Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 09:43
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.5.2014, 15:10    Post subject: Capitolul 224 - Murel Îl slăvește pe Dumnezeu și Îi mulțumește Reply with quote

Capitolul 224
Murel Îl slăvește pe Dumnezeu și Îi mulțumește

1. Murel a spus: “Prietene, acum sunt eliberat și pe deplin lămurit în privința tuturor lucrurilor care mi-au fost neclare până acum și îmi dau seama că un om nu ar fi reușit în vecii vecilor nimic fără sprijinul nemaipomenit al lui Dumnezeu! Cine, în afară de un duh din cer, poate arunca o privire atât de limpede în nesfârșita casă a lui Dumnezeu?! Numai Duhul lui Dumnezeu poate pătrunde asemenea lucruri, pentru a ni le revela apoi nouă, oamenilor care avem cel puțin bunăvoință. Dar dacă oamenii ar vrea să ajungă undeva doar cu puterea minții lor, fără o revelație de sus, de la veșnicie la veșnicie nu ar ajunge la altceva decât la stupizenii; dar Domnul Dumnezeul și Tatăl nostru, al tuturor, are grijă de copiii Săi și le trimite tot binele din cer, dacă ei sunt însetați după el!

2. O, de aceea Îl slăvesc acum și Îi mărturisesc iubirea mea, Lui, singurul adevărat, mare și sfânt Binefăcător al oamenilor! Cât de măreț și cât de sublim este gândul luminos al oamenilor! Cât de măreț și cât de sublim este gândul luminos care răsare în inima mea asemenea unui soare din întunericul nopții!

3. Noi, oamenii acestui pământ, suntem toți frați și surori, iar sfântul și bunul Tată, prin stăpânirea Sa atotputernică și preaînțeleaptă, ne poartă spre un țel măreț și sfânt!

4. O, frate Philopold, cât de mult bine mi-ai făcut! Cum aș putea să te răsplătesc vreodată?! Prietene, chiar dacă ar fi să ajung la o vârstă matusalemică și mi s-ar deschide toate templele și catacombele înțelepciunii pământești, tot nu aș fi știut până la urmă despre adevărurile pe care tu mi le-ai deslușit acum, mai multe decât știam când ai început să mi le dezvălui! Acum n-a trecut nici o jumătate de ceas și eu stau iluminat ca Moise pe Sinai, când flăcările luminii lui Dumnezeu s-au adunat deasupra capului său, iar el a fost literalmente pătruns, în trup și în suflet, de înțelepciunea divină!

5. O, cât de bine mi-e acum, în această lumină sfântă și adevărată a lui Dumnezeu! Da, dar cum să-L laud și să-L preamăresc acum pe Acela care te-a trezit pe tine atât de profund încât acum ai fost în stare să mă trezești și pe mine la atâta lumină?! Oare poate vreo limbă omenească să pronunțe cuvinte demne de El?! Nu, nu, niciodată! Orice limbă muritoare trebuie să amuțească acolo unde cuvântul viu începe să ardă în flăcările mistuitoare ale proaspăt trezitei iubiri pentru Dumnezeu, Tatăl preasfânt!

6. O, cât de nesfârșit de mare și de sublim stai Tu, Învățătorule sfânt, în fața noastră! Cine Te cuprinde, cine Te pricepe în totalitate?! Noi, oamenii, nu, și nici eternitatea!

7. Fiindcă Tu, Învățătorule sfânt, știi lucruri pe care le poate ști doar Acela care le-a creat. Adevăr îți spun Ție: chiar dacă, Tată sfânt, apari în fața noastră ascuns în carne, inima mea Te recunoaște! Tu ești, în spirit, Același care pe muntele Sinai i-ai dat poporului Tău ales, prin Moise, sfintele legi ale vieții, și care prin gura sfinților profeți ai vorbit mereu către poporul Tău! Tu ești Cel făgăduit prin Tine însuți și Tu împlinești marele cuvânt dumnezeiesc al veșnicei Tale iubiri față de copiii Tăi slabi și imaturi. O, lasă-ne să devenim cât mai curând bărbați puternici, iar din inima noastră și din gura noastră nemuritoare să urce spre Tine o laudă cum toate cerurile, o, Tată preasfânt, nu ți-au adus vreodată!

7. O, pământule, chiar de ești mic ca lume față de lumile uriașe care, acolo sus, în infinitul spațiu al creației, se rotesc pe orbitele lor nesfârșit de mari și de întinse, cât de mare ești față de ele toate acum, când doar tu singur Îl porți pe Acela pe care ele nu Îl pot cuprinde!

8. O, fraților, voi toți, de ce mai stați pe - gânduri și nu vă ridicați să-L slăviți mai presus de orice acum, când ar trebui să știți la fel de bine ca mine pe Cine aveți în fața voastră?! Și dacă totuși nu o știți, v-o spun eu tuturor: iată-L pe El, pe Domnul și Tatăl etern. Cerurile și acest pământ sunt preapline de marea și eterna Lui splendoare! Slăviți-L, slăviți-L împreună cu mine, ajutați și voi, cei care din marea Lui milă și îndurare sunteți deja puternici!”

9. Atunci M-am adresat Eu lui Murel: “E de ajuns, e de ajuns, dragul Meu prieten Murel! Doar te cunoșteam de mult și știam prea bine ce e ascuns în tine. Pentru că ai priceput atât de multe într-un timp atât de scurt, vei pricepe încă și mai multe!

10. Dar acum, vino încoace la Mine și bea un vin preacurat din paharul din care am băut Eu. După aceea, vei recunoaște și alte lucruri decât cele pe care ți le-a dezvăluit prietenul Philopold! Vino, așadar, la Mine!”

11. Murel: “O, Tu - chemare a chemărilor, Tu - voce a vocilor, cuvânt al cuvintelor, recunoscut și înțeles pentru prima dată în nerozia mea! Cine Îți poate rezista Ție, odată ce Te-a recunoscut în inima sa?! O, cât de sublim, de sfânt, de mare și de gingaș, și cât de cunoscut îi apare copilului Tău slab, ținut atâta vreme departe de inima Ta, cuvântul care se revarsă din sfânta Ta gură de Tată! Câte mii și mii de fericiri se revarsă asupra mea odată cu fiecare suflare a Celui care a tunat cândva: «Să fie!» în spațiile nesfârșite, pe care nici o eternitate nu le poate și nu le va măsura vreodată, după care acestea au început să freamăte și să se miște.

12. Să tremure și să se cutremure acum în mine tot ceea ce mi-a dat vreodată puteri pentru o faptă păcătoasă. Dar tu, inima mea nou-născută, înveselește-te și chiuie de bucurie! Căci, iată, te-a chemat Creatorul tău, Dumnezeul și Tatăl tău. De aceea, urmează chemarea acestei voci, care a suflat viață în fibrele tale!

13. O, voce a Tatălui, ce sunet melodios ești Tu pentru urechea iubirii filiale din inima unui copil trezit din somnul morții!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !