Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 13:53
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.3.2014, 02:06    Post subject: Capitolul 202 - Efectul faptelor Domnului asupra evreilor persani Reply with quote

Capitolul 202
Efectul faptelor Domnului asupra evreilor persani

1. Dar abia întâmplarea aceasta a făcut cu adevărat impresie asupra perșilor noștri. Ei au rămas complet uluiți, iar Schabbi se uita când la Mine, când la cei înviați, le pipăia pulsul și îi tot întreba dacă au fost sigur morți și dacă nu își pot aminti ce s-a petrecut cu ei.

2. Dar bărbatul a spus: “Întreabă piatra asta și ea îți va putea spune la fel de multe câte îți pot spune eu! Acum știu doar atât, că un val de apă imens n-a smuls și m-a aruncat în mare, luându-mi în același timp mințile și, prin urmare, m-a omorât, căci eu din clipa aceea nu mai știu nimic de mine și nu știu ce mi s-a întâmplat. Doar atât îmi amintesc - dar numai în suflet - că, la scurt timp după ce m-au înghițit valurile ucigașe, mă aflam împreună cu fiicele mele pe o pajiște, eram foarte trist și nu știam de ce. Dar curând au apărut peste tot în jurul nostru nori luminoși, iar eu am început să simt o mare bucurie de la această lumină! Dar n-am văzut pe nimeni în afară de noi și ne-a cuprins un somn dulce, din care ne-am trezit aici! Acum știi tot ceea ce știu și eu. De-acum poți judeca singur!

3. Că trupul mi-a fost mort se poate pune la îndoială la fel de puțin ca faptul că acum trăiesc! Coboară tu în adâncul mării, rămâi acolo, sub apă, două ore încheiate, și pun pariu cu tine că - după trup - vei fi pe deplin mort!”

4. Schabbi: “Da, da, ai fost într-adevăr mort, iar făcătorul de minuni te-a înviat doar prin cuvântul său atotputernic! Nu, nu, așa ceva n-a mai văzut pământul acesta! Dar ce va fi acum?”

5. Iura i-a spus lui Schabbi: “Ei, prietene Schabbi, ce spui acum de această întâmplare?”

6. Schabbi: “Ce să spun, ce se poate spune? Aici se manifestă puterea lui Iehova și nimic altceva! Căci aceasta depășește cu mult orice putere de imaginație și nici o cunoaștere nu a ajuns vreodată pe aceste culmi înspăimântătoare. Acum chiar simt că mă zăpăcesc!”

7. M-am adresat atunci lui Schabbi: “Ei bine, prietene, cum e cu povestea aceea despre Mesia, pe care au răspândit-o în țara voastră acum treizeci de ani renumiții magi din răsărit? O consideri încă o poveste inventată de astrologi?

8. Pentru că, iată, omul acela, care a fost născut de o fecioară gingașă într-un grajd de oi și căruia cei trei magi, pe care voi îi numiți regi ai stelelor, i-au adus aur, tămâie și smirnă, sunt Eu - pe vremea aceea un copil, iar acum un bărbat în toată firea! Cum îți place această coincidență ciudată a împrejurărilor și cum ți se pare toată povestea?

9. Faptul că sunt într-adevăr Același îl pot dovedi acești doi martori: comandantul Cornelius, un frate mai mic al împăratului Augustus, și guvernatorul general Cyrenius, care a pus la cale fuga Mea în Egipt și care este un frate mai mare al împăratului Augustus! Acum, că știi toate acestea, spune-Mi ce crezi despre Mesia, pe care cei trei magi L-au făcut cunoscut și la voi?! E ceva de El sau nu?”

10. Schabbi: “Da, acum da. Dar atunci suna totul a poveste de magi! Pentru că, dacă îi cunoști pe magii noștri, înțelegi foarte ușor cum se pricep să tragă foloase de la orice apariție nouă de pe cer. Mai întâi, pentru că sunt familiarizați cu toate scrierile din țara noastră și din celelalte țări. Ei îi cunosc pe profeții evrei la fel de bine ca pe cei indieni; cunosc sen scrit și sen ta veista ale perșilor și birmanilor la fel de bine ca și cărțile noastre. La fel, cunosc școlile păgânilor și cărțile lor. Și, apoi, nu există nici o steluță pe cer pe care să nu o cunoască și căreia să nu-i fi dat de mult un nume.

11. Dacă apare o stea pe care încă nu o cunosc, de exemplu o cometă, ei bine, ei o folosesc pentru tot felul de interpretări profetice. Dacă interpretarea nu prinde la compatrioți, se iese cu ea în alte țări și undeva tot se găsește un locșor în care povestea face senzație. Noi, cei +luminați la minte, știm asta foarte bine, și de aceea ni se pare de iertat faptul că vestea nașterii lui Mesia al evreilor nu a avut atunci un efect prea mare asupra noastră, mai ales că magii, întorși acasă, au adus-o la cunoștința evreilor cu multă pompă, iar noi am considerat că o fac spre folosul lor material. Probabil că luaseră lucrurile foarte în serios; dar noi avem o vorbă: «Cine minte de obicei, nu e crezut nici când spune adevărul.»

12. Care dintre noi ar fi îndrăznit măcar să viseze că magii ar fi descoperit, în sfârșit, și ceva adevărat?!

13. Acum lucrurile s-au modificat, desigur, în ceea ce Te privește, iar Tu, în înțelepciunea Ta, nu ne vei socoti necredința de atunci drept un păcat!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !