Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:19
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 21.12.2013, 23:19    Post subject: Capitolul 194 - Părerea evreilor persani despre Domnu Reply with quote

Capitolul 194
Părerea evreilor persani despre Domnul

1. În timp ce Eu îi vorbeam lui Cyrenius despre dărnicie și zgârcenie, evreii persani încercau să se dumirească cine sunt Eu. Unii erau de părere că aș fi un profet. Alții credeau că sunt un înțelept care cunoaște bine toate școlile Egiptului, Greciei și Ierusalimului. Ba unii credeau chiar că aș fi un prinț roman, care cunoaște toate secretele marelui Imperiu, și că am, de aceea, o mare inteligență politică. De aceea, credeau ei, era bine să se ferească de Mine, căci, dacă nu ar fi fost așa, mândrul roman Cyrenius, guvernatorul general al întregii Asii, nu s-ar fi purtat cu atâta smerenie în fața Mea! Dar unul dintre cei doi trimiși a spus: “Fie ce o fi, el este în orice caz un om superior, de la care noi putem învăța ceva, și de aceasta avem cea mai mare nevoie în timpurile noastre!”

2. Toți au fost de acord și au pornit în sfârșit la drum spre dâmbul pe care eram Eu, deși deja începea să se întunece.

3. În același timp însă, a venit la Mine și bătrânul Marcu să vorbească cu Mine despre cină și despre mesele distruse de grindină, precum și despre umezeala încă mare a pământului.

4. Eu însă am arătat spre perși și am spus: “Privește acolo, o hrana bogată și deosebit de gustoasă pentru Mine. Ei trebuie mistuiți de iubirea Mea chiar înainte de cina ta! Până atunci, vei găsi tu timp să pregătești hrana pentru trup și să pui în ordine mesele, căci doar câteva sunt rupte, și ele vor fi reparate la timp. Dar să aprindeți luminile cât mai repede, pentru ca oamenii să nu bâjbâie în întuneric!” După aceste cuvinte, Marcu a plecat vesel înapoi și s-a apucat de treabă.

5. Evreii persani însă au venit la Mine, s-au închinat - după obiceiul lor - iarăși până la pământ, dar apoi s-au ridicat totuși și nu au mai rămas cu fruntea lipită de pământ.

6. Unul dintre cei doi trimiși de dinainte a luat cuvântul și a spus: «Stăpâne și, cu siguranță, mare prieten al oamenilor buni, iată, aici suntem! Treburile noastre le cunoști și știi și motivul care ne-a adus încoace. Dar noi vedem aici un semn de sus și spunem precum Iov: «Doamne, ale Tale sunt toate, cerul și pământul, aerul și apa! Tu dai și iei, când și cum Îți place Ție. Unui cerșetor îi poți dărui coroana și sceptrul, iar capul regelui îl poți pleca în praful celei mai depline nimicnicii!» De aceea, nici nu suntem îndurerați, căci omul care are mereu înainte și în inimă dorința de a fi cu Domnul, acela nu e niciodată trist, decât dacă a păcătuit în fața Domnului. De aceea, nici noi nu deplângem pierderea deloc neînsemnată pe care am suferit-o. Căci, dacă nu ar fi fost voia Domnului în joc, în această întâmplare care pare tristă, acum am fi fost, la fel ca în toți ceilalți ani, în posesia banilor noștri, fără nici o pierdere. Dar aici a fost în mod limpede voia Domnului la mijloc - și ei îi jertfim cu drag acest fleac, ba suntem dispuși la jertfe și mai mari dacă Atotputernicul ne-ar cere-o. Căci El singur este Stăpânul, noi nu suntem decât slujitorii Săi, mereu supuși și slujindu-L doar pe El.

7. Noi Îl iubim doar pe Dumnezeu și de El ne temem, de aceea nu ne temem de oameni. Iar dacă Domnul cerului și al pământului ne-a făcut în vreun fel de rușine în fața oamenilor, înseamnă că a avut un motiv întemeiat! Pentru că prea ușor și fără grijă săvârșește omul în fața lui Dumnezeu păcatul, care aduce mari pagube sufletului, și atunci vine Domnul cu nuiaua cea bună și îl ajută pe om să își regăsească drumul drept!

8. Tu, stăpâne și prieten drag, vezi din cele ce îți spunem că suntem oameni care nici pe departe nu L-au uitat pe Dumnezeu. Tu ai putea fi un păgân înțelept și un mare cunoscător al forțelor naturii, dar noi cunoaștem doar o putere absolută, iar aceasta este doar în Domnul Dumnezeu, împotriva acesteia nu am putea accepta nici o învățătură.

9. Așadar, dacă dorești cumva să ne înveți ceva cu adevărat înțelept, nu uita că suntem adepți neclintiți ai învățăturii dumnezeiești a lui Moise! Împotriva acesteia noi nu vom primi nimic, oricât de înțelept ar suna și ar fi! Pentru că noi toți preferăm să stăm în fața lumii înțelepte ca niște nebuni - decât în fața lui Dumnezeu ca niște păcătoși!”

10. Eu: “Foarte bine, sunteți pe calea cea bună! Dar atât în cazul lui Moise, cât mai ales la profeți s-ar putea găsi lucruri pe care să nu le fi pătruns încă. Și pe acestea aș dori să vi le luminez, așa încât să le pricepeți și voi pentru voi și pentru frații, soțiile și copiii voștri!

11. Când Ilie stătea ascuns într-o peșteră din munte, Duhul i-a arătat că va sta astfel până când pe acolo va trece Iehova însuși! Și Ilie s-a așezat aproape de gura peșterii și a ascultat. Și a venit deodată o furtună atât de puternică și atât de violentă, că s-a cutremurat tot muntele. Iar Ilie s-a întrebat dacă trecuse Iehova. Dar Duhul i-a răspuns: “În furtună nu s-a aflat Iehova!”

12. Și Ilie a stat la pândă mai departe și iată că, nu după mult timp, a trecut prin fața peșterii un foc mare! Și acesta a urlat și a trosnit, iar pereții exteriori s-au transformat în sticlă sub puterea arșiței. Și atunci Ilie s-a gândit ca acum chiar că a trecut Iehova! Dar Duhul i-a vorbit iarăși și i-a spus: “Nici în acest foc nu s-a aflat Iehova!”

13. Atunci, marele profet s-a gândit în sinea sa: “Așadar, Iehova nu se află - în esența iubirii Sale - nici în furtună, nici în atotputernicia focului!”

14. Și, cum se gândea el așa, a adiat prin fața peșterii sale o boare ușoară și delicată, iar Duhul i-a vorbit iarăși și i-a spus: «Iată, Ilie, în această adiere delicată și blândă a trecut Iehova, iar acesta să fie semnul promis că acum poți merge liber și poți părăsi această peșteră, în care a trebuit să aștepți ascuns mântuirea!»

15. Și atunci Ilie a ieșit bucuros din peșteră, fiind acum pe deplin liber, iar drumul către țara lui se întindea în fața sa și era gol și lipsit de pericole, (l Regi 19, 9-45)

16. Dacă sunteți atât de pricepuți în ale Scripturii, explicați-mi această imagine stranie!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !