Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 20:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.5.2014, 15:02    Post subject: Capitolul 222 - Experiența din lumea de dincolo a lui Philopold Reply with quote

Capitolul 222
Experiența din lumea de dincolo a lui Philopold

1. Murel: “Ascultă, prietene Philopold, tu mi-ai dezvăluit acum niște lucruri de care înainte nici un om nu a avut habar - minune după minune! Dar spune-mi acum, serios dacă toate acestea nu există cumva doar în fantezia ta?! Pentru că totul sună la fel de ciudat și de ieșit din comun ca și oricare dintre primele fabule ale credinței păgâne.

2. Sigur că totul poate fi adevărat, dar eu nu sunt în stare să judec asta, deoarece cunoștințele mele despre stele sunt foarte slabe! Dar cine și-ar putea imagina că stelele, aceste mici scântei de lumină de pe cer, sunt lumi, unele chiar mai mari decât acest pământ al nostru, al cărui capăt însă nu l-a văzut încă nimeni?!

3. Te rog, convinge-mă că lucrurile stau într-adevăr așa, pentru că ai trezit în mine o dorință foarte mare de a fi inițiat mai adânc în această chestiune, care dă de gândit! Moise nu o pomenește nici cu o vorbă, nici măcar nu o sugerează; în istoria Facerii scrisă de el nu se pomenește nici măcar un cuvințel despre așa ceva. De fapt, din Geneza scrisă de el nimeni nu poate pricepe nimic!”

4. Philopold: “Prietene! Cine îl pricepe pe Moise, găsește acolo și asta. Dar pentru acest lucru, sigur că trebuie mai mult decât memorarea literei textului! Dar cine L-a iubit vreodată pe Dumnezeu mai presus de orice, aceluia Duhul lui Dumnezeu i-a dat lumina potrivită, și el înțelege că Geneza scrisă de Moise nu reprezintă crearea propriu-zisă a lumilor, ci se referă mai degrabă la educarea spirituală și la formarea omului în totalitate și a voinței sale libere, care să se supună ordinii divine și să treacă în ea. Cine pricepe asta, va pricepe repede și cealaltă chestiune. Eu însumi ți-aș putea arăta asta mergând pe calea infailibilă a corespondențelor, dar astăzi nu ne ajunge timpul.

5. Dar am altceva, o incontestabilă dovadă de sus, care mi-a căzut neîntâmplător în mâini, din minunata îndurare a Domnului, care se află aici în mijlocul nostru, în carne și oase, așa cum L-au vestit toți profeții.

6. A fost atunci printre noi, ca și acum, un spirit îngeresc îmbrăcat într-un trup eteric - vreau să spun atunci când Domnul ne-a vizitat în Cana venind de la Kis. Acest înger mi-a desfăcut, la îndemnul Domnului, legătura de pe ochii sufletului și îndată a revenit în toată ființa mea întreaga conștiință a existenței mele anterioare, sau mai bine zis, de pe altă lume.

7. Am recunoscut imediat acea lume minunată, mare, în care trăisem înaintea existenței de pe lumea aceasta, ba chiar i-am văzut pe bătrânii și pe frații mei dragi de acolo, întrupați în carne, lucrând și făptuind, iar îngerul mi-a adus chiar încoace, pe pământul acesta, câteva dintre uneltele mele de acolo, pe care le-am recunoscut imediat.

8. Și, după ce mi-a fost aprinsă această colosală lumină spirituală, am înțeles prea bine ce Îi datorez Domnului Dumnezeului nostru, Tatăl cel plin de iubire!

9. Abia atunci am început să pricep inestimabila valoare a vieții mele, ca și a vieții fiecărui om, și acum nu mai știu cum să-L laud, să-L iubesc și să-L preamăresc pe Domnul Dumnezeu și pe semenii mei!

10. Înaintea acestei întâmplări miraculoase eram însă un om la fel de potrivnic vieții cum ai fost tu. Dar sunt convins că, în scurt timp, vei fi și vei gândi și tu așa cum sunt și cum gândesc eu acum, iar pentru ceea ce ți-am povestit, eu acum stau chezășie aproape toți cei de la masa aceasta, dacă vei dori să-i întrebi.

11. Iar chezașul cel mai însemnat, cel mai de crezare dintre ei este Domnul însuși, care te-a trimis la mine tocmai ca să afli dacă un om Îi datorează lui Dumnezeu sau nu vreo mulțumire, vreo laudă sau iubire!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !