Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 08:47
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 2.3.2014, 02:38    Post subject: Capitolul 207 - Despre adevarata adorare a lui Dumnezeu Reply with quote

Capitolul 207
Despre adevărata adorare a lui Dumnezeu

1. Eu am spus: “Dacă ați crede cu adevărat și ați avea o convingere lăuntrică, sigur că nu aș avea ce să vă reproșez, ție și vouă, tuturor, dacă ați începe să Mă adorați ca Dumnezeu într-un mod potrivit. Dar deoarece convingerea voastră, mai ales cea din suflet, nu e prea puternică, nu ar fi decât tot o formă de idolatrie, ca și când ați venera un alt om, oarecare, sau un chip sculptat.

2. Cine vrea să-L adore pe Dumnezeu cu adevărat, așa încât adorația lui să dea roade, acela trebuie mai întâi să-L recunoască pe Dumnezeu cel viu în inima sa, trebuie să-L aibă pe Dumnezeu în spirit - în tot adevărul, să-L cunoască și să-L iubească, și abia apoi va putea să-L cinstească și să-L adore, altminteri totul nu va fi decât idolatrie față de Dumnezeul cel adevărat!

3. Cum poate fi demnă și sinceră adorația unui om față de singurul Dumnezeu adevărat, dacă nu L-a cunoscut niciodată altfel decât din auzite, ca pe un idol?! Ce diferență va fi atunci între venerația singurului Dumnezeu adevărat și aceea a unui idol?!

4. Adevărata adorație a unicului Dumnezeu adevărat înseamnă iubirea pentru Acesta și iubirea față de aproape. Dar cine Îl poate iubi pe Dumnezeu dacă nu L-a cunoscut niciodată?

5. Poate oare un bărbat tânăr să ardă de iubire pentru o fecioară pe care nu a văzut-o niciodată și nu a cunoscut-o? Iar dacă și-o închipuie doar și începe să o iubească cu putere pe aceea care nu există nicăieri în realitate, el este doar un nebun, care practică iubirea de sine în cel mai înalt grad, iar acesta este un lucru urât în fața Domnului.

6. De aceea, orice venerare a unui idol este cea mai mare prostie a omului și o îngrozitoare orbire. Căci, până la urmă, cei care îi venerează pe idoli ajung să se creadă ei înșiși idoli, cer să li se aprindă tămâie și să fie venerați ca dumnezei - iată triumful Satanei în inima omului! Dar vai de cei care, în această stare de maximă orbire, se închipuie pe ei înșiși dumnezei! Soarta lor va fi cândva foarte tristă, căci o asemenea trufie este un vierme care nu piere niciodată și un foc care nu se stinge niciodată!

7. Eu îți spun: este plăcerea lui Satana să-i îndepărteze cât mai mult posibil de la ordinea lui Dumnezeu pe oamenii cei orbi, prin trufia însămânțată în ei. Dar, odată ce aceștia vor ajunge dincolo, ca ucenici la școala lui, îi va recuza și îi va folosi la cele mai de jos și mai oribile servicii, pe care vor trebui să i le facă după voia lui diavolească!

8. Satana, ca domn al întunericului, îi lasă aici pe oameni să devină zei, pentru a-i umili apoi prin cele mai josnice orori dincolo*.

9. Dumnezeu, în schimb, cere aici o inimă înțeleaptă și smerită, pentru a-l ridica apoi pe om cu atât mai sus și a-l mântui.

10. Această putere îi va fi luată cândva lui Satana, iar oamenii vor putea face după mintea lor tot ce vor voi, liberi și independenți; astfel, cei buni vor străluci și mai tare, iar cei răi înlăuntrul lor se vor afunda și mai adânc în iad, căci faptele lor rele nu îi vor fi însemnate lui Satana pe răboj, ci lor, și cu cât au fost mai răi, cu atât Satana și slugile lui îi vor chinui mai mult.

11. De aceea, prima datorie a oricărui om este să-L caute cu smerenie, în spirit și în adevăr, pe Dumnezeu, și abia după ce L-a găsit să I se roage, în spirit și în adevăr!

12. Rugăciunea de căpătâi însă rămâne aceea că inima smerită rămâne smerită, își iubește aproapele într-adevăr mai mult decât pe sine, iar pe Dumnezeu - ca singurul Tată adevărat al tuturor oamenilor și al tuturor îngerilor -, mai presus de orice.

13. Dar nimeni nu Îl poate iubi pe Dumnezeu în trupul său de nepătruns dacă Îl urăște pe fratele său. Căci, cum ar putea cineva să-L iubească pe Dumnezeu, pe care nu Îl vede, dacă nu îl iubește pe fratele său, pe care îl vede?!

14. Nu e nici pe departe de ajuns să spui: «Îl iubesc pe aproapele meu și îi sunt prieten!» Iubirea adevărată, singura care are valoare în ochii lui Dumnezeu, se vede în fapte, atunci când aproapele are nevoie de ele, spiritual sau trupește. Această iubire este cheia miraculoasă a iubirii lui Dumnezeu în propria inimă.

15. Eu vă spun, ție și tovarășilor tăi, că dacă nu ați fi găsit această cheie de aur și nu ați fi primit-o în inima voastră, niciodată nu ați fi găsit drumul încoace. Dar ce vrea să însemne faptul că tu și tovarășii tăi ați venit încoace, chiar dacă aduși de o furtună puternică a vieții voastre exterioare, probabil că începeți deja să bănuiți - dar abia ceea ce urmează vă va lămuri pe deplin. Abia după ce Mă vei recunoaște pe de-a-ntregul îți vei da seama dacă trebuie să Mă slăvești sau nu!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !