Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 9.7.2020, 15:16
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 02:12    Post subject: Capitolul 231 - Despre uciderea Domnului și viitorul ucenicilor Săi Reply with quote

Capitolul 231
Despre uciderea Domnului și viitorul ucenicilor Săi

1. Matael a spus: “Cum va suna povestea aceasta la Ierusalim? Cunoaștem cu toții obscurantismul Templului, nelimitata lui dorință de putere, avariția, precum și dușmănia pe care le-o poartă în ascuns romanilor. Dacă Domnul ar merge totuși odată la Ierusalim - așa cum s-a putut înțelege uneori din spusele Sale - ce față ar face Templul și ce față ar face Irod cel avid de putere și de o viață ușoară și îmbelșugată?!

2. Eu surit de părere că faptul ar produce o agitație nemaipomenită la Ierusalim! Se va pune problema dacă e de preferat o ploaie de foc dintre cer sau fuga din orașul pierzaniei, pentru a evita o insultă din cele mai infame! Și una și alta vor folosi prea puțin! Căci unde a apucat Satana să-și construiască cuibul, acolo nu vor mai ieși porumbei din găoace, așa cum în găurile șerpilor nu cresc găini. Oricine și orice ar face, Satana rămâne Satana atât timp cât din acest pământ mai există chiar și un singur fir de nisip. Ce părere aveți?”

3. Philopold: “Asta, mărite prietene, mi se pare mult deasupra orizontului cunoașterii noastre! Duhului atotputernic și preaînțelept al lui Dumnezeu Îi este totul cu putință; prin urmare, Lui îi este posibilă și îmblânzirea Ierusalimului! Privește la mândrul oraș al Cezareii lui Filip! Unde și ce este el acum, trufașul, care începuse să-și paveze străzile cu aur și nestemate?! Vei găsi doar o grămadă jalnică de dărâmături! Crezi că Domnul nu va face la fel și cu desfrânatul Ierusalim?

4. Eu îți spun ție: într-o sută de ani nimerii nu va mai putea să arate locul în care s-a ridicat mândrul Ierusalim! Dar, după cum bine a zis Murel, să lăsăm și asta, căci Domnul va ști cel mai bine ce este de făcut!

5. Pe noi să nu ne preocupe altceva decât să rămânem noi înșine în lumina Domnului. De toate celelalte se va ocupa El și le va aranja cel mai bine! Nu sunteți și voi de aceeași părere?”

6. Matael: “Toate sunt așa cum tocmai au spus Murel și Philopold. Dar eu mai știu ceva ce voi doi probabil nu știți; o știu din gura Domnului însuși, și tocmai pentru că o știu am vorbit către voi așa cum am vorbit.

7. Domnul se va duce la un moment dat la Ierusalim, își va predica învățătura acolo și va face semne mari. Asta va aduce Templului pagube mari, drept care acesta va fi cuprins de o furie teribilă și va încerca să-L prindă pe Domnul și să-L ucidă - o faptă pe care ar comite-o cu cea mai mare bucurie chiar și acum. Și ascultați! Domnul se va lăsa prins de Templu și omorât trupește! Acestea sunt propriile Sale cuvinte.

8. Dar va rămâne doar trei zile într-un fel de moarte aparentă - doar trupească, desigur - apoi va învia, și abia atunci va distruge noaptea și judecata ei. Abia de atunci înainte le va da apostolilor Săi adevărata putere, le va da puterea spiritului Său, a înțelepciunii Sale și a iubirii.

9. Pe cei doisprezece ucenici apropiați ai Săi, care sunt și au fost martorii tuturor celor petrecute, îi va trimite cu siguranță în lume, pentru a-i propovădui sfânta Evanghelie.

10. Dar ce se va petrece din acel moment cu noi? Fiindcă noi nu am fost martori de la început, oare ne va acorda și nouă harul Său? Ei bine, eu cred că sigur așa va fi! Dar ce se va întâmpla apoi cu noi? De voi doi e mai ușor, și într-un fel aveți de ce să râdeți, dar eu trebuie să plec, poate mâine sau poimâine, departe de aici, în zonele reci ale Pontului, unde va trebui să îndrum și să conduc popoarele barbare de acolo, și nu voi mai putea fi martorul a ceea ce va învăța și înfăptui Domnul de acum înainte! Cine îmi va aduce vești și cine îmi va spune dacă felul meu de a conduce popoarele va fi conform voinței dumnezeiești?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !