Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 16:16
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 3 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 24.5.2014, 04:21    Post subject: Capitolul 244 - Voința liberă a unui înger Reply with quote

Capitolul 244
Voința liberă a unui înger

1. Murel a spus: “Da, dar ar fi minunat de bine și de frumos dacă am ști la ce! Cum ar fi dacă dragul nostru prieten din ceruri ne-ar spune ceva despre Luceafărul de dimineață? Pentru că, dacă va fi să-i învățăm pe alții despre creația vie a lui Dumnezeu, niciodată nu vom putea ști destul! Căci vom avea de-a face cu tot felul de oameni care ne vor descoase în legătură cu tot felul de lucruri. Iar dacă nu vom fi în stare să le dăm lămuriri satisfăcătoare, ei vor fugi de noi, ne vor batjocori și ne vor disprețui. In schimb, dacă vom fi în stare să-i luminăm atât cât vor, atunci vor asculta de noi și în alte privințe și ne vor accepta și Evanghelia! Tu ce i-ai răspunde, Philopold, aceluia care te-ar întreba ce este Luceafărul de dimineață?”

2. Philopold' “Prietene! Dacă m-ar întreba asta, i-aș răspunde că va afla răspunsul din interiorul său, prin percepțiile sale interioare, dacă își va aranja viața conform învățăturii fericirii cerești. Iar dacă nu va face asta, toate explicațiile mele nu-i vor folosi la nimic, pentru că nu va putea crede în nimic cu convingere. O credință oarbă nu folosește nimănui la nimic; căci astăzi crede, dar mâine vine unul mai puternic și îl crede pe acela pe cuvânt, și este limpede că nu cu mai mult folos pentru viața sa decât cu o zi înainte, când ne-a crezut pe noi.

3. Omul trebuie astfel îndrumat încât să vadă în el însuși esența lucrurilor apropiate și a celor îndepărtate, să devină conștient de ele și să le privească apoi în lumina vie a acestei conștiințe interioare. Iar dacă ajunge aici, și acest lucru nu este deloc imposibil, atunci nu mai are nevoie de lecțiile noastre!

4. După părerea mea, noi facem destul dacă îi arătăm omului calea dreaptă și luminoasă a vieții. Toate celelalte vor veni apoi de la sine, așa cum a arătat și cerescul nostru prieten atunci când a spus că nu trebuie decât să pui sămânța potrivită în pământ, iar ea va încolți și din ea va creste apoi o plantă. Dar pentru noi înșine, pentru întărirea noastră, mesagerul cerului ar putea să ne deschidă ochii în privința Luceafărului de dimineață, așa cum cândva a deschis, prin fierea unui pește, ochii lui Tobias. Căci mie îmi pare a fi același Rafael care l-a condus cândva pe tânărul Tobias!”

5. Matael: “S-ar putea să ai dreptate! Numele este același și înțelepciunea este aceeași, astfel că cerescul nostru prieten este un adevărat doctor de ochi și ne poate lumina în privința Luceafărului de dimineață, dacă vrea și dacă are voie! Căci, în cazul lui, totul depinde de voința Domnului. El însuși nu are o voință a lui proprie, așa cum noi avem voința noastră proprie și liberă.”

6. Aici, Rafael a remarcat: “Ai vorbit foarte bine, dar chiar atât de lipsită de libertate nu este nici voința mea! Și eu sunt un vas, nu doar o emanație pură a voinței divine. Simt foarte bine ce vreau și apoi simt ce vrea Domnul.

7. Dar eu percep voința Domnului mai ușor, mai precis și mai repede decât voi, oamenii, și supun apoi voinței Domnului într-o singură clipă și în totalitate voința mea. Din punctul acesta de vedere, pot fi considerat o emanație pură a voinței divine, dar, dincolo de asta, eu am o voință complet liberă și aș putea acționa, asemenea oamenilor, împotriva voinței Domnului. Dar așa ceva nu se poate petrece pentru că eu am înțelepciune într-o măsură atât de mare încât, ca lumină de sine stătătoare desprinsă din lumina primordială, recunosc prea bine dreptatea eternă, inalterabilă, a voinței dumnezeiești ca fiind valoarea cea mai înaltă în existența tuturor oamenilor, îngerilor și lumilor, și de aceea, prin propria mea voință nu îndeplinesc decât voința dumnezeiască, iar voința mea o subordonez întotdeauna în totalitate celei divine.

8. De aceea, dacă doriți să vă dezvălui tainele Luceafărului de dimineață, pe care păgânii îl numesc “Venus”, o pot face din propria mea voință, dacă voința Domnului nu se opune. Dacă ea s-ar opune totuși, nu aș dori să vă dau nici o lămurire. Așadar, ceea ce vă spun vine din propria mea cunoaștere și înțelepciune, care însă nu poate fi alta decât cea dumnezeiască, pentru că eu sunt pătruns neîncetat de voința dumnezeiască, care îmi determină faptele și vorbele. Așa încât, dacă voi doriți să cunoașteți Luceafărul de dimineață în natură și în realitate, eu vă voi face pe plac și vi-l voi arăta.” Cei trei au spus: “Da, preaiubitul nostru prieten din ceruri, așa să faci!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !