Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 14:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 02:21    Post subject: Capitolul 233 - Meteoritul Reply with quote

Capitolul 233
Meteoritul

1. În timp ce Matael voia să mai spună ceva, un meteorit mare și foarte strălucitor a trecut foarte aproape de pământ, fiind însoțit în zborul său rapid de un zumzet neobișnuit, foarte clar, căci se afla la o înălțime de numai opt sute de stânjeni. În urma meteoritului se vedea o coadă lungă, care parcă se târa după el. Toți trei s-au speriat în fața acestei apariții și l-au întrebat pe înger despre ce era vorba.

2. Îngerul însă, în loc să le dea imediat un răspuns și o explicație, a țâșnit în direcția meteoritului și, în câteva clipe, l-a adus jos, sub forma unei bile cam grosolane cu un diametru de doi stânjeni și jumătate, pe care a așezat-o pe un loc liber, după care a spus către cei trei: “Acum veniți încoace și priviți fără teamă această apariție. Nimănui nu i se va clinti sau arde nici un fir de păr de pe cap!”

3. Cei trei s-au ridicat și s-au apropiat cu mare sfială de meteoritul care era încă foarte strălucitor, în preajma lui, ei au simțit un miros puternic de sulf. Meteoritul însuși arăta ca o piatră ponce, iar din porii mai mari țâșneau flăcări alb-albăstrui care provocau un fel de șuierături, pârâituri și un ușor țiuit straniu. Câte o flăcăruie mai era luminoasă, altele însă erau deja aproape stinse.

4. Abia acum Matael l-a întrebat pe înger: “Ce obiect mai este și acesta, cum și unde a luat naștere? Pare să fie o masă destul de solidă și trebuie să aibă o greutate mare pentru puterea noastră omenească. Haide, iubite prietene ceresc, explică-ne puțin!”

5. Îngerul i-a răspuns: “Acest bulgăre mai era o parte a soarelui nu cu mult timp în urmă. Printr-un mare crater de foc, foarte zbuciumat, el a fost aruncat împreună cu alții în spațiul cosmic, cu o putere neînchipuit de mare. Ca din întâmplare, el a luat direcția spre acest pământ. Cu o viteză mai mare decât cea a fulgerului, a zburat prin eter și - pe deasupra capătului celuilalt al continentului Europa - a ajuns în atmosfera pământului, pe care a străbătut-o mai întâi doar la suprafață. Dar când, în momentul următor, a pătruns în atmosferă și a întâlnit rezistența tot mai mare a atmosferei din ce în ce mai dense a pământului, viteza lui s-a micșorat foarte mult. Până aici, el a parcurs în doar patru secunde douăzeci de ore de drum. Cu toate acestea, când am ajuns eu la el aproape trecuse de Asia, și în zece secunde ar fi căzut în marele ocean planetar. Dar așa a vrut Domnul, să căpătați o lămurire și în privința aceasta și să nu mai credeți că zboară vreun spirit rău pe deasupra pământului, pentru a-l distruge și a face pagube oamenilor. Acum îl aveți în fața voastră pe «spiritul cel rău» și puteți vedea că acesta este un fenomen foarte natural printre corpurile cerești.”

6. Murel: “Dar cum se face că în aer strălucea atât de puternic, iar acum devine din ce în ce mai mat?”

7. Rafael: “Strălucirea puternică se datorează deplasării rapide prin aer. El se freacă foarte puternic de particulele aerului și le apasă foarte tare, pentru că acestea nu se pot feri destul de repede din calea sa. Dar aerul, așa cum e aici, se aprinde dacă e presat sau apăsat prea tare. Și, pentru că aerul se aprinde pe întreaga traiectorie a unui astfel de meteorit, în punctul în care se află el e întotdeauna o lumină ca de fulger, iar pentru că în spatele lui rămâne un spațiu gol, fără aer, ai cărui pereți sunt încă aprinși, se vede mereu o coadă înflăcărată, care în sine este doar o aparență, nu o realitate.

8. Priviți cât de fierbinte este această masă și veți înțelege ușor lucrurile pe care vi le-am explicat acum! Vă mai pot face o demonstrație, într-un mod foarte natural, și anume, pot să iau o piatră de aici, să o arunc în aer cu viteza fulgerului, iar, după câteva clipe, spirite care mă slujesc o vor aduce înapoi. Atunci vă veți putea convinge cum această piatră de doar câteva livre strălucește la fel de tare cum a strălucit acest meteorit mai înainte.”

9. Spunând aceasta, Rafael a aruncat piatra în aer cu o forță înspăimântătoare, iar spiritele care-l slujeau au făcut-o să se rotească timp de câteva clipe cu o viteză mai mare decât a fulgerului la o înălțime de numai câțiva stânjeni. Pe lângă faptul că producea un vuiet puternic, ea strălucea atât de tare încât toată zona era luminată până departe ca ziua, iar cei trei nu vedeau altceva decât un cerc luminos ca un soare, deoarece mișcarea era atât de rapidă încât ochiul omenesc nu o putea localiza.

10. După câteva clipe piatra a fost așezată de spiritele ajutătoare în fața celor trei privitori, fiind încă foarte fierbinte, și Rafael a spus: “Acum, după ce ați urmărit acest experiment rapid și ușor, găsiți vreo deosebire între acest meteorit artificial și cel natural?”

11. Matael: “Nu, este întru totul același lucru, doar volumul diferă, natural. Dar în mintea mea apare totuși o întrebare: tu ești unul dintre cele mai puternice spirite îngerești și știu, pentru că ne-ai dat deja câteva probe ale indescriptibilelor tale îndemânări și puteri, că ți-ar fi foarte ușor să arunci o astfel de piatră cu cea mai incredibilă forță și iuțeală, așa încât aerul, foarte puternic presat din cauza vitezei pietrei, să se încingă și să încingă în cel mai scurt timp și piatra. Pentru asta ești unul dintre cele mai puternice spirite-înger, care ar putea să se joace cu corpurile cosmice cum ne jucăm noi cu alunele, și ai putea să azvârli într-o clipă chiar și un soare într-o asemenea adâncime a spațiului creației, încât unui fulger să-i ia de o sută de mii de ori o sută de mii de ani ca să-l ajungă! Pentru un asemenea experiment ți-a fost dată așadar de Dumnezeu forța, puterea pe care noi n-o putem pricepe încă. Dar cum poate soarele, un corp natural inert, să dezvolte din sine o asemenea forță?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !