Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 23.1.2021, 22:59
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 20.12.2013, 23:44    Post subject: Capitolul 189 - Corabia de pe mare aflată la ananghie Reply with quote

Capitolul 189
Corabia de pe mare aflată la ananghie


1.Eu însă l-am chemat la Mine pe înger și, de dragul oaspeților și al ucenicilor, i-am spus cu voce tare: “Pe mare este o corabie acoperită, destul de mare, cu douăzeci de oameni, bărbați și femei, ca să nu mai vorbim de cei opt marinari, care se află la mare ananghie. Când a început furtuna, corabia se afla pe malul celălalt, nu departe de lacul Ghenizaret. Dar când vijelia și-a schimbat direcția mai brutal decât până atunci, ea a smuls de la mal vasul pregătit de plecare și l-a tras cu putere în largul mării. Marinarii și ceilalți au depus cel mai mare efort și aproape că și-au epuizat puterile pentru a se salva de la scufundare. Acum îi paște pericolul de a fi înghițiți de mare. De aceea, ridică-te și salvează-i, dar nu într-un mod foarte de neînțeles pentru ei, ci desfă-ți o barcă și îndreaptă-te ca un cârmaci priceput spre vas și adu-i încoace, pentru că oricum aici veneau, în Cezareea lui Filip!”

2. După aceste cuvinte ale Mele, îngerul a părăsit imediat grupul nostru și a desprins o barcă plină cu apă. În cel mai scurt timp, el a aruncat apa peste bord și apoi a pornit ca o săgeată spre uragan și a ajuns la corabie în câteva clipe.

3. Când nefericiții l-au văzut pe barcagiu, ei au căzut în genunchi, I-au mulțumit lui Dumnezeu și au spus: “O, acesta nu este un barcagiu obișnuit! El este un adevărat înger, pe care Dumnezeu ni l-a trimis ca răspuns la rugăciunile noastre, ca să ne salveze! El o să ne salveze pe toți!”

4. Rafael însă i-a întrebat pro forma (de formă): “Unde vreți să ajungeți pe furtuna asta?”

5. Nefericiții i-au răspuns: “În Cezareea lui Filip voiam să ajungem, dar abia după furtună. Numai că vântul prea puternic ne-a smuls corabia de la mal și a purtat-o cu toată forța încoace. Nu știm unde ne aflăm, pentru că ploaia prea deasă nu ne îngăduie să vedem nicăieri vreun mal. Mai e mult până acolo unde voiam să ajungem?”

6. Rafael a spus: “Cu vântul ăsta, nu. Dar deoarece ploaia și furtuna vor mai dura cel puțin o jumătate de ceas, și v-ar fi dus cu siguranță în mijlocul valurilor celor mai mari, unde n-ați mai fi avut nici o scăpare, am venit eu, ca cel mai experimentat și mai curajos cârmaci, să vă duc, pe voi și vasul vostru, într-un loc adăpostit. Aveți multă apă pe vas?”

7. Corăbierii: “Destul de multă!”

8. Dar, în câteva clipe, apa de pe vasul lor a dispărut până la ultima picătură, iar corăbierii i-au spus prietenosului luntraș: “Iată un lucru foarte ciudat! Iată, tinere și nobile luntraș, ne-am înșelat adineauri. N-a pătruns nici un strop de apă pe vasul nostru bine protejat! Probabil că înainte ni s-a părut că vedem ceva apă înăuntru, dar se poate să fi fost doar o nălucire datorată fricii noastre îndreptățite, căci acum nu descoperim nici măcar un strop de apă, ceea ce vine de la Domnul. Este totuși cam straniu că pe această urgie n-a pătruns nici un strop de apă în vasul nostru, iar barca ta deschisă abia dacă e puțin umedă!”

9. Atunci, călătorii s-au adresat corăbierilor: “Nu aruncați cu vorbe goale! Aceasta este îndurarea lui Dumnezeu, pentru care va trebui să-I aducem mai întâi cea mai aleasă jertfă de mulțumire, iar tânărul și curajosul nostru luntraș este un luntraș din ceruri! Căci uitați-vă cum ploaia încă mai curge în șuvoaie grele și cum se înalță valurile cât munții în jurul nostru, însă corabia noastră, la fel ca și barca lui, plutesc atât de lin ca și când marea ar fi ca oglinda, și nici pe vasul nostru, nici pe luntrea lui nu cade vreun strop de ploaie! Și fulgerele se zbat în jurul nostru ca niște muște vioaie, dar nici unul dintre acești strălucitori aducători de moarte nu ne atinge! Vedeți, asta înseamnă îndurare, îndurare venită de sus, pe care noi nu o merităm câtuși de puțin!”

10. Corăbierii le-au răspuns călătorilor: “Așa e, așa e, aveți cu toții dreptate, este o adevărată minune, este îndurare de sus! Suntem salvați! Priviți încolo! Deja se vede un mal apropiat! O mulțime de oameni stau pe mal, în ciuda ploii, și mulți, ba chiar toți ne fac semne de bun-sosit! O, Dumnezeule, Stăpânul nostru! Ce mare, ce măreț ești Tu și cum stai chiar și pe timp de furtună alături de cei care Te-au cinstit și lăudat mereu, și Ți-au adus mereu cu bucurie jertfele cerute! Glorie veșnică numai preasfântului Tău nume!”

11. După aceste cuvinte, ei s-au îndreptat către mal, iar Eu i-am poruncit în taină furtunii să se potolească și apoi să se oprească de tot.

12. Și atunci totul s-a terminat repede și s-a făcut o liniște ca și când niciodată nu ar fi bântuit vreo furtună în acel ioc. Corabia a ajuns ușor la mal și călătorii au coborât de pe ea,

13. Ajunși pe mal, aceștia nu conteneau să se minuneze de ceea ce li se petrecuse.

14. Furtuna și ploaia s-au potolit complet, suprafața mării era acum netedă, iar cerul eliberat de nori. Doar ici-colo câte un norișor pufos împodobea fondul albastru al cerului în lumina sa trandafirie. Căci, între timp, soarele s-a retras în spatele munților și i-a lăsat bucății de pământ pe care eram doar un splendid amurg în semn de rămas-buri.

15. Malurile pe care pășeau călătorii erau uscate. Oaspeții din jurul Meu erau veseli și prietenoși, iar bătrânul nostru Marcu i-a primit amabil și i-a întrebat imediat dacă nu vor să mănânce și să bea ceva ca să-și recapete puterile pe care și le cam pierduseră în lupta cu furtuna.

16. Toate acestea au făcut o impresie atât de bună asupra călătorilor, încât, de uimire, ei nu mai reușeau să vadă și să audă nimic din ceea ce se petrecea în jurul lor.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !