Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 12:38
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 23:11    Post subject: Capitolul 184 - Limbajul inimii Reply with quote

Capitolul 184
Limbajul inimii


1. Cu toți au rămas uimiți de adânca judecată și înțelepciune a lui Phiiopold. Kisjonah l-a privit de la tălpi până în creștetul capului, fără să priceapă cum de putea acest om, cu toată experiența pe care știa că o avea, să îi uimească pe toți în cel mai înalt grad cu înțelepciunea lui pătrunzătoare. Însuși Matael a spus: “Și eu înțeleg câte ceva, dar până la asemenea profunzimi spiritul meu nu a pătruns niciodată! Spiritul sau sufletul lui trebuie să fi cules învățătura aceasta într-o altă lume, mai bună!”

2. La rândul ei, Iara l-a privit pe înțeleptul bărbat, fără să reușească să își revină din uimirea trezită de înțelepciunea acestuia.

3. Eu însă i-am spus: “Vezi, dragul Meu prieten și frate, că ți-a mers destul de bine și că, prin răspunsul la întrebarea pusă de Mine inimii tale, ai reușit să pui degetul pe rană!

4. Adevăr îți spun, că acum ai revelat - corect și ușor de înțeles - deplinul adevăr, în numele Meu, tuturor ucenicilor, prietenilor și fraților Mei, iar Eu nu mai am nimic de adăugat decât că așa este și așa stau lucrurile în toate privințele!

5. Iată, aici e mai multă înțelepciune decât în «Cântarea Cântărilor» a lui Solomon, care a înțeles-o în esența esenței ei la fel de puțin ca și oricine altcineva, căci, dacă ar fi înțeles-o, n-ar fi căzut în atâtea păcate și nu s-ar fi prăpădit!

6. De aceea, doar în inimă să căutați înțelepciunea și adevărata revelație venită din Mine, și atunci o veți pricepe ușor și o veți putea păstra toată viața și pentru veșnicie!”

7. Petru: “Dar, Doamne, noi suntem deja de nouă luni cu Tine și în preajma Ta. De ce nu ne pricepem și noi să vorbim dinlăuntrul nostru precum acest prieten din Cana?”

8. Eu: “Romanii au un proverb, care sună astfel: Ex trunco nou statim fit mercurius! (Dintr-un trunchi nu se face imediat un Mercur). Așadar, totul depinde mai mult sau mai puțin de voi, iar Mie însumi îmi vine din când în când să vă întreb: cât timp va mai trebui să vă suport, până când veți cuprinde și pricepe ceva din esența vieții voastre?

9. V-am spus doar adeseori că nu în cap, ci în inimă trebuie să vă formați gândurile pentru a ajunge la deplinătatea acelui adevăr care v-ar face liberi! De ce nu faceți așa și preferați să rămâneți mai degrabă legați de materie, care nu are nimic și nu poate da nimic? Faceți ce vă învăț Eu, și atunci veți vorbi și voi la fel înțelept ca Philopold!”

10. Petru: “Doamne! Am încercat adeseori și noi; dar gândirea în inimă ne rămâne încă străină. Doar din când în când simt ceva - nu tocmai gânduri adevărate, ci mai degrabă cuvinte - în inimă, iar pe acestea nu le pot numi gânduri, deoarece mi se pare că ele răsună în inimă abia după ce au fost gândite în creier!”

11. Eu: “E un început. Exersați și în curând veți fi capabili de cele mai adânci și mai libere gânduri în inimă!”

12. Petru: “Mulțumire Ție, bunule învățător; dacă așa spui Tu, atunci sigur vom reuși!”

13. Eu: “Da, da, dar nu pe deplin înainte de întoarcerea Mea acasă. După aceea însă, da!”

14. Aceste cuvinte nu le-a înțeles nici unul dintre cei de la masă, drept pentru care M-au întrebat ce am vrut să spun.

15. Eu însă am spus: “Voi credeți că Fiul Omului va umbla printre voi, oamenii, așa ca acum, în trup de carne și sânge, până la sfârșitul pământului, și va propovădui și va face minuni?!

16. Da, voi rămâne până la sfârșitul pământului printre acei oameni care au bunăvoință, voi rămâne ca să mângâi, să dau putere, să însuflețesc și chiar să fac minuni, și voi veni la toți cei care Mă iubesc cu adevărat și care îmi respectă poruncile, voi veni și Mă voi revela lor, dar nu în acest trup muritor, ci transfigurat, în trupul veșnic, nemuritor! Cine are minte, să priceapă!”
17. Ucenicii au spus: “Doamne, minte am avea noi, dar ceea ce ne-ai spus acum tot nu putem înțelege!”

18. Eu: “Nici nu v-am făcut răspunzători pentru asta! Orice ucenic are nevoie de timp pentru a putea ajunge să stăpânească ceea ce învață. Dar când acest lucru se petrece, ucenicul este eliberat și abia din acel moment este el însuși răspunzător pentru greșelile pe care le face! De aceea, dacă acum nu pricepeți câte ceva, nu este vina voastră. Mai târziu însă va fi altfel! Dar acum trebuie să vă adunați! Căci imediat se va petrece ceva care ne va da de furcă!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !