeles și ai analizat tu foarte bine. Somnul Meu ușor a fost doar o urmare a oboselii trupești pentru că am lucrat aproape două nopți!

3. Dar; dacă tot ești un adevărat înțelept platonician, vorbește-ne și despre adevăratul motiv al pogorârii Mele în trupul acestui pământ!

4. Ce sunt Eu în spirit și ce am fost Eu din veacul veacului, asta știi. Că am și un trup din carne și sânge la fel ca ceilalți oameni, vezi și simți, la fel ca și ceilalți care sunt așezați la această masă.

5. Dar de ce am îmbrăcat Eu oare un veșmânt muritor? De ce s-a îmbrăcat cauza primordială a întregii existente și a vieții cu veșmântul celei mai vădite efemerități? Așa trebuie să fie, sau este doar o toană a Duhului cel veșnic al lui Dumnezeu, care este, rămâne și se manifestă în Mine? Dacă poți să răspunzi corect acum, în fața Mea, vei primi din cer - deja în viața aceasta - un premiu pentru înțelepciune!”

6. Philopold: “Doamne, Îți mărturisesc deschis că mă încearcă vag o idee, căci din noaptea vieții mele se ridică o lumină ca un răsărit de soare, evident ca urmare a revărsării harului Tău, o, Doamne! Da, simt măreția nesfârșită a celor ce trebuie să le spun, dar îmi lipsesc cuvintele!

7. Această chestiune nu poate fi explicată nici măcar de un eon de fraze dictate de înțelepciunea pământească. Ne-ar trebui o limbă proprie spiritelor, iar aceasta ar trebui să mai fie și înțeleasă, altminteri am vorbi unor urechi surde.

8. Dar, în primul rând, - de unde să luăm o astfel de limbă și, în al doilea rând, cum să le dăm oamenilor înțelegerea necesară?! Iată, o Doamne, acestea sunt lucruri esențiale, după părerea mea, fără de care desfășurarea unei înțelepciuni superioare este cu desăvârșire imposibilă!

9. Dar, făcând abstracție de aceasta, simt viu în mine marele, preasfântul, miraculosul adevăr; dar simt în același timp și imposibilitatea totală de a îmbrăca în cuvintele noastre sărace acest adevăr mare și preasfânt, astfel încât să fie înțeles corect. Acest motiv, o, Doamne, cred că Îl vei înțelege și nu-mi vei mai cere să fac această demonstrație a celei mai înalte și mai mari înțelepciuni!”

10. Eu: “A, nu e chiar așa cum crezi! În creier, acolo de unde sufletul își ia de obicei rațiunea, cu greu vei găsi vreodată cuvintele potrivite; dar cu atât mai mult le vei găsi în inimă, unde se află ascunsă o scânteie din spiritul divin.

11. Cerceteaz-o pe ea și vei descoperi că până și cel mai înalt și mai profund adevăr poate fi explicat cu mult mai bine și pe înțelesul tuturor, în cuvintele cele mai simple și mai firești din lume, decât în vorbele înalte ale înțeleptului Solomon! La ce folosește «Cântarea Cântărilor», dacă la a mia lectură o înțelegi la fel de puțin ca la prima?

12. Solomon a fost nevoit însă să scrie astfel pentru că atunci încă nu sosise timpul să li se dezvăluie pe deplin oamenilor, total incapabili și lipsiți de duh în inima lor, cele mai adânci mistere ale cerului. Dimpotrivă, aceste mistere trebuiau învăluite. Trebuiau sugerate lucrurile care aveau să vină pentru a trezi uimirea în suflete. Dar de înțelegere nu putea fi vorba.

13. Chiar Solomon a înțeles din a sa «Cântare a Cântărilor» tot atât de puțin cât înțelegi tu acum. Căci dacă ar fi înțeles-o, el n-ar fi păcătuit și n-ar fi slujit idolilor, și nu ar fi fost desfrânat.

14. Dar ceea ce a scris el din Duhul lui Dumnezeu, care adia în anumite momente prin sufletul său, rămâne totuși cuvântul curat al lui Dumnezeu - care însă nu e dat pentru a fi înțeles cu creierul, ci numai prin Duhul lui Dumnezeu, aflat în inimă și capabil să înțeleagă; acesta însă (Duhul lui Dumnezeu) abia acum, odată cu pogorârea Mea, a fost pus în inima câtorva oameni, puțini la număr, așa încât ei să Mă recunoască, să Mă înțeleagă și să Mă priceapă, de dragul și spre binele lor și al celorlalți oameni care sunt încă adormiți din punct de vedere spiritual.

15. În inima ta însă, Duhul de care îți vorbesc a fost deja sădit, precum un embrion în pântecul mamei sale. Așadar, nu trebuie decât să cauți puțin în inima ta și vei găsi în tine Duhul din Dumnezeu, iar acesta îți va da cuvintele prin care vei dezvălui celor de la această masă lucrurile despre care te-am întrebat.”

16. Philopold: “Doamne! Toate sunt bune, așa cum le spui Tu, și probabil că voi găsi cheia în inima mea. Dar Ție, Doamne, Ți-ar fi și mai ușor să ne dezvălui această taină, iar noi am fi ascultătorii cei mai atenți. Pentru mine însă va fi îngrozitor de greu și, până la urmă, aș putea chiar să mă fac de râs, și pe bună dreptate!”

17. Eu: “O, câtuși de puțin. În primul rând, ordinea hotărâtă de Tatăl Ceresc spune că, pentru a deveni scopul vostru în viață, aceste lucruri trebuie mai întâi să crească în voi înșivă și, în al doilea rând, lucrurile n u sunt nici pe departe chiar atât de grele cum îți închipui tu,

18. Aș putea să vi le spun Eu, ție și celorlalți, și până la urmă M-ați înțelege. Dar sufletul vostru le-ar păstra, la fel ca pe toate celelalte, în principal în palatul său din creier, unde ar fi de prea puțin folos spiritului dinlăuntrul vostru. Căci ceea ce sufletul păstrează în palatul din creier moare și piere în timp, odată cu creierul. Ce folos poate avea atunci spiritul din ceea ce a pierit și a încetat să mai existe?!

19. Dar dacă veți ajuta să crească aceste lucruri în inima voastră, ele vor rămâne veșnic în acela care este veșnic, adică în spiritul vostru, și, prin el, veșnic în sufletul vostru. Ceea ce se adună însă în creier va dispărea și, din toată cunoașterea lumească, nu va mai rămâne nimic în suflet după ce acesta va părăsi trupul.

20. De aceea, de acum înainte va trebui să adunați totul în inimă și în inimă să lăsați aceste lucruri să crească și să înflorească, pentru că ceea ce ia naștere în creier este bun doar pentru viața trecătoare și pentru trupul muritor.

21. Sufletul și spiritul nu au nevoie de toate acestea; ele nu au nevoie de îmbrăcăminte pământeană, de locuință, de ogor și de vie. Toate grijile pornite din cunoașterea realizată de creier sunt îndreptate spre acoperirea nevoilor trupești, care au atins, din păcate, în cazul oamenilor, un grad atât de înalt încât cea mai mare parte a omenirii nu le mai poate nici număra, nici satisface.

22. De aceea, rațiunea pământeană a creierului nu va putea asimila și nu va putea pricepe niciodată ceva pur spiritual, deoarece aceasta i-a fost dată omului doar pentru îngrijirea trupului său. Doar spiritul divin din inimă poate să facă așa ceva și, de aceea, el trebuie revelat cât mai devreme. Odată ce a căpătat o oarecare consistență, ordinea dreaptă a vieții este ca și realizată. Așadar, urmărește acum să explici în fața noastră ceea ce ți-am cerut, iar spiritul tău va avea mult de câștigat!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !