Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 31.10.2020, 07:03
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 03:09    Post subject: Capitolul 240 - Rafael vorbește despre problemele viitorilor misionari Reply with quote

Capitolul 240
Rafael vorbește despre problemele viitorilor misionari

1. Rafael a spus: “Chiar așa, chiar așa stau lucrurile! Dar nici asta nu o știi din carnea și din sângele tău, ci din spiritul cuvântului Domnului. Dar acum ajunge dacă știți atât! Iar ceea ce cunoașteți acum, în privința aceasta, să păstrați pentru voi! Căci pentru a pricepe aceste lucruri este nevoie de suflete ca ale voastre. Pentru celelalte este de ajuns să-L recunoască pe Dumnezeu și să Îl iubească mai presus de orice, ca Tată. Dar dacă veți găsi suflete într-adevăr mari, puteți să le spuneți și lor lucrurile despre care vorbim deja de două ceasuri. Dar acum, dragi prieteni, să vorbim despre altceva!

2. Pe drumurile pe care veți merge ca propovăduitori ai împărăției lui Dumnezeu se va petrece foarte des ca ucenicii voștri să vă întrebe: «învățătura voastră este foarte înaltă, frumoasă și emoționantă, dar făgăduința pe care ne-ați făcut-o încă nu se împlinește în nici un fel. Ni s-a făgăduit că vom auzi în noi vocea Tatălui, ba chiar că-L vom vedea pe Acesta și îi vom vorbi. Dar, din toate acestea, nu a fost încă nimic. Dacă învățătura voastră este clădită pe adevăr, atunci făgăduielile pe care ni le-ați făcut trebuie să se împlinească. Noi suntem atenți la toate și încă nu simțim în ființa noastră nici o urmă a vreunei împliniri a făgăduinței voastre! Dați-ne socoteală și spuneți-ne deschis și adevărat de ce făgăduielile pe care ni le-ați făcut nu vor deloc să se împlinească!» Ce le veți răspunde în cazul acesta?”

3. Toți trei au făcut atunci ochii mari, și Murel a spus: “Prietene, dacă noi facem făgăduințe pe cuvântul sfânt al Domnului și ucenicii noștri se supun în faptele lor învățăturii, atunci sigur că Domnul nu ne poate părăsi, căci altminteri ar fi mai bine să nici nu mai răspândim învățătura, decât să apărem în fața oamenilor ca mincinoși!

4. Și trebuie să mai spun acum foarte sincer că, de multe ori, una dintre cauzele decăderii religiilor a fost o situație asemănătoare, în care Dumnezeu nu a acordat sprijinul așteptat. Căci făgăduielile făcute credinciosului ori nu s-au împlinit deloc, ori numai parțial, dintr-un oarecare motiv ascuns. Și atunci, învățătorii au fost nevoiți să apeleze la mijloace artificiale contrafăcute, ca să nu se facă de rușine în fața poporului! Asta a întors poporul spre lume și nu s-a mai putut face nici o lucrare spirituală cu oamenii odată păcăliți.

5. Prin urmare, Domnul n-ar trebui să le mai facă așa ceva propovăduitorilor învățăturii Sale. El n-ar trebui să-i părăsească, mai ales în momente în care ei au promis că se vor împlini făgăduielile, ca cea mai mare dovadă a adevărului dumnezeirii. Căci eu prefer să fiu cel mai nenorocit măturător de stradă, decât un Ieremia chinuit până la sânge! Și n-ar fi nimic, dacă astfel s-ar aduce cuiva vreun folos, dar nu se poate vorbi de folos atunci când aduci oamenilor doar supărare!”

6. Rafael: “Dar, prietene drag, în zelul tău te-ai îndepărtat de tot de ceea ce te-am întrebat de fapt! Domnul va face mereu și veșnic ceea ce a făgăduit. Depinde doar de voi dacă veți cunoaște condițiile, mereu aceleași, în care Domnul își va împlini făgăduielile!

7. Căci, de multe ori, împlinirea unei făgăduieli se poate împiedica de lucruri minore. Ca învățători adevărați, voi trebuie să știți foarte bine cum stau lucrurile, ce-i scapă ucenicului, de ce nu poate deveni încă el însuși învățător. Uite, tocmai spre asta țintea întrebarea pe care ți-am pus-o adineaori!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !