Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 04:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.3.2014, 02:32    Post subject: Capitolul 206 - Schabbi Îl recunoaște pe Domnul Reply with quote

Capitolul 206
Schabbi Îl recunoaște pe Domnul

1. “Desigur, desigur!” i-am spus Eu, după care i-am pus următoarea întrebare: “Acum, prietene drag, deoarece pari în multe privințe foarte inteligent în fața ochilor și urechilor oamenilor și judeci foarte bine multe lucruri, spune-mi, după convingerea ta cea mai adâncă: ce îți închipui că este Mesia, care s-ar părea că sunt Eu însumi? Ce sens, ce scop are de fapt apariția aceasta a lui Mesia?!”

2. Schabbi: “Da, divinule prieten, asta este o întrebare deosebit de delicată, căci nu mă întrebi despre părerea mea de până acum, greșită, ca și când ai vrea să descoperi la mine, prin minuni de neînțeles și prin întrebări abile, vreo urmă de dușmănie purtată romanilor, ci mă descoși referitor chiar la personalitatea mistică a lui Mesia însuși, despre care Isaia a spus lucruri cât se poate de ciudate, pe care nu le poate înțelege nici un om. Pentru că Mesia este ba un fiu de împărat, ba un erou viguros și puternic, ba un fiu al lui Dumnezeu, ba un fiu al unei fecioare! Undeva, Isaia spune (Isaia 25, 6-9):

3. «Domnul oștirilor pregătește tuturor popoarelor pe muntele acesta un ospăț de bucate gustoase, un ospăț de vinuri vechi, de bucate miezoase, pline de măduvă, de vinuri vechi și limpezite. Și, pe muntele acesta, înlătură marama care acoperă toate popoarele și învelitoarea care înfășoară toate neamurile; nimicește moartea pe vecie: Domnul Dumnezeu șterge lacrimile de pe toate fețele și îndepărtează de pe tot pământul ocara poporului său; da, Domnul a vorbit. În ziua aceea vor zice: Tată, acesta este Dumnezeul nostru, în care am avut încredere că ne va mântui. Acesta este Domnul, în care ne încredem, acum să ne veselim și să ne bucurăm de mântuirea Lui!'»

4. Iată, Domnul și învățătorul meu divin, acestea sunt cuvintele foarte semnificative ale profetului, dar la ce ne ajută? Cine și unde este muntele pe care Domnul ne va pregăti ospățul neobișnuit, gustos, din vin curat, bucate miezoase, măduvă și iarăși vin limpezit? Cui îi va plăcea acest meniu, acela va trebui să aibă un stomac foarte sănătos!

5. Sensul acestui ospăț nu poate fi unul natural, ci doar unul spiritual. Dar cine Îl poate găsi? Ce este muntele și ce este ospățul neobișnuit de gustos? Aparent, asta înseamnă să-ți bați joc de omenire! Pe același munte, Domnul - adică Mesia, după înțelegerea mea - va înlătura învelitoarea cu care sunt acoperite popoarele și va lua marama de pe fețele păgânilor. Asta ar mai fi de înțeles; dar muntele, muntele, unde este și ce este el?

6. Că poate nimici moartea și că va îndepărta ocara poporului Său de pe tot pământul, așadar și la noi în Persia, asta mi-e limpede acum, pentru că am văzut cum i-ai readus pe morți la viață.

7. După aceea însă, Isaia Îl lasă pe poporul de pe munte să strige fericit: «Acesta este Dumnezeul nostru, acesta este Domnul!» Acela este Dumnezeul lui Avraam, al lui Isaac și al lui Iacov? Dacă da, atunci Tu ești Același care i-a dat lui Moise legile pe muntele Sinai, care a tunat: «Eu singur sunt Domnul, Dumnezeul tău, să nu crezi în alt dumnezeu în afară de Mine!»?

8. Dacă Isaia era cu legea lui Moise, nu putea în nici un caz să întruchipeze în Mesia un alt Dumnezeu. Dar, deoarece Isaia Îl lasă pe El să apară ca Dumnezeu, într-un mod absolut neechivoc, Tu trebuie să fii același Dumnezeu care a vorbit pe muntele Sinai cu Moise!

9. Ce vei putea să-mi răspunzi atunci, în spiritul celor spuse de profet, dacă eu mă voi arunca la pământ în fața Ta și mă voi închina Ție și Te voi adora ca Dumnezeu al lui Avraam, al lui Isaac și al lui Iacov?!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !