Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 02:54
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.12.2013, 22:48    Post subject: Capitolul 190 - Neguțătorii evrei din Persia Reply with quote

Capitolul 190
Neguțătorii evrei din Persia

1. După ce s-au minunat o vreme, unul dintre călători a spus: “Dar unde este luntrașul nostru, ca să-l întrebăm ce îi datorăm?! Doar nu e nicidecum o glumă să te arunci într-o asemenea primejdie ca să salvezi o corabie plină de călători!”

2. Atunci, corăbierii s-au apropiat de călători și i-au întrebat dacă doresc să îi aștepte aici o noapte și o zi pentru a-i duce înapoi, pe malul opus, aflat la 5-6 ore de locul în care se aflau acum.

3. Călătorii au răspuns însă că vor să fie așteptați până când își vor încheia afacerile în Cezareea lui Filip.

4. Marcu a auzit toate acestea și le-a spus: “Prieteni dragi! Puteți renunța la drumul până în oraș, căci din toată așezarea veți mai găsi doar câteva colibe de evrei săraci și o mulțime de ruine arse și pustii! În noaptea trecută și astăzi, orașul a căzut - pe bună dreptate – pradă focului și nimeni nu a fost în stare să potolească flăcările!

5. Dacă aveți ceva de rezolvat, va trebui să o faceți aici, unde se află cele mai înalte autorități, atât lumești, cât și spirituale!”

6. Aflând această veste, călătorii s-au întristat și au spus: “Prietene, dacă așa stau lucrurile, atunci vom avea foarte puține de rezolvat aici, în ciuda prezenței acestor înalte personalități lumești și spirituale! Căci noi am avut însemnate legături comerciale cu neguțătorii greci din acest oraș, iar ei au luat multe de la noi și ne datorează banii pentru ultima livrare! Cum o să ne mai recuperăm acum banii?

7. Noi suntem foarte pricepuți la prelucrarea mătăsii și a părului de cămilă. Le-am livrat de asemenea stofă din lână de oaie din cea mai fină, în toate culorile, tot felul de țesături înflorate pentru îmbrăcămintea purtată în Templu, iar valoarea acestei ultime livrări era de zece mii de livre de argint. Noi suntem, ce-i drept, evrei supuși Ierusalimului, dar trăim în Persia, unde avem fabrici mari, și am fost mereu buni și cinstiți.

8. Am ținut legea lui Moise în țara noastră mai sever și mai strict decât evreii din Ierusalim și întotdeauna am adus Templului jertfe bogate. Avem acolo o sinagogă care, în ceea ce privește mărimea și splendoarea, nu este cu mult în urma Templului din Ierusalim!

9. Suntem oameni buni și foarte milostivi cu săracii noștri de credință mozaică și întotdeauna, după cum se știe, am respectat legea și ordinea! De ce oare Iehova ne încearcă acum atât de greu?!

10. Iată, noi am depune cu bucurie jumătate din cele zece mii de livre în Templu, dacă am putea intra în posesia acestor bani care ni se cuvin. Am fi dispuși sa lăsăm chiar și restul de cinci mii de livre aici, spre folosul fraților noștri întru credință foarte săraci din această zonă; numai dacă am putea lua de la păgâni toți banii, ca să încheiem o afacere curată și o socoteală bună!”

11. Marcu: “De, dragii mei oaspeți și prieteni, asta cu greu se va putea rezolva, în ciuda devoțiunii voastre demne de luat în seamă! Vorbiți însă cu guvernatorul general Cyrenius, care se află aici împreună cu alți trei comandanți romani! Poate că el ar fi în stare să facă ceva!”

12. Călătorii: “Unde este, ca să mergem la el și să-i arătăm cu smerenie necazul nostru. Poate se va întâmpla o minune! Căci salvarea noastră de către tânărul luntraș a fost în mod sigur o minune, și nu una mică! Dar luntrașul nostru s-a pierdut pe undeva și nu mai iese la iveală, ca să îi oferim răsplata care i se cuvine ca salvator!”

13. Marcu: “Acolo, pe dâmbul de lângă mare, unde se află guvernatorul general și ceilalți comandanți, îl veți găsi și pe luntrașul vostru, în mijlocul lor. Puteți merge acolo fără jenă să vă înțelegeți în toate privințele.

14. Dar mai este printre ei Cineva, înfășurat într-o manta azurie sub care poartă o cămașă necusută, trandafirie, și căruia i se revarsă pe umeri valuri de păr auriu. Dacă Îl veți putea câștiga pe Acela de partea voastră, atunci veți putea vorbi de cea mai mare fericire! Pentru că Acela poate totul și, într-un fel, Lui nimic nu îi este imposibil! Dar, în problema voastră, va fi mai greu de discutat cu El!”

15. Călătorii au întrebat: “Dar cine este el și ce rang poartă? Este vreun mare conducător imperial de la Roma sau vreun rege al unei țări întinse?”

16. Marcu: “Nici una, nici alta; dar duceți-vă și poate vă veți da seama cine se ascunde sub mantia albastră!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !