Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 05:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.3.2014, 02:17    Post subject: Capitolul 203 - Utilitatea activității și urmările nefaste ale trândăviei Reply with quote

Capitolul 203
Utilitatea activității și urmările nefaste ale trândăviei

1. Eu am spus: “Nu, asta nu; dar este totuși adevărat că, adeseori, negustorii trec ușor peste lucrurile spirituale, și asta s-a petrecut și cu voi. Am dreptate sau nu?”

2. Schabbi: “Da, asta, sublimul meu prieten plin de putere dumnezeiască, e adevărat, anume că negoțul și comorile acestui pământ, câștigarea și dreapta lor administrare dau multă bătaie de cap și multe griji, dar apoi, prin bogăția folosită în bine, se pot face tot felul de lucruri folositoare și se trezește spiritul adormit al câte unui om pentru tot felul de lucruri bune, i se dă o îndeletnicire utilă și este astfel ținut departe de trândăvie, care în mod obișnuit este izvorul multor vicii și păcate.

3. Uita-te la tagma preoților oricărui popor! Câtă vreme acești oameni au trebuit să muncească și și-au câștigat pâinea cu sudoarea frunții, ei au fost și cei mai mari prieteni ai adevărului și au făcut descoperiri și calcule de care și astăzi ne mai minunăm. Ei au adus armonie în gândirea umană și au întemeiat școli în care spiritul uman să se formeze și să învețe să se cunoască pe sine însuși, în vremea aceea, astfel de preoți au găsit căile spre Dumnezeu și i-au condus, plini de spirit și de bune intenții, și pe ceilalți oameni spre aceeași cunoaștere.

4. Dar când - mai târziu - oamenii au recunoscut tot mai mult binefacerile înaltelor eforturi ale vechilor și adevăraților preoți și și-au dat seama de folosul lor, ei au luat asupra lor toate muncile grele ale preoților, pe care îi respectau și îi iubeau mai presus de orice, au introdus zeciuiala și au hotărât că preoții trebuiau să muncească doar pentru spiritul omului și să-i poarte de grijă doar acestuia. Dar, în curând, preoțimea a devenit trândavă, s-a dedat poeziei și a început să lenevească, a zidit adevărul luminos în catacombe întunecate și a început să-i servească omenirii credule de pe atunci tot felul de basme și fabule; și, astfel, trândăveala preoților a devenit cauza vădită a decăderii chiar a celei mai înalte și divine învățături a marelui și adevăratului preot Moise.

5. Nu trebuie decât să-i citești pe Moise și pe profeți și să privești apoi la apucăturile de acum ale urmașilor din Ierusalim ai lui Moise și ai lui Aaron, și îți dai seama îndată că ei nu cred nici în Moise, și nici în Dumnezeu. Căci, dacă ar crede în Moise și în Dumnezeul propovăduit de el, nu ar fi cei mai mârșavi mincinoși și șarlatani ai poporului, pe care îl exploatează fizic și spiritual. Dar toate acestea sunt urmarea necesară a viciului trândăviei! De aceea spun că bogăția dreaptă în mâinile unor oameni înțelepți, binevoitori și harnici este pentru oamenii nevoiași în mai mare măsură o pecete dumnezeiască decât aceea a lui Solomon de la Ierusalim!

6. Sigur că noi nu avem prea mult timp să ne ocupăm cu tot felul de scrieri mistice ale trândavilor privilegiați și să le cercetăm pentru a vedea cât adevăr conțin. Dar noi învățăm poporul să fugă de trândăvie și formăm oameni adevărați și folositori! Și astfel cred că îndreptăm greșeala asupra căreia îmi atragi atenția, și anume aceea că adeseori trecem cu ușurință peste lucruri ale spiritului. Căci eu gândesc așa: să făptuiești binele este mai presus decât să scrii despre el cele mai frumoase învățături, dar fără să-l practici niciodată.

7. Și, până la urmă, la ce ne folosește adânca noastră cugetare și trăncăneală? Adevărata înțelepciune a lui Dumnezeu un muritor oricum n-o va pătrunde niciodată, ba nu-i va ridica nici măcar vălul cel mai exterior!

8. Dar dacă va fi nevoie, mila lui Dumnezeu va ilumina iarăși vreun Moise, adică un Mesia adevărat, așa cum pari a fi și tu unul. Acesta ne va arăta calea adevăratei înțelepciunea lui Dumnezeu, pe care noi o vom primi cu recunoștința, cu orice preț, ca pe o marfa de cea mai bună calitate venită direct din cer, și o vom urma prin faptele noastre, pentru că noi, neguțătorii, întotdeauna am fost prietenii activităților folositoare omenirii și ne folosim marea avere pământească pentru a le da oamenilor, care de obicei sunt înclinați spre lene și trândăveală, ceva de lucru folositor pentru ei și pentru alții.

9. Spune-mi acum, prietene plin de duhul lui Dumnezeu, dacă concepția noastră de viață e bună, folositoare și adevărată, sau dacă din înțelepciunea ta ne poți oferi una mai bună.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !