Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 10:22
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 02:48    Post subject: Capitolul 237 - Motivele grelelor încercări ale lui Matael Reply with quote

Capitolul 237
Motivele grelelor încercări ale lui Matael

1. Acum, Matael Mi-a pus în inima lui întrebarea pe care o formulase înainte, iar Eu i-am pus în aceeași clipă în inimă acest răspuns, pe care el l-a transmis imediat celor trei, astfel: “Domnul a fost cu samaritenii după ce s-au despărțit de doctrina otrăvită a Ierusalimului și s-au întors la învățătura curată a lui Moise și Aaron. Iar tu, Matael, erai un vorbitor puternic, cu experiență, și erai de neînduplecat când îți propuneai ceva. Domnul știa asta și a văzut că ai fi făcut multă pagubă printre samaritenii de o credință mai curară dacă ai fi început să vorbești cu ei. De aceea, Domnul te-a lăsat să nimerești, împreună cu tovarășii tăi, în mijlocul celor mai rău famați tâlhari, știind bine că nu vei scăpa de ei până când firea ta îndărătnică nu va deveni moale și maleabilă, Câtă vreme ai fost, cu conștiința limpede, tâlhar printre tâlhari, firea ta nu a vrut să se plece; dimpotrivă, ai făcut un plan foarte șiret și i-ai convins pe cei cincizeci de hoți să îmbrățișeze, împreună cu femeile și copiii lor, doctrina fundamental greșită a Ierusalimului, pentru că în ea au găsit chiar o garanție și un azil sigur pentru meșteșugul lor tâlhăresc.

2. Dar, după ce i-ai adus atât de departe încât i-ai convins să năpădească a doua zi împreună cu voi Samaria, unde, spre binele Ierusalimului și al tău personal, să introduceți, cu cea mai neînduplecată asprime, doctrina Ierusalimului și să-i treceți pe toți adversarii prin ascuțișul sabiei, Dumnezeu a îngăduit să fii dojenit, de duhul lui Avraam.

3. Cum însă nici această apariție nu a reușit să-ți schimbe gândurile, Domnul a lăsat sufletul tău să se ascundă în carnea lui, iar trupul tău să fie luat în stăpânire de mulți diavoli. Începând de atunci, ai devenit, împreună cu tovarășii tăi, spaima ținutului!

4. Chiar și cei cincizeci de apostoli-tâlhari care te ascultaseră până atunci au fugit din regiunea aceea și s-au făcut oameni cumsecade și, pentru că au înțeles foarte bine ce grozăvie se abătuse asupra ta și asupra celor patru tovarăși ai tăi din cauza planului vostru de a-i converti pe samariteni, au renunțat și ei la orice intenție de a-i aduce pe aceștia la dogma Ierusalimului.

5. Și iată cum Domnul ți-a stricat socotelile proaste într-un mod foarte eficient și favorabil însănătoșirii tale și te-a lăsat apoi prins în judecata iadului până când în sufletul tău a apărut un licăr de maleabilitate.

6. Domnul însă știa de unde venea sufletul tău și știa și de ce era atât de îndărătnic, și de aceea a lăsat să vină asupra lui acest rău al răului, pentru că altfel nu s-ar fi îndreptat niciodată.

7. Există, la o mare depărtare de aici, un pământ (o lume) printre celelalte planete care se rotesc în jurul soarelui acestuia, pe care până acum nu prea l-a văzut ochiul nici unui cunoscător de stele. Pe acest pământ (numit Uranus) trăiesc oameni foarte îndărătnici care, odată ce au făcut un plan și au luat o hotărâre, nu se abat de la acestea și nu pot fi îndreptați spre altceva până nu ajung acolo unde și-au propus. Și, de pe lumea aceea, unele suflete care și-au împlinit sorocul sunt trimise și se întrupează pe pământul acesta, pentru a deveni copii ai lui Dumnezeu, dar păstrează și aici foarte mult din îndărătnicia lor.

8. Și tu ești oarecum un astfel de străin pe pământul acesta; după sufletul tău te tragi de acolo și de aceea ai fost atât de îndărătnic și de neînduplecat în hotărârea ta.

9. Pentru a îndupleca acest suflet al tău și a modela natura lui străină acestui pământ astfel încât să devină sensibilă la adevărul adevărat și liber din Dumnezeu, pentru a se putea contopi cu iubirea divină și a câștiga prin ea calitatea deplină de copil al lui Dumnezeu, aceasta a fost singura cale adevărată și eficientă.

10. A fost nevoie ca sufletul tău să capete o oarecare maturizare în iadul duhurilor și sufletelor acestui pământ, asemenea sufletelor copiilor acestui pământ. A trebuit să treci astfel prin poarta cea îngustă, pentru a putea urca apoi ca o sevă înnobilată spre regiunile mai înalte ale vieți. Astfel stai acum în fața lui Dumnezeu, Domnul întregii vieți.”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !