Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 16:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.5.2014, 14:45    Post subject: Capitolul 221 - Despre existențele anterioare ale oamenilor Reply with quote

Capitolul 221
Despre existențele anterioare ale oamenilor

1. Philopold: “Dar când, acum câteva săptămâni, mi s-a dăruit neprețuita fericire de a-L întâlni pe acest Învățător divin, au dispărut brusc toți norii întunecați, și soarele vieții divine a început să strălucească în sufletul meu! Abia în această lumină sfântă am recunoscut esența mea și esența lui Dumnezeu. Și atunci mi-am dat seama ce Îi datorez lui Dumnezeu, unicul Tată, Lui, care din vecii vecilor este iubirea cea mai pură.

2. M-am recunoscut în totalitate și mi-am dat seama că făcusem totuși un contract aparte cu spiritul divin pentru a ajunge și eu să fiu un copil divin, înainte de devenirea mea umană pe acest pământ, pământ care, în toată nemărginirea, nu are altă menire decât să-i poarte pe aripi pe copiii Domnului pentru ca aceștia să procreeze și să se formeze în spiritul ordinii veșnice a lui Dumnezeu.

3. Privește în sus! Toate aceste stele fără număr sunt lumi cu mult mai frumoase și mai strălucitoare decât pământul nostru; pe multe dintre aceste lumi găsești oameni care - ca formă - ne sunt foarte asemănători, iar printre ei domnește o mare înțelepciune, și nici de iubire nu duc lipsă. Dar, asemenea animalelor acestui pământ, ei vin pe lume oarecum gata formați și nu trebuie să învețe de la zero tot ceea ce vor și trebuie să cunoască. Limba este aproape peste tot aceeași, iar cunoașterea lor are limite foarte precise. Peste tot, cunoașterea ajunge până la Spiritul Suprem, dar ea este mai mult un fel de intuiție decât o cunoaștere.

4. Într-un cuvânt, pe multe dintre nenumăratele corpuri cerești găsești oameni care sunt aproape identici cu păgânii mai buni ai acestui pământ, cu deosebirea că - în esență - oamenii de pe corpurile cerești nu inventează nimic nou, dar ceea ce există deja, există în forma cea mai desăvârșită, în timp ce păgânii pot oricând inventa ceva nou, așa încât calea spre o perfecționare nelimitată, mereu în creștere, nu le este niciodată și nicăieri închisă.

5. În lumile mari există însă pe ici, pe colo, și înțelepți care din când în când pot lua legătura cu unele spirite superioare și se lasă instruiți de acestea în cunoașterea mai profundă a lui Dumnezeu. Și atunci se întâmplă câteodată că pe câte unul mai deștept îl apucă dorința de a deveni și el un copil al lui Dumnezeu!

6. Căci, în toate lumile, înțelepții știu, prin spiritele superioare care li se revelează, că în imensul spațiu al creației există undeva o lume pe care oamenii pot deveni copii ai lui Dumnezeu și că un suflet, după ce a scăpat de trup în lumea lor, poate îmbrăca în acea lume un alt trup, însă grosier, din carne. Iar din clipa în care cineva manifestă o dorință serioasă pentru a face aceasta, lui i se explică de-a fir a păr prin ce va trebui să treacă pe această lume.

7. Mai întâi, i se ia sufletului orice amintire a stării lui anterioare, bune, în așa măsură încât în noua lume, născut din trupul imperfect al unei femei, el se află într-o stare inferioară, inconștientă, asemenea animalelor, și nici măcar nu-și dă seama câtuși de puțin de noua sa existență. Abia cu timpul, cam după un an, începe să se dezvolte o nouă conștiință din imaginile și fenomenele percepute prin simțuri. Memoria și amintirea proaspătă a celor percepute sunt apoi singurii ghizi și singurele ajutoare pe noul drum al vieții pe acest pământ. Aici nu vin spirite superioare, trimise de Dumnezeu, pentru a conduce copilul în sferele superioare ale cunoașterii, ci părinții, cu experiența lor, trebuie să își dea silința să-l conducă pe copil pe o cale mai bună. Pentru asta, copilul trebuie să învețe mult, trebuie să înceapă să se formeze, trebuie să caute și să se roage, trebuie să îndure frica, setea, foamea, tot felul de dureri și lipsuri, trebuie să se lase umilit până în ultima clipă a vieții, iar la sfârșitul unei asemenea vieți vine apoi de obicei o boală grea și dureroasă care pune capăt vieții omului de carne.

8. Dacă omul a îndeplinit toate condițiile cerute, dacă L-a iubit pe Dumnezeu mai presus de orice și pe aproapele său - chiar și atunci când acesta l-a prigonit ca dușman - mai mult decât pe sine însuși, atunci el a reușit să învie scânteia spiritului divin din inima sufletului său și să o facă să crească.

9. Abia din acest moment începe să crească Dumnezeul din om, care pătrunde sufletul său, Îl face de-o seamă cu El, și astfel fostul om al naturii s-a ridicat din noroiul nimicniciei și a devenit un copil al lui Dumnezeu, care, aflat acum în această stare a perfecțiunii, se poate bucura de toate acele lucruri desăvârșite care se găsesc în Dumnezeu Însuși (*).

10. Iată, prietene Murel, întocmai cum ți-am arătat eu acum, în mare și cât se poate de scurt, așa i se înfățișează lucrurile și unui om dintr-o lume stelară. Și dacă acesta o cere apoi foarte serios, el este eliberat de trupul ușor într-o clipă și foarte repede, fără ca ei să-și dea seama, este adus pe acest pământ pentru a fi conceput aici și a deveni un om ca tine și ca mine.

11. După cele ce ți-am spus, îți poți da seama dacă nu cumva, înainte de a veni pe acest pământ, am încheiat cu Domnul Dumnezeul nostru de bunăvoie o înțelegere?

12. Dumnezeu însă își ține cuvântul nestrămutat, urmând rânduiala Sa veșnică, și nimic nu Îl poate schimba gândul. Dar dacă și noi am făcut asta mereu, conform legii pe care El însuși a dat-o pentru toți oamenii acestui pământ prin Moise și prin patriarhi, și pe care, în plus, a înscris-o în inima fiecărui om, asta este o cu totul altă întrebare!

13. Fără îndoială, o vom ține de acum înainte, de asta nu mă îndoiesc, dar acesta nu este un merit al nostru, ci se datorează doar milei lui Dumnezeu. Acum spune-mi cum te mulțumește această mică înțelepciune a mea!”

(* - Vezi „Cine este Dumnezeu, cine este Lucifer, ce este omul”, n.r.)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !