Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 13:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.5.2014, 23:18    Post subject: Capitolul 227 - Esența Domnului și omenirea Reply with quote

Capitolul 227
Esența Domnului și omenirea

1. Ucenicii Mei au fost primii care au adormit. Romanii erau și ei obosiți. Fiecare dintre ei și-a pus brațul sub cap ca pernă, s-a rezemat de masă și a adormit ca în cel mai moale pat. Murel și Philopold însă nu au adormit, ci s-au retras puțin și au vorbit toată noaptea despre ceea ce s-a petrecut.

2. Matael, care li se alăturase, a spus: “Mi-e cu neputință să dorm acum, după tot ce am văzut și după tot ce am trăit aici în numai două zile. Gândiți-vă că acum trei zile mai eram stăpânit de o legiune de diavoli și, fără să fiu conștient de asta, eram considerat cel mai temut tâlhar de drumul mare!

3. Prin locul în care se credea că aș fi, nici o caravană nu îndrăznea să treacă, și cine cădea în mâinile mele, acela sigur nu pleca nepăgubit mai departe pe drumul său pustiu. Iar acum sunt ginerele regelui Uran, co-regent al marii țări care se întinde de la Pont în sus până la regatul sciților! Regatul se pare că se întinde de la Pont peste un munte mare până la Marea Caspică. Nu este asta o minune mai mare decât toate minunile?! Da, aici se petrec lucruri pe care un om aflat oriunde altundeva pe acest pământ nu le-ar putea pricepe!

4. Dar acum apare o mare întrebare, și anume: oamenii care fie trăiesc acum foarte departe de aici, sau cei care vor trăi departe în timp, vor putea pricepe și păstra neștirbite aceste lucruri? Căci, chiar dacă învățătura în sine este curată și adevărata, se va crede că este a unui mare profet; cu greu se va crede că Dumnezeu însuși în trup de carne și sânge i-a învățat pe oameni aceste lucruri, mai ales că El este, cum ar veni, fiul natural al unei oarecare Maria, care a devenit mai târziu nevasta unui tâmplar numit Iosif! Ei bine, lucrurile acestea sunt deja cunoscute în popor și este destul de greu să trezești tocmai în acest popor sentimentele cele mai potrivite în privința Domnului, chiar dacă în noi înșine nu mai este nici o îndoială.

5. Noi suntem pe deplin convinși că El nu ne este asemenea întru nimic nouă, copiilor naturii, în afară de forma exterioară corpul, sufletul și spiritul Său sunt Dumnezeu! Căci acum putem spune: în El dumnezeirea se manifestă chiar și corporal! Căci El trebuie doar să vrea ceva, și lucrul acela se înfăptuiește în aceeași clipă.

6. Dar cea mai mare și mai evidentă dovadă a dumnezeirii Sale se găsește în cuvântul Său și în îngerul care este tot timpul gata să-L slujească și care a făcut în fața ochilor tuturor celor de aici lucruri care pentru orice muritor sunt și mai de neexplicat decât cele spuse de Philopold despre lumea stelelor fixe.

7. Într-un cuvânt, pentru noi, cei care suntem aici și vedem, toate acestea sunt întâmplări preasfinte, ieșite din comun. Căci noi avem din plin cele mai grăitoare dovezi.

8. Dar asta nu va fi mereu și peste tot așa. Eu am observat deja aici că unii oameni, în ciuda celor mai evidente dovezi, recunosc și pricep greu esența dumnezeiască a Domnului. Și am mai observat că, întotdeauna, cuvântul care lămurește face mai multe minuni în privința recunoașterii Domnului și a măreției Sale curat dumnezeiești decât cea mai mare minune. Motivul pare să fie acela că, în vremea noastră, lumea s-a obișnuit cu minunile enigmatice, mai mult sau mai puțin adevărate, în așa măsură încât acestea nu mai trezesc uimirea.

9. Mai ales de șaizeci de ani încoace, de când romanii sunt stăpânii noștri, magii și făcătorii de minuni mișună pe toate drumurile. Omul neumblat și necunoscător în ale magiei secrete aruncă cu ușurință o minune adevărată și una falsă în aceeași oală, nu face deosebirea între adevărat și fals - și nici nu o poate face - deoarece îi lipsesc cunoștințele necesare. Așa se explică de ce o minune nu poate avea niciodată efectul unui cuvânt limpede, rostit din inimă.

10. Într-un cuvânt, prin trezirea rațiunii profunde a omului se obțin efecte mai mari decât prin orice fel de minune!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !