Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 7.7.2020, 09:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 23.5.2014, 23:30    Post subject: Capitolul 230 - Zădărnicia grijilor misionarilor Reply with quote

Capitolul 230
Zădărnicia grijilor misionarilor

1. Murel a spus: “Prieteni dragi, fără să vreau să vă jignesc câtuși de puțin sau să spun că dorințele voastre nu și-ar găsi motivația în ordinea divină, vreau să arăt doar, fără cuvinte mari, că noi ne sfătuim aici în legătură cu întoarcerea unui fir de păr, în timp ce, între timp, Domnul a avut sigur grijă ele toate!

2. Fără îndoială că, în timp, vor veni întunecări ale soarelui nostru spiritual, la fel cum adeseori norii întunecați acoperă iubitul soare chiar în miezul zilei, într-atât încât nici nu mai poți recunoaște în ce loc se află a zilei mamă și, uneori, în toiul amiezii, trebuie să aprinzi o lumină pentru a putea vedea ceva. Dar apoi norii nasc o ploaie fecundă, iar în ziua următoare câmpiile înmiresmate râd în lumina soarelui, arătându-și belșugul datorat cerului.

3. Și, de aceea, cred că marea iubire și înțelepciune a Domnului va lăsa adeseori nori grei și întunecați să acopere fața sfântă a soarelui spiritului nostru, la vremea celei mai luminoase amiezi a cunoașterii și înțelepciunii omenești, pentru a-i face pe oameni cu atât mai însetați de lumină. Abia când pierdem lumina recunoaștem cât de mare și de neprețuită este valoarea adevăratei lumini a vieții.

4. Atunci oamenii încep foarte curând să întrebe înfricoșați: «Unde este lumina vieții?» Ei suspină și plâng, iar lacrimile - ploaia norilor spirituali - cad în brazdele inimii neliniștite și revigorează rădăcinile cuvântului sfânt din suflet, uscate pe ici, pe colo, iar odată cu rădăcinile revenim și noi din nou la viață; iar cu ochiul și el revigorat vedem iarăși, repede și fără greutate, soarele vieții în inima noastră iarăși luminată, și ne bucurăm peste măsură de noua lumină, de care a trebuit să ne lipsim o vreme din cauza discordiei și a disputelor de tot felul.

5. Eu vă spun vouă: Domnul știe cu siguranță tot ce mai urmează să vină peste pământul nostru natural și spiritual, și de ce!

6. De aceea, sfatul nostru mi se pare unul zadarnic. Vom primi cu siguranță de la El, dacă ne consideră potriviți pentru atingerea scopurilor Sale, cuvântul și puterea de a făptui. Dar în nici un caz nu putem să-I prescriem noi, după judecata noastră proastă, ce să ne dea înainte de toate și ce să hotărască!

7. Căci, dacă nu am ști cine este, L-am putea trata ca pe un om de soiul nostru. Dar, pentru că știm cu toții prea bine cine este, asta nu mai merge! Pentru că astfel nu am dovedi decât fie că încă suntem foarte proști, fie că ne credem deja mai deștepți decât El! Gândiți-vă bine și spuneți-mi dacă - în fond - nu am judecat bine?!”

8. Matael: “Nici nu se mai pune problema - ai deplină dreptate! De fapt, părerea mea nu exprima altceva decât convingerea la care ajunsesem eu însumi privitor la cele necesare pentru a ajuta omenirea să ajungă la lumina vieții și să rămână acolo. Dar, în același timp, mi-am dat seama că voi doi, și mai ales prietenul Murel, ați judecat cu mult mai limpede decât mine. De altfel, cred că noi trei nu suntem lipsiți de bunăvoință, iar Domnul însuși va face tot ce e mai bine! Dar acum, prieteni, să vorbim despre altceva!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !