Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.8.2020, 00:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.5.2014, 23:14    Post subject: Capitolul 226 - Făgăduiala Domnului Reply with quote

Capitolul 226
Făgăduiala Domnului

1. Murel: “O, Doamne! Cum să nu-mi fie limpezi?! Căci vinul pe care l-am primit a fost la fel de lipsit de drojdii ca și învățătura Ta și pot să-Ți spun acum că de data aceasta, pentru prima oară în toată viața mea, l-am înțeles pe Isaia până la capăt! Acest vin spiritual nu a mai avut drojdii pentru mine și cu siguranță nici pentru ceilalți care au luat parte la acest ospăț preagustos. Și, prin vinul profetului, limpezit acum de Tine, Te-am recunoscut pe deplin și pricep cum și eu fac parte dintre cei care strigă pe acest munte: «Tu, o, Doamne, ești Dumnezeul nostru pe care L-am așteptat cu încredere, și Tu ne ajuți acum cu adevărat, și astfel suntem ajutați pentru vecie!» Iar Moabul este călcat în picioare precum merită. Iată-l întins la pământ ca o grămadă de paie sau de bălegar ros de viermi și de muște. Oh, ce bucurie de nedescris pentru bietul meu suflet atât de sărac înainte, însetat atâta vreme după adevăr, dar răsplătit acum din belșug pentru toate strădaniile pe care singur și le-a impus ca să găsească adevărul curat!

2. Da, Doamne, Tu singur ești Dumnezeul și Domnul nostru, și în afară de Tine în veci nu va mai fi altul! Ție Îți dăruim toată iubirea noastră în veci! Iar ție, dragul meu frate Philopold, recunoștința mea nestinsă, căci tu ai fost primul care mi-a deschis ochii ca să pot vedea ceea ce căutam zadarnic în toate zările pământului!

3. Dar acum, Doamne, încă o rugăminte din partea noastră, a tuturor! Acum că Te-ai lăsat găsit de noi, nu ne mai părăsi niciodată pe noi, copiii Tăi, așa încât urmașii noștri să nu Te mai caute o mie de ani fără să poată spune: «O, Doamne, Te-am regăsit!» Aceasta, Doamne, este rugămintea noastră cea mai fierbinte!”

4. Eu am spus: “Prin cuvântul Meu, care este Duhul Meu și iubirea Mea, voi rămâne de-acum la oamenii care au bunăvoință până la sfârșitul lumii! De aceasta puteți fi siguri!

5. Dar nu voi mai reveni niciodată în această formă exterioară materială de om, după ce o voi fi transformat pe aceasta conform hotărârii eterne!

6. Căci prin acest trup am luat asupra Mea toată judecata și moartea, și el va trebui dat morții pentru trei zile, pentru ca sufletele voastre să se poată bucura de viața veșnică de-acum înainte!

7. Pentru ca sufletele voastre să trăiască, trupul acesta al Meu trebuie să lase viața, iar viața lăsată de el va fi veșnic în folosul sufletelor voastre!

8. Dar în a treia zi, și acest trup al Meu, transformat total, va primi iarăși viața, iar preaplinul spiritului Meu etern va pătrunde atunci în voi și vă va conduce la adevăr.

9. Abia în acest adevăr veți fi transformați în inimile și în sufletele voastre, asemenea trupului Meu, și vă veți lua singuri viață veșnică din preaplinul spiritului divin, liberi și independenți, și abia atunci veți deveni cu adevărat copii ai lui Dumnezeu, și astfel veți fi și veți rămâne veșnic,

10. Acum însă veți fi doar pregătiți pentru aceasta. Plecați-vă urechea la sunetul vocii Mele și ascultați cuvântul Meu!

11. Și nimeni nu va veni vreodată la Mine, în împărăția Mea, dacă nu va fi tras de Duhul din Mine! Dar, cine este Duhul? Acesta este Tatăl veșnic, care vă va trage spre Mine.

12. Acest Duh nu are nume, dar esența lui este iubirea. Dacă o aveți pe aceasta, aveți și Duhul, iar dacă aveți Duhul, atunci Mă aveți pe Mine. Căci Eu, Tatăl și Duhul suntem una!

13. De aceea, străduiți-vă să-L iubiți pe Tatăl Ceresc mai presus de orice și să-l iubiți, pe aproapele vostru, mai ales pe cel sărac, care are nevoie de ajutor trupesc și spiritual, căci prin această iubire veți trezi iubirea pentru Tatăl, cu atât mai mult cu cât nu veți privi spre lume și spre judecata ei ușuratică. Căci, pe acela dintre voi care se va rușina cu frații și surorile sale sărmane și îi va ocoli, pentru a avea o faimă bună în fața lumii, pe acela nu îl voi recunoaște și nu îl voi primi nici Eu!

14. Așadar, vă spun: acela care se va rușina cu frații săi sărmani din cauza răutății lumii, cu acela Mă voi rușina și Eu!

15. Cine însă va recunoaște și în cei sărmani spiritul Meu, pe acela îl voi recunoaște și Eu drept copilul Meu pentru vecie! Așa să știți cu toții! Dar acum ne vom odihni pentru trei ceasuri în acest loc!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !