Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 16:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 02:26    Post subject: Capitolul 234 - Natura materiei Reply with quote

Capitolul 234
Natura materiei

1. Rafael a spus: “O, dar tu crezi că în cer nu există spirite ajutătoare? Ascultă ce îți spun și ascultați și voi, ceilalți. Nici în soare, nici pe pământul acesta nu se petrece nimic fără cel puțin un spirit ajutător. Pentru că, în fond, tot ceea ce poți vedea și tot ceea ce poți atinge este spirit. Chiar și materia cea mai brută este spirit, suflet, dar numai într-o formă constrânsă. Dacă ofensezi spiritele ascunse adânc în materie prin zbor, împingere sau presiune, ele te vor face repede să le simți puterea!

2. Iată, aerul este ceva foarte blând și delicat, dar dacă este scos din echilibrul său și tulburat prea mult în liniștea sa, printr-o lovitură puternică sau prin presiune, el devine capabil să smulgă clin rădăcini cele mai groase și mai puternice trunchiuri de copac, să facă pământul să se cutremure, să se aprindă în mii de fulgere pustiitoare, transformându-se astfel într-un element înfiorător!

3. Dar cine se dezlănțuie atunci cu atâta furie în și prin aer? Tocmai spiritele și sufletele înlănțuite care se odihnesc în el și care îl compun de fapt!

4. Lovește tu cu putere două pietre una de alta, iar spiritele robite în ele își vor face imediat simțită prezența, și toată masa pietrelor, oricât de tare ar fi, va fi distrusă și transformată în particule minuscule de praf, ceea ce va produce și o sumedenie de fenomene luminoase!

5. Ia niște apă și supune-o unei presiuni cât mai mari! Mai întâi vei obține o bucată de gheață, foarte compactă, care va distruge fără nici o manifestare zgomotoasă vasul care o cuprinde, oricât de solid ar fi acesta; iar dacă ai putea să supui gheața unei presiuni și mai mari, ea s-ar dizolva brusc într-un abur de foc și ar distruge cu cele mai înfiorătoare trosnituri tot ce i-ar sta în cale!

6. Sigur că, atât timp cât spiritele naturale exilate în materie nu sunt ofensate, ele stau ca moarte și acceptă să li se facă orice și să ia orice formă. Dar dacă sunt prea mult deranjate în liniștea lor, prevăzută de ordinea divină, atunci vai de cel care se află prin apropiere!

7. Însă prezența spiritelor în materie poate fi recunoscută foarte ușor. Dacă sunt constrânse la o activitate ieșită din comun, aceasta va fi însoțită întotdeauna de fenomene luminoase proporționale cu intensitatea activității spiritelor. Cu cât mai puternică este luminozitatea, cu atât mai intensă va fi activitatea spiritelor ieșite din inerție (*).

8. Cât de active sunt, prin urmare, spiritele aerului solar, mai ales cele de la suprafața soarelui, o demonstrează lumina lui puternică.

9. Și, pornind de la intensitatea luminii soarelui, vă puteți da oarecum seama de violența cu care este azvârlită o asemenea bucată din soare în timpul marilor erupții, când spiritele materiei sale se găsesc într-o stare de profundă neliniște și de intensă activitate.

10. Da, vă asigur că nu rareori în interiorul uriașului soare se produc erupții atât de puternice încât forța lor ar putea arunca încoace și încolo bulgări de mărimea acestui pământ, cu aceeași ușurință cu care aici vântul se joacă cu firele de nisip! Acum ar trebui să pricepeți foarte ușor cum și cu câtă ușurință a ajuns acest bulgăre din soare pe pământ!”

11. Murel: “Dar dacă lucrurile stau astfel, și de asta nu ne putem îndoi, atunci acest bulgăre are o valoare inestimabilă și ar trebui dus într-un muzeu, ca amintire veșnică a unui eveniment ieșit din comun!”

12. Rafael: “Atunci ar trebui să pui tot pământul într-un muzeu, căci și el provine tot de unde a venit bulgărele acesta!”

13. Murel: “Dacă lucrurile stau așa, ce trebuie să credem despre Facerea scrisă de Moise?”

14. Rafael: “În problema aceasta, adresează-te prietenului Matael, e domeniul lui, iar Philopold are și el cunoștințe valoroase!”

(*) - (Vezi și „Mărturii despre natur㔠de Jakob Lorber și „Secretele Vieții” n.r.)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !