Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 02:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 02:15    Post subject: Capitolul 232 - Conștiința îngerilor și influența lor Reply with quote

Capitolul 232
Conștiința îngerilor și influența lor

1. Rafael, care evident că nu dormea, li s-a alăturat acum celor trei și i-a spus lui Matael: “Tu crezi că noi, nenumăratele spirite-înger, și - acum - în special eu, Îl slujim pe Domnul doar pe dâmbul acesta?

2. Iată, la fel ca acum, în fața ochilor tăi, noi Îl slujim mereu și Îi purtăm voința de la o nemărginire la alta, și poți fi sigur că te vom găsi în țara ta de la Pont și îți vom spune ceea ce va trebui să știi conform rânduielii lui Dumnezeu! Petreacă-se orice, dacă voia îți va fi neschimbată, vei fi înștiințat pe dată de tot ce-ți trebuie și deocamdată nici nu îți trebuie mai mult.

3. Dar dacă, în calitatea ta de rege, ai cădea în obișnuita trufie a stăpânitorului și astfel te-ai înturna de la Domnul și de la noi, atunci sigur că nu ai mai afla nimic despre împărăția Domnului și despre nesfârșitul Său har.

4. Așadar, tu nu te îngriji de nimic altceva decât să rămâi în harul și iubirea Domnului și toate celelalte vor veni de la sine spre tine!

5. Dacă te-ai putea convinge tu însuți de tot ceea ce Domnul însuși va mai face pe acest pământ, dar apoi te-ai lăsa totuși ademenit de această lume, într-un fel sau altul, atunci cele văzute și auzite ți-ar folosi la fel de puțin ca și când nu ai fi văzut și auzit nimic. Dar dacă, de acum încolo, vei păstra grația și iubirea Domnului, nelăsându-te orbit de lume, ci iubindu-L pe Domnul mereu mai presus de orice, și pe toți semenii tăi ca pe tine însuți, atunci vei fi inițiat în tot ceea ce va face Domnul, chiar dacă te vei afla în cel mai îndepărtat colț al lumii. Vei fi inițiat în măsura în care va fi necesar pentru mântuirea sufletului tău, pentru că nu tot ceea ce va voi și va dispune Domnul în toată nemărginirea este necesar pentru mântuirea sufletului tău!

6. Iată, Domnul poruncește tot timpul câte ceva pe câte una dintre nenumăratele lumi, dar lucrul acela este bun numai pentru lumea aceea, nicidecum pentru mântuirea sufletului tău! De asemenea, Domnul poruncește și pentru această lume lucruri care nu te privesc în nici un fel. Dar din ceea ce va porunci pentru mântuirea sufletului omenesc, nu-ți va fi ascuns nimic! Ești mulțumit cu aceasta sau nu?”

7. Matael: “Sublimul meu prieten din cerurile lui Dumnezeu! Sunt pe deplin mulțumit și nu mai vreau nimic altceva decât să fiu mustrat de tine dacă prin faptele mele mă voi îndepărta de Domnul și de rânduiala Sa! Căci un avertisment primit la timp face mai mult decât toate comorile din lume!”

8. Rafael: “Și asta s-ar fi petrecut mereu chiar și fără să-mi ceri. Pentru că, iată, fiecare om are un fel de organ spiritual în inima sa, care este mereu deschis pentru noi, îngerii, și în care putem pătrunde nestingheriți! Acest «organ» reprezintă întotdeauna noțiunile simple: bun-rău, adevărat-neadevărat, drept-nedrept, iar în limbajul moralei, el se numește simplu: conștiință.

9. Dacă slujești mereu binele, adevărul și dreptatea, atunci noi atingem partea bună, pozitivă a conștiinței, și în tine ia naștere sentimentul recompensator că faptele și vorbele tale au fost bune și drepte.

10. Dar dacă faptele tale nu au fost bune și drepte, atunci noi atingem cealaltă parte a conștiinței, și te va cuprinde o teamă care îți va spune că ai ieșit din rânduiala divină.

11. Pe această voce te poți baza oricând; ea nu te va înșela niciodată, decât, eventual, dacă îți lași conștiința să-și piardă în așa măsură sensibilitatea încât să devină prea materială și să nu mai perceapă atingerea noastră. Dar dacă se petrece așa ceva, partea spirituală a omului este ca și pierdută! Cu tine însă sigur nu va fi așa, pentru că tu deja ai primit foarte mult din mila și iubirea Domnului, care te-a transformat și te-a refăcut în întregime, la fel ca și pe tovarășii tăi. Sufletul tău probabil că este cel vechi, în care iubirea Domnului a început să scânteieze ca spirit al Său, dar carnea ta bătrână și rea a fost transformată de Domnul, ca să nu-ți apese sufletul.

12. Ar trebui să-ți dorești prea mult în inima ta să te desprinzi de Domnul, dar atunci și carnea ta s-ar sălbătici, așa cum s-a petrecut cândva cu Essau, căruia, împotriva voinței părintelui său, vânătoarea de animale sălbatice îi făcea mai mare plăcere decât păzirea turmelor blânde ale tatălui. Dar, în cazul tău, chiar și o astfel de sălbăticire este cu neputință, pentru că sufletul tău este deja prea mult pătruns de spiritul iubirii pentru Dumnezeu.

13. În scurt timp, iubirea ta pentru Domnul va crește, dacă îți vei iubi semenii din ce în ce mai mult, și va deveni una cu sufletul. Atunci vei fi renăscut în spirit și în adevăr, vei intra în căsătoria spirituală cu iubirea primordială întru Dumnezeu și vei deveni astfel una cu ea.

14. Abia atunci iubirea lui Dumnezeu pentru tine va lua ființă și va căpăta o formă, și vei putea oricând să-L vezi pe Dumnezeu și să-I vorbești, și atunci Domnul va fi și va rămâne veșnic îndrumătorul și învățătorul tău, și Îl vei vedea trupește și Îl vei simți în inima ta ca și acum. Și atunci probabil că nu se va mai putea să te îndepărtezi de Domnul în inima sau în cunoașterea ta, pentru că și în voia și în cunoașterea ta vei fi una cu Tatăl, ca un adevărat fiu al Său. Înțelegi aceste lucruri?”

15. Matael: “Da, înțeleg foarte bine și sunt pe deplin liniștit acum!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !