Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 23:25
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.5.2014, 14:06    Post subject: Capitolul 215 - Păcatul împotriva castității Reply with quote

Capitolul 215
Păcatul împotriva castității

1. Eu am spus: “Dacă viața unui om nu este o simplă glumă jucăușă, ci o chestiune serioasă și sfântă, nici actul prin care ea se naște nu poate fi o glumă, ci o chestiune serioasă și sfântă, înțelege cum trebuie fondul, și totul ți se va limpezi de la sine!

2. Nu senzațiile plăcute care însoțesc actul sexual trebuie să fie mobilul acestuia, ci doar iubirea celor două suflete ce se unesc pentru a da naștere unui copil!

3. Dacă înțelegi asta, vei realiza curând că senzațiile plăcute sunt doar efecte secundare, care facilitează procesul devenirii umane în natura cărnii. Dacă te împinge scopul principal, supune-te impulsului și nu vei păcătui! Dar, și în acest caz, trebuie luate în considerare alte câteva aspecte.

4. Acest act nu trebuie să aibă loc în afara sferei iubirii față de aproapele tău, iar un principiu fundamental al acesteia spune: «Nu-i fă aproapelui tău ceea ce nu ai vrea ca el să-ți facă ție!»

5. Să spunem că tu ai avea o fată ca o floare, o comoară a inimii tale de tată; de nimic nu te vei îngriji mai mult decât de fericirea binecuvântată a acestei fiice preaiubite. Să presupunem că această fiică ar fi coaptă și, prin urmare, capabilă să procreeze. Cum ți-ar fi dacă ar veni un bărbat, altfel perfect sănătos, mânat de dorința de a da naștere unui copil cu o fecioară pe care n-ar iubi-o, și ar sili-o pe fiica ta să zămislească?!

6. Iată, asta te-ar umple de o cumplită dorință de răzbunare față de acest nelegiuit și nu l-ai mai pierde din ochi până nu i-ai aplica cea mai aspră pedeapsă!

7. Aparent acest om nu a comis nici un păcat împotriva castității, fiind mânat de grija de a nu-și risipi sămânța în afara unui vas bun și de a închide astfel calea devenirii unui om. Dar actul în sine ar fi cu toate acestea păcătos, pentru că ar contraveni principiului iubirii aproapelui!

8. Să presupunem că tu însuți ai fi stăpânit de această nevoie undeva, pe tărâm străin, că ai întâlni o femeie pe care n-ai iubi-o, undeva, pe un câmp și ai convinge-o, prin vorbe și bani, să vină în întâmpinarea dorinței tale. În acest caz, tu nu ai păcătui împotriva castității și nu ai comite nici adulter, chiar dacă femeia ar fi nevasta legiuită a unui alt bărbat. Dar, pentru că nu te-ai gândit în ce încurcătură va intra femeia când bărbatul ei îi va spune: «Femeie, dă socoteală, cine și-a vărsat sămânța în tine, că eu de atunci și atunci nu te-am atins!» - iată, pentru că ai tulburat astfel liniștea casei și pacea dintre cei doi soți, ai comite prin aceasta un păcat grav împotriva iubirii aproapelui! Căci ai fi putut să mai aștepți și să-ți urmezi pornirea - dacă nu era doar dorință de plăcere - într-o ocazie mai potrivită!

9. Poți constata așadar că un bărbat, chiar dacă nu comite fapte împotriva ordinii și castității, trebuie să acorde atenție tuturor celorlalte aspecte ale relației lui cu ceilalți oameni, dacă vrea să nu păcătuiască împotriva unei legi.

10. Dar un bărbat poate trăi cu soția lui în imoralitate la fel de rău ca și cu o târfă sau chiar mai rău. Căci dacă el, deși n-o mai iubește deloc, o aduce totuși la surescitare astfel încât ea să fie cuprinsă de o poftă pătimașă, dar lipsită totuși de iubire, atunci aceasta va face din ea o târfă mai păcătoasă decât una nemăritată.

11. Dar cine se culcă cu o femeie nemăritată, fără a o iubi, păcătuiește împotriva castității, pentru că actul său n-a avut ca scop decât obținerea plăcerii lipsite de iubire, și nici nu putea avea alt scop, căci judecata trebuie să-i spună că nu semeni grâu de-a lungul drumului.

12. Dar, pe lângă păcatul împotriva castității, acela care se culcă cu o târfă, fără să o iubească deloc, păcătuiește și împotriva esenței sale umane și a târfei, pentru că, pe de o parte, lipsit fiind de iubire, face un mare rău naturii sale și, pe de altă parte, o întărește pe târfa orbită în patima ei lipsită de iubire, îndepărtând-o și mai mult de vindecare, ceea ce iarăși este un păcat împotriva iubirii de aproape.

13. Iar cine se culcă fără să iubească cu nevasta altuia devenită târfă, care a uitat de mult de iubirea pentru soțul ei care încă o mai iubește, acela păcătuiește de două ori, și de patru ori dacă este el însuși soț, pentru că astfel comite el însuși un adulter, uitând de iubirea pentru soția sa care îl iubește.

14. Acum cred că, deoarece ești un om cu gânduri curate, îți va fi de ajuns puținul pe care ți l-am spus, cu atât mai mult cu cât un om ca tine știe oricum ce se cade pentru un om care trăiește așa cum trebuie în toate privințele!”

15. Iura: “Da, Domnul și Învățătorul meu, acum totul îmi este limpede și știu și unde poate să ducă desfrâul și variatele lui manifestări. Da, acum totul e limpede! În toate există un singur adevăr plăcut lui Dumnezeu, fundamentat în ordinea veșnică, iar toate care sunt sub, deasupra sau alături de acest adevăr sunt ale răului!”

16. Eu: “Da, așa este și așa va fi în veci! Dar iată că se întorc barcagiii cu morții lor; trebuie ca acest slujitor al Meu (Rafael) să se ducă la ei și să-i ajute să întindă cadavrele cum trebuie, altminteri mâine învierea lor ar merge mai greu!”

17. Rafael a plecat repede într-acolo și a pus totul în ordine. Abia apoi barcagiii s-au așezat la masă.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !