Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 1.11.2020, 04:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 03:19    Post subject: Capitolul 241 - Împărăția lui Dumnezeu în inima omului Reply with quote

Capitolul 241
Împărăția lui Dumnezeu în inima omului

1. Rafael: “Dar fiindcă văd că în nici un caz nu puteți răspunde la întrebarea pe care v-am pus-o, vă voi da eu un răspuns pe măsura înțelegerii voastre. Iar voi va trebui să țineți minte acest răspuns al meu și să-l înscrieți adânc în inimile voastre, pentru că totul depinde de cât de bine cunoașteți voi condițiile necesare pentru a ajunge să fiți cu adevărat copii ai lui Dumnezeu, așa cum prevede ordinea neclintită a Divinității.

2. Voi știți că fiecare om trebuie, independent de atotputernicia voinței dumnezeiești, să se dezvolte și să se formeze pe sine din sine după ordinea recunoscută a lui Dumnezeu, pentru a deveni astfel un copil liber al lui Dumnezeu.

3. Mijlocul cel mai recomandat, cel mai puternic și, prin urmare cel mai eficient este iubirea pentru Dumnezeu și, în aceeași măsură, iubirea pentru aproape, bărbat sau femeie, tânăr sau bătrân, asta nu contează.

4. Iar alături de iubire stau adevărata smerenie, blândețea și răbdarea, căci adevărata iubire nici nu poate exista fără acestea trei și nici nu este iubire adevărată și curată fără ele.

5. Dar cum poate afla omul în sine însuși că se află în iubirea curată supusă ordinii divine?

6. Omul trebuie să se observe, să fie atent dacă vede un frate sărman sau o soră sărmană, ori dacă aceștia vin la el să-i ceară un ajutor, să se întrebe dacă simte în inima lui bucuria de a dărui fără limite și fără să se gândească la el însuși. Dacă simte astfel, foarte adevărat și viu, atunci este deja copt ca adevărat copil al lui Dumnezeu și promisiunile făcute, care se împlinesc în privința copiilor lui Dumnezeu, încep să devină realitate și să se arate în toate minunățiile lor în vorbe și fapte; astfel veți apărea pe drept ca învățători în fața ucenicilor voștri.

7. Acei ucenici însă, cărora nu li se revelează cele făgăduite, poartă singuri vina acestui fapt, căci aceasta înseamnă că încă nu și-au deschis pe deplin inima față de semenii lor sărmani.

8. Iubirea pentru Dumnezeu și împlinirea de bunăvoie a voinței Sale sunt adevăratele daruri cerești ale inimii omului. Aceste daruri sunt cămara și odaia de locuit ale Spiritului Divin în fiecare inimă omenească; iar iubirea pentru aproape este poarta către această locuință sfântă.

9. Această poartă trebuie să fie complet deschisă pentru ca preaplinul de viață de la Dumnezeu să poată pătrunde, iar smerenia, blândețea și răbdarea sunt cele trei ferestre larg deschise prin care sfânta odaie a lui Dumnezeu din inima omenească este luminată de lumina din ceruri, mai puternică decât orice, și încălzită de preaplinul de viață din ceruri.

10. Prin urmare, totul depinde de iubirea față de aproape, liberă și dăruită cu bucurie, iar sacrificiul de sine este însăși revelația făgăduințelor. Acesta este răspunsul adevărat la cea mai importantă întrebare a vieții. Cugetați asupra ei și trăiți după ea, și în acest fel veți sta drepți în fața voastră înșivă, în fața fraților voștri și în fața lui Dumnezeu! Pentru că ceea ce face Dumnezeu însuși vor trebui să facă și oamenii ca să devină asemenea Lui și, prin urmare, copiii Lui. Ați înțeles toate acestea?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !